Idei

Vreau să fac prea multe… Sunt bolnav

Dacă există o boală numită “ipohondrie” şi face referire la oamenii care cred ca au boli pe care nu le au de fapt, există şi o boală care face referire la oamenii care vor să facă de toate? Acei oameni care visează să fie şi vedete rock şi gunoieri, să facă şi bungee jumping dar să ajungă şi pe lună, să scrie cărţi dar să fie şi cel mai mare stand-up comediant?

Exemplele de mai sus nu mă reprezintă… dar ca idee, mă simt ca un om bolnav. Vreau să fac de toate! Şi sunt de neoprit. Fac prea multe. Ajung să mă încurc în tot ce fac şi… tot ce ÎNCEP să fac. Constant mă apuc de lucruri noi.

Sunt singurul în chestia asta? E de bine? E de rău? E drept, mă simt activ şi cu o viaţă frumoasă, dar totodată am un sentiment de frustrare: ce naiba, nu am cum, fizic, să fac de toate! Şi mă oftic rău de tot când eşuez.

Vreau ca doctorii să numească acestă “boală” a mea într-un fel!

ps: din articolul ăsta reiese că-s ipohondru, nu? zic prea des că-s bolnav.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

7 comentarii

 • Reply
  Luigi
  16/01/2011 at 20:57

  așa sunt și eu. și e enervant in draci.

  nu știu dacă vreau să desenez, sau să fac actorie, să regizez, să devin marinar, să scriu, sau să bla bla bla.

  mă bucur să văd că mai sunt și alți nehotărâți in lumea asta.

 • Reply
  Mihai
  17/01/2011 at 18:02

  Nu neaparat. Reiese ca esti Hiper-activ. Slow down a bit!

 • Reply
  Tara
  18/01/2011 at 23:50

  E bine că vrei să faci cât mai multe lucruri, şi mai bine e că începi… Eu mă simt înfrântă de propria-mi oboseală, de lipsa de entuziasm şi de frustrare. So… GG, Ariel! Evident că urmează şi un “dar…” şi ăsta ar fi că din când în când e bine să te opreşti şi să te uiţi în jur. :P

 • Reply
  Ciprian Mihalache
  21/01/2011 at 02:26

  Daca esti convins ca le poti face poate ai si un pic de histrionism ? Am observat ca nu ai impresia ca le faci bine deci narcisismul nu intra in discutie… Poate la un anumit nivel putem numi deviatia we3dism.

 • Reply
  Doro
  23/01/2011 at 17:42

  Sufăr de aceeași boală. Am spus cuiva unor specialiști despre ea și mi-au spus că se numește adolescență. Păcat, mi-ar plăcea să rămân bolnavă tot restul vieții.

 • Reply
  farabarbati
  24/01/2011 at 17:00

  din descrierea ta se intelege ca nu esti angajat la stat :)))) deci nu ai nicio boala

 • Reply
  Diana v
  14/09/2017 at 14:05

  Si eu sunt ca tine ….ma apuc de multe chestii si pe unele nu le termin..dar cel mai grav e k inca nu imi dau seama ce mi ar placea cu adevarat sa fac :(((

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează