Bălării

din tren, cu dragoste

mersul cu trenul e cu adevarat fascinant. as putea scrie carti intregi in timp ce merg cu trenul. ieri am stat 7 ore in tren intr-un compartiment de 6 locuri cu 4 mosi (2 babe, 2 mosi). de la mirosul degajat de mosi, de la modul in care ei beau bere in compartiment la 70 de ani pana la spectacolul la care am luat parte in compartiment … toate ma inspira.

deci au intrat peste 10 oameni diferiti la noi in compartiment. o tipa cu o proteza la picior care a deschis usa si a inceput sa ceara bani. mosii i-au dat.

vine unul fara sa zica nimic si pune niste chestii pe scaunul de langa mine (pixe, rivanol, chestii) – mosii cumpara.

vine unul care sa taraste pe jos si deschide usa. ma cac pe mine de frica. mosii se enerveaza si ii spun: “dar sunteti cam multi mama.”

trei gari mai tarziu ies din compartiment din motiv de caldura (mosii refuzau sa deschida orice geam pentru ca-i tragea curentul.) si-l vad pe tipul care se tarea si cersea mai devreme in 2 chisoare numarandu-si banii.

i love trenul. trenul ruleaza.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

8 comentarii

 • Reply
  Dimboiu Eugen-Ionut
  27/02/2009 at 17:31

  asta e la noi … pe tren nu ai loc de cersetori si vanzatori ambulanti …. si sa nu mai zic de persoanele care consuma bauturi alcolice pe tren ……..

 • Reply
  Zeffy
  27/02/2009 at 17:50

  aia de puneau chestii sunt muti, deobicei

 • Reply
  Minime
  27/02/2009 at 19:56

  pixe as in pixuri?

 • Reply
  Ariel
  27/02/2009 at 21:02

  zeffy – am uitat sa adaug. la un moment dat a venit alt “mut” si cand a vrut sa puna chestiile pe scaun o baba i-a zis sa nu le mai puna… si a plecat omul mai departe… dupa 5 minute a venit cu o sacosa si s-a cautat chestiile pe scaun… si a intrebat apoi: “aici nu am lasat parca, nu?”

  muti, muti … pana la proba contrarie

 • Reply
  Kidu
  28/02/2009 at 14:19

  =)) s-o fi scapat mutu’ :) De obicei asa se recomanda ca sunt muti sau/si surzi si sa cumperi o prostioara de la ei. Nota bene: la un moment dat m am uitat cu atentie, preturile sunt de bun simt, sau cel putin la cei 2-3 care i am studiat, nu depaseste pretul de butic, si nu cred ca face avere, uneori am achizitionat cate ceva care mi ar fi trebuit, o mini agenda pentru masina, niste pixuri, etc.

 • Reply
  marian
  02/03/2009 at 12:37

  In romania e o obishnuintza cu cershitul….si mai ales in trenuri…:)….

 • Reply
  Vlad
  02/03/2009 at 15:02

  Am fost si saptamana trecuta cu trenul din Sibiu catre bucuresti si am fost nevoit sa plec la 12 noaptea, intradevar un adevarat spectacol…nu am mai fost cu trenu din faculta- adica din92 si am avut un soc…se vinde orice pe tren…la 12 noaptea, orice zic…

 • Reply
  Electric
  10/09/2009 at 19:27

  Azi maine, trenul o sa-l mai vedem la muzeu…

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează