Amuzant

Despre atitudini la concert

Despre atitudini la concertIeri am fost la un concert în Club Fabrica cu ocazia naşterii lui Iisus Hristos. Glumesc. De fapt a lui Marley Nesta “Nu femeie, nu plâns” Bob.

Şi am trăit acolo cel mai aglomerat concert din viaţa mea. Era mai aglomerat ca … de fapt, oricât de tare mă chinui, nu prea găsesc termen de comparaţie cu ce era acolo. Şi în plus, era atât de mult fum că te sufocai.

Şi am învăţat două TREI chestii importante despre cum ar trebui şi cum n-ar trebui să te comporţi la un concert.

1. Nu fi nesimţit cu oamenii care par beţi. Sunt foarte lucizi.

Păream beat. Aveam o bere în mână şi dansam cu Corina. Mă simţeam bine. Aveam părul legat în ciuda faptului că de obicei mi-l desprind la concerte. Dar era atât de aglomerat încât mi s-a părut că ar fi de mare porc să-l desfac şi să dau din cap. S-ar fi făcut în jurul meu un gol.

Totuşi, chiar şi cu părul prins, în toată aglomeraţia, am reuşit să lovesc o tipă din spate cu dreadurile peste bot. Fără să vreau, desigur. Tipa mă îmbrânceşte cu toată forţa ei de jumătate de metru. Intru puternic în Corina şi încep să mă întreb dacă cineva chiar m-a împins sau sunt eu beat şi nu mă mai ţin pe picioare. Mă întorc să văd ce-i în spate şi văd tipa. Îi vom spune Afrodita. Era îmbrăţişată de Zulufel, un tip mai înalt ca mine cu un cap şi cu păr foarte creţ.

Mă uitam la Afrodita. Ea se uita pe lângă mine, cu ochii mari-mari, încercând să mă ignore. Era vizibil că se simţea cu musca pe căciulă. M-a pufnit râsul că mă ignora şi am întrebat-o: “Te-am lovit?“. A continuat să privească în gol într-un mod penibil şi până la urmă mi-a răspuns: “Da, mai devreme, cu părul.” … Şi atunci i-am zis: “Ştii, poţi să-mi zici că te-am lovit. Nu trebuie să dai în mine. Comunicare?“. N-a zis nimic, a privit în gol, speriată, vizibil. Zulufel tăcea, dansând pe Bob “Bogdan Negroiu” Marley. Nu mai ştiu ce a zis apoi tipa dar mi s-a părut tare amuzant că dupa 10 minute de la această mică discuţie i-am mai dat o porţie de dreaduri peste faţă. Ce să-i fac dacă se băga în sufletul meu? M-am uitat la ea şi am zâmbit dând din umeri. Ea tăcea cu ochii mari, înjurându-mă în gând într-un mod vizibil.

Atunci mi-am dat seama că la concerte, chiar şi de reggae, în care se cântă despre dragoste şi pace, lumea devine idioată şi animalică. Există o lege nescrisă la concerte. Lumea dansează şi tu n-ai de ce să te enervezi, e normal să te mai loveşti. Dacă nu-ţi place, te dai la o parte, faci un pas în spate sau ieşi afară!

Afrodita şi Zulufel n-au mai stat în spatele meu apoi. Nu i-am mai văzut tot restul serii. Cu siguranţă Zulufel n-a mai primit sex de la ea în seara aceea pe motiv că n-a intervenit să mă ia la bătaie.

Tot restul concertului am avut gol în spate. Şi nici nu-mi dezlegasem părul, căci aveam obraz.

2. Cine fumează la concert e un inconştient.

Ar trebui interzis fumatul la concerte între sute de oameni. E super-periculos şi, pe lângă asta, e NOCIV. Nu se putea respira acolo de cât fum de tutun era.

Dacă totuşi eşti fumător şi-ţi aprinzi o ţigaretă, ai dracului grijă să nu arzi oamenii cu ea! E responsabilitatea ta să o palmezi sau să ieşi din epicentrul dansatorilor cât tragi tutun.

3. Sticlele goale de bere nu se lasă pe jos!

Idioţilor, sticlele goale de bere nu se lasă aruncate pe jos ca să-şi rupă prostii care dansează picioarele! Eu când am golit cele două beri m-am dus la un tip mai din margine, l-am bătut pe umăr în toată super-gălăgia aceea şi i-am zis frumos, cumva mai mult prin semne decât prin vorbe: “Nu te supăra, poţi te rog să pui aceste sticle pe masă ca să nu le las pe jos?“. Eu n-aveam cum să ajung la masă, eram prea departe. Omul m-a ajutat, mi-a zâmbit, ne-am înţeles perfect. Respect pentru el.

Propun o regulă nescrisă: când cineva îţi întinde o sticla de bere goala, tu dă-o din mână în mână spre margine, spre masă. Şi când îţi termini berea la rândul tău, dă-o mai departe. O să dansăm pentru un moment cu beri goale cu toţii, dar nu o să ne mai rupem picioarele!

La finalul concertului era un ocean de sticle pe jos. CÂTĂ NESIMŢIRE!

Atât. La mulţi ani domnule Nesta. One love. :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

1 comentariu

  • Reply
    andreic
    07/02/2011 at 01:39

    Daca vrei sa ii vezi pe cei de la EL Negro fara sa te calci pe picioare cu altii vino sambata, 12 februarie, in Music Hall. Locurile sunt limitate la 320 desi in locatia respectiva au fost concerte cu 600 de persoane. Am hotarat sa limitam biletele la orice facem acolo tocmai pentru a oferi un confort marit!

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează