Bălării

Despre exagerări…

Despre exagerări...Acum o vreme am înţeles că-n materie de proiecte sociale nu există decât o competiţie falsă… Da, atât Gigi Becali cât şi Paşi Către Viaţă donează bani copilaşilor cu cancer, dar n-au nimic de câştigat dacă donează mai des sau mai mult.

Cu BikeWalk n-am inventat roata. Masele critice există de ceva timp în lume – culmea, când am făcut primul BikeWalk nu ştiam ce-i o “masă critică” şi erau, cel puţin în Bucureşti, doi oameni care făceau regulat mase critice în zilele de vineri! Ba mai mult, Asociaţia “Bate Şaua să priceapă Iapa” exista deja de ceva vreme…

Totuşi, acum BikeWalk pare a fi unul dintre cele mai de succes evenimente biciclistice din Bucureşti. Şi când vin 200 de oameni la un BikeWalk nu spun că au fost 500.

E ca atunci când eram cu toţii prin clasele mai mici şi mamele ne ziceau: “Nu copia, îţi furi singur căciula…” – apăi, pe bune acum, de unde o să scoată stimabilii din afişul de mai sus 3 mii de biciclişti?

Eu îmi doresc asta. Le doresc asta. Vreau să fie adevărat, să aibă dreptate, să fie aşa cum zic ei! Chiar asta vreau. Dacă ei strâng măcar 1000 de oameni eu promit să reconsider existenţa BikeWalk-ului.

Dar o să strângă sub 500. Sau de fapt, mai puţin, căci traseul e slab, e mult branding idiot la mijloc şi … it’s no fun!

Îmi pare rău, dar nu înţeleg de ce exageraţi, dragilor. Încă-mi sunteţi dragi că încercaţi să faceţi ceva cu Bucureştiul. Nu există competiţie aici, luptăm pentru aceaşi cauză. Voi sunteţi nişte radiouri, iar noi suntem nişte cetăţeni turmentaţi.

Îmi pare rău pentru acest vibe negativ, dar ideea de 3 mii de biciclişti mă entuziasmează mult prea mult.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

3 comentarii

 • Reply
  Marian Vulpe
  24/05/2011 at 12:21

  Arielu’, hai sa strangem noi 1.000 de bicle la start si sa-i lasam pe ei sa declare ca au strans 10.000 – ca nu ne doare cu nimic, zau ca nu ;)

  • Reply
   Ariel
   24/05/2011 at 12:23

   Păi oricum, cu acest articol am strâns prima mie presupun. Dacă tăceam, filosof rămâneam! :))

 • Reply
  Mihai
  02/06/2011 at 14:05

  “Ca sa nu te urci pe pereti in trafic, te urci pe bicicleta?”

  Nici nu pot sa ma exprim cat de stupid suna…

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează