Bălării

Despre cum am reuşit să distrug câteva zeci de maşini …

Despre cum am reuşit să distrug câteva zeci de maşini ...

Eu am visuri. Multe.

Unul dintre visurile mele este să nu mai existe cretini care-şi parchează maşinile ca nişte cretini (mă repet?) pe trotuar sau în mijlocul străzii. Ştiu scuza cu: “Nu sunt locuri de parcare.“, dar nu ţine. Am mai vorbit despre asta.

Bun. Şi iacătă, veneam eu pe jos din centrul oraşului numit Bucureşti. Pe jos, pe trotuar, la pas, pentru că altfel aş fi venit cu bicicleta, dar draga mea cameră din dragul meu cauciuc s-a hotărât să se lase explodată azi. Aşa că, pe pană fiind, am mers pe jos. Vreo 12 km, nu mult.

Era târziu – vreo 23:30 – nu erau mulţi oameni p-afară. Şi când nu-s oameni afară, înseamnă că-s în casă. Şi cum maşina nu ţi-o poţi băga în casă, e clar că ţi-o laşi afară… şi uite aşa făceam eu slalomuri pe trotuare alături de bicicleta mea. Deşi eram pe trotuar, abia aveam 70-80 de cm de spaţiu. Ş-atunci m-am enervat. Eram deja nervos că aveam pană. Mi-am zis că dacă ei sunt nesimţiti, merită o pedeapsă!

click aici pentru comentariu întreg – parcarea pe trotuar este universal și absolut ilegală indiferent cât spațiu lași liber, atât timp cât nu este semnalizat altfel prin indicatoare sau marcaje.

Art. 72 alin. 7 din OUG 195/2002 (Codul Rutier) – “Este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar când aceasta este permisă, conform indicatoarelor sau marcajelor, lăţimea minimă a trotuarului lăsat la dispoziţia pietonilor trebuie să fie de cel puţin un metru.”

*aici începe partea neîmplinită a visului meu*

Mi-am imaginat atunci cum pot pedepsi o stradă întreagă de nesimţiti desumflând roţi. Apoi mi-am zis că-i mai uşor să tai cauciucuri. Apoi mi-am zis că poate totuşi ar trebui să las şi niste flyere ca oamenii să ştie de ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat.

N-am apucat să fac asta *ÎNCĂ*. Dar au apucat alţii:

Primarul acestui oraş este IDOLUL MEU!


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

12 comentarii

 • Reply
  Gabriela
  03/08/2011 at 17:19

  OMG genial :D, nenea ala e absolut genial!
  Cred ca o sa mai treaca ceva apa pe Dambovita pana se schimba ceva si in Bucuresti

 • Reply
  Claudiu
  03/08/2011 at 17:45

  Doar nu crezi ca-i pe bune? :)

  • Reply
   bianca
   04/08/2011 at 10:10

   chiar daca nu e pe bune, e foarte tare ideea. avem nevoie de trotuare libere :)

  • Reply
   CristinaC
   04/08/2011 at 10:13

   chiar si daca nu e pe bune… este o metafora, un statement.

   arata ca in orasul ala legea si curatenia nu sunt bataie de joc.

   la noi e bataie de joc totul: parcarea, legea circulatiei, politia si primaria etc. nimic nu e luat in serios si nimic nu conteaza in fata hoardelor de masini.

   mi-as dori ca oprescu sa fie atat de serios in deciziile pe care le ia incat sa regizeze asa ceva. sa arate ca e pe bune!

  • Reply
   alina
   07/08/2011 at 21:52

   este pe bune si a platit masina din banii primariei.

   • Reply
    Claudiu
    07/08/2011 at 21:54

    Link or it didn’t happen… :D

 • Reply
  CristinaC
  04/08/2011 at 10:10

  Mai misto mi se pare gestul de a lua o matura si a indeparta “gunoiul”, lasand strada curata si frumoasa. Super metafora!

  Lituania zici… bravo lor! Strada aia cel putin arata excelent…

 • Reply
  Andrei
  04/08/2011 at 12:50

  Și pe mine m-ar bufni râsul dacă mi-ar fi fost călcată mașina :))

 • Reply
  Catalina
  31/12/2014 at 01:23

  Misleading title, Mr. Ariel.

 • Reply
  Minodora
  31/12/2014 at 17:37

  Da ma, elimina efectul in loc sa elimini cauza. Serios acum, pedepseste soferii care parcheaza unde pot si nu autoritatile care nu fac parcarii? E ok sa fii biciclist dar nu e suficient. Daca ai porniri din astea razboinice, cu ce esti tu mai bun decta un sofer nervos pe biciclisti?

  Parca voi bicilcistii va credeati mai buni, mai eco, mai motul de pe tort? Eh si acum ce faci, darami mitul visand la o omorarea soferilor si distrugerea masinilor? :) amuzant, imatur and so so…

  • Reply
   Ariel
   31/12/2014 at 17:46

   Eu cred că “cauza” este nesimțirea. Deci soluția este să educi. Era doar un gând. Încă n-am apucat să distrug nicio mașină, deși anumite mașini merită aruncate în aer iar proprietarul merită 13 bice în piața publică…

   … dacă nu știi despre ce vorbesc încearcă să mergi pe trotuar de la Universitate la Unirii, pe partea dreaptă. Succes.

  Vezi alte comentarii:

  Comentează