Idei

Cum să obții orice loc de muncă?

Cum să obții orice loc de muncă?

Am auzit chestia asta acum câteva zeci de minute și mi s-a părut că-i o idee bună, așa că relatez oleacă: Cum să obții orice loc de muncă?

Să spunem că vrei să lucrezi la compania X pentru că-ți place foarte mult brandul lor, produsul lor sau crezi că asta-ți va schimba viața. Am auzit de multe ori: “Vreau să ajung să lucrez la X, am aplicat … dar nu m-au angajat.” sau “Este foarte greu să ajungi să lucrezi la Google.” etc.

Ei bine, dacă vrei să lucrezi la o companie anume, indiferent de motiv, atunci o soluție ar fi să le arăți cine ești. Să le dovedești că ești bun. În engleză și într-un citat ce-mi place mult de tot: “Be so good they can’t ignore you.” – Steve Martin.

Cum faci asta?

Te oferi să lucrezi pentru companie 100% gratuit pentru 1-2-3 luni. Le spui că-ți dorești din suflet să lucrezi pentru ei, nu pentru bani, ci pentru experiență, pentru love-brand, pentru că apreciezi compania.

După alea 2-3 luni ar trebui să fii angajat. Dacă nu ești, atunci cel mai probabil că nu ești ATÂT de bun și ATÂT de îndrăgostit de compania pentru care vrei să lucrezi.

Pentru mulți ideea asta o să pară o super-prostie. Mulți vor citi despre ea, dar extrem de puțini o vor aplica. D-aia chestia asta ar putea funcționa. Este o “scurtătură” excelentă.

Cum te bagi în seamă cu compania dorită?

Eh, asta chiar este simplu și s-a tot făcut: Faci un site sau un video de o calitate incredibilă, îl pui pe internet, rogi câțiva oameni-cu-influență să dea share și … teoretic, ka-boom. :)

Sunt deja multe exemple de oameni ce au primit joburi fără să aplice cu CV-ul, dar făcând un video sau un site “viral”. Deci partea asta de “idee” este deja “demonstrată” și funcționează.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

1 comentariu

  • Reply
    Diana
    13/10/2015 at 00:35

    adică așa, cum au făcut tipele astea care-s mega tari… :D https://www.facebook.com/whatsmissing

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează