România

Da-l dracu, ca-l matura astia-n zori!

Oare despre ce vorbesc?

Despre mucul de tigara, desigur. Daca mergi seara cu capul jos pe strada, risti sa ramai fara un ochi. Multi oameni isi arunca mucurile de tigara pe jos fara nicio remuscare. Si acuma te intrebi: “Bai, asta-i idiot? Daca oamenii le arunca pe jos, cum sa-ti intre-n ochi?”.

Pai nu e ca si cum le dau drumul mucurilor sa pice pe asfalt. Nu. Le arunca cu bolta, de plictiseala probabil, sau ca sa faca ceva efecte luminoase. Nu stiu. Nici ei, cei ce o fac, nu cred ca stiu de fapt de ce fac asta.

Mucul de tigara este, mai mult sau mai putin, biodegradabil… in fond e facut din par pubian de camila, nu? Pai da…

Dar nu e ca si cum se biodegradeaza in 5-10 minute. Dureaza ani. Si tu il arunci pe jos in ideea ca oricum matura tiganii dimineata. Care tigani? Nu frate, nu fac pe rasistul pe propriul meu blog… Tiganii aia de la Rosal, pe care ii admir ca spre deosebire de fratii lor care stau si cersesc, matura strada in schimbul unui ban cinstit. Dar asta nu inseamna ca tu, fumator sau idiot, ce esti, trebuie sa-ti arunci mucul cu bolta spre asfalt. E un obicei prost. Foarte prost. Aproape masculin. Asemeni basinilor. Stiti ca barbatii fac concurs de tras basini? Sigur stiti.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

10 comentarii

 • Reply
  alex mazilu
  06/09/2009 at 08:53

  sa vezi ce i prin Delta :(

 • Reply
  Hubba Bubba
  06/09/2009 at 12:21

  Si concurs de ragait.
  Oamenii nu pot sa arunce o ditamai hartie sau o sticla sau un ceva mult mai mare la cosul de gunoi, ci il arunca pe strada, si tu te astepti sa isi arunce mucul? Traiesti totusi in Romania, remember? Ce-i drept, m-am saturat ca asta sa fie scuza pentru toate cele care merg prost dar…asta e.

 • Reply
  isaac
  06/09/2009 at 16:18

  de acuma incolo, oradean fiind, ma apuc de fumat vartos si masculin si arunc cat mai multe mucuri pe strazi. in bucuresti!!

 • Reply
  TEO
  06/09/2009 at 18:02

  Arielule, nu mereu sunt cosuri de gunoi cand fumezi pe strada.. eu de obicei ma duc sa le sting daca reperez un cos dar daca nu reperez nu stau ca proasta cu mucu de tigara in mana sa ma ard la deşte:P

 • Reply
  Ariel
  06/09/2009 at 18:37

  Cin’ te pune draga mea sa fumezi in timp ce mergi de acasa pana la scoala? Eu de ce pot sa car o hartie cu mine pana la primul cos de gunoi? Nu te arzi daca o stingi si o cari apoi…

 • Reply
  oe
  06/09/2009 at 22:05

  lipsesc cu desavarsire recipiente de aruncat mucuri de tigara pe refugiile de tramvai.
  in schimb, Ariel, daca ai fi fost fumator, n-ai mai fi deschis acest subiect.

 • Reply
  Ariel
  06/09/2009 at 22:08

  ce legatura are? ce, daca esti fumator inseamna ca poti sa-ti bagi picioarele in munca celor ce matura strada, poti sa arunci cu gunoi pe unde ai chef? daca nu sunt cosuri destule, inseamna automat ca ai voie sa faci asta?

  nu sunt fumator dar consum si eu apa plata la sticla de juma’ si tot felul de chestii… chiar si forneti. :) si nu, nu le arunc pe jos.

  si da, mucul de tigara e mai mic… dar nu e o scuza. daca e mai mic inseamna ca e munca mai migaloasa sa-l iei de pe jos. lol

 • Reply
  oe
  07/09/2009 at 07:19

  fii fumator si fii in statia de autobuz la 8 dimineata.
  fii intr-o luni dimineata, fii adormit.
  vine masina, n-ai cosh de gunoi in apropiere, termini tigara.
  ce faci?
  se poate face altceva.
  la SirnaVille am vazut pentru prima oara in 28 de ani de cand m-am nascut, scrumiere mici portabile. fa producatorii de tigari sa ataseze una pachetelor si sa vezi cum se va schimba nitel situatia.

  ps: nu, nu-s fumator. vad mereu situatii de genul asteia de mai sus.

 • Reply
  Ariel
  07/09/2009 at 10:50

  hai sa facem tigari cu filtru care se fumeaza singur si dispare. :)

 • Reply
  Ma scuzati, vreti sa ma duc sa-l ridic? « Ariel Constantinof Blog
  17/09/2009 at 21:19

  […] Si… mama, tata, stiu ca cititi asta – si voi faceti la fel! […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează