Bălării

După o săptămână de ChaCha sunt mai calm. + Am ales câştigătorul ChaCha-ului…

După o săptămână de ChaCha sunt mai calm. + Am ales câştigătorul ChaCha-ului...Acum puţin peste o săptămână am primit în teste un HTC ChaCha – primul meu telefon “mai deştept”, ca să zic aşa. Primul meu telefon cu Android şi al doilea cu touch screen.

Deşi în pozele de pe internet mi se părea un telefon feminin şi urât, acum simt că nu vreau să îmi mai schimb niciodată telefonul – îi perfect!

Şi există două lucruri care mă fac să zic asta: În această perioadă de teste …

1. …nu mi s-a blocat niciodată.

2. …deşi l-am ţinut în buzunar (chiar şi când pedalam) nu se vede nicio urmă pe ecran (spre deosebire de alte mobile la care după 100m pedalaţi cu telefonul în buzunar ecranul e varză).

Am avut pentru 7 zile un Nokia C6 – în ziua 2 se bloca foarte des iar în ziua 3 mi s-a blocat touch screenul – lucru rezolvat prin scoaterea bateriei. ChaCha-ul e clar mult peste C6.

Deşi iniţial am fost supărat că mi-am sincronizat toţi amicii din Facebook şi Google, apoi mi-am dat seama că-i benefic.

Când am pus cartela în ChaCha aveam fix 0 contacte. M-am gândit atunci că am dat de dracul şi trebuie să îmi bag manual contactele. Dar, iacătă, ieri m-a sunat un domn cu care eram amic doar pe Facebook. Pe ecran apărea numele lui de pe Facebook. Dar eu habar n-aveam cine e. De la 0 contacte la toate contactele de dinainte + muuuulte alte contacte luate din Facebook şi Google pe care îmi place să le numesc: “Potenţiale contacte” cu o simplă sincronizare. OMG, I love this!

Camera foto:

E ciudată, are efecte şi multe setări. 5 megi de pixeli. Are un zoom mişto şi nu stai 10 minute ca să intre în ea. Bliţ-ul îşi face treaba bine.

Facebook button!

După ce faci o poză se aprinde butonul de Facebook. Automat mobilul vrea să-ţi pună poza pe Facebook. Dacă ai netul deschis o va pune. Dacă, în schimb, eşti zgârcit ca mine şi ţii netul închis, poza va aştepta internet ca să fugă rapid pe Facebook să te dea de gol.

Nu ştiu cum lucrează mobilul ăsta, dar a urcat pozele pe Facebook la o calitate mişto foarte-foarte repede.

Nu am încercat, din păcate, până-n ziua de azi să fac un video. Dar urmează.

Tastatura QWERTY!

Nu e la fel de bună ca cea de BlackBerry daaaaaaaaaar e pe aproape. Mă încurcă semnul de întrebare şi semnul de exclamare pentru că fiecare e în alt loc pe tastatură… iar unul se pune apăsând butonul pur şi simplu în timp ce celălalt se pune apăsând FN (“shift”-ul de HTC) şi butonul.

Dar mă voi obişnui. În general se scrie repede-repede pe tastatură de ChaCha. Plus – îmi place la nebunie că există butoane de stânga, dreapta, sus şi jos. :)

Forma curbată de ChaCha…

Nu ştiu de ce exact ChaCha-ul e “rupt în două de la mijloc”, dar tocmai pentru că are forma asta stă foarte bine în palmă şi în buzunarul de la “fund”. În buzunarul din faţă e destul de ciudat.

De când cu ChaCha sunt mai calm…

Nu prea are legătură cu telefonul, dar are cu Androidul cred: deci nu mi-am pus nicio melodie pe telefon deşi am căşti şi aş putea să ascult la el ca la mp3 sau măcar să-i setez o melodie favorită ca alarmă de trezire – dar n-a fost cazul. Mor după melodiile standard Android. Sunt atât de calmeeeeeee. Când sună ChaCha-ul nu te mai grăbeşti să răspunzi. Melodia-i finuţă şi lină, parcă îţi zice: “Hei, vezi că sună
cineva, dar nu te grăbi, stai caaaalm, vezi-ti de treburi, viaţa-i frumoasă.” …

Clar, o să ziceţi că-s nebun dacă citiţi reviewul acesta pân’ aici.

Pe internet…

E cel mai rapid mobil pentru internet şi asta pentru că are atât touch screen cât şi QWERTY!

Ca să scrii o adresă trebuie să foloseşti tastele (nu te chinui cu o tastatură virtuală pe touch) şi ca să navighezi foloseşti degetele pe ecran. E atââââââââât de rapid. Şi deşi am ţinut acelaşi abonament de
telefonie+net pe alte telefoane, nu ştiu de ce, dar pe ChaCha mi se pare că se mişcă mult mai repede. Nu ştiu dacă mi se pare sau aşa e. Cert e că e prima dată când nu stau după un telefon mobil să încarce pagini de net, ci le încarcă instant. Nu, nu-i de la internetul meu. L-am folosit şi pe C6-le despre care am scris mai sus şi n-a fost aşa.

Per total…

ChaCha-ul e genial. Mie-mi place tare mult şi pe bune, eu chiar l-aş cumpăra. Eu sunt genul de om care nu înghite touch screen-ul şi mereu simte nevoia de butoane – eh, iată, ChaCha-ul e combinaţia perfectă pentru mine. Ecranul e mic, dar destul de mare cât să nu mă simt “limitat”. Am văzut videouri full screen de pe YouTube şi e perfect. Se şi aude perfect.

E un telefon finuţ, alb, poate semi-feminin, uşor, subţirel şi foarte rapid. Cel puţin cu mine îşi face treaba perfect! Eu chair îl recomand.

ChaCha-ul va rămâne al meu. Sunt curios cum va evolua relaţia mea cu el. :)

Şi câştigătorul ChaCha-ului esteeeeeee…

Adriana – cu comentariul:

(real story)

Noapte. Eram la un mare festival rock. Mă rog, ştii cum e la astfel de evenimente.

Ziua 1 – toate wc-urile ecologice miros a levănţică.
Ziua 2 – primele picături galbene pe de lături, primul disconfort olfactiv.
Ziua 3 – sper că sunt şi frunze mai mari prin boscheţi…
ziua 4 – fugi.

Neavând însă unde fugi, ce-am zis io? Blondă fiind, m-am decis să fac oareşce echilibristică şi să nimeresc, cumva, orificiul ăla înconjurat de reziduuri pestilenţiale. Ceea ce şi credeam că s-a întâmplat, până în momentul în care am vrut să trag nădragii pe mine. Deodată, o spaimă teribilă s-a cuibărit în mine… Nu nimerisem. În încordarea mea şi-n echilibristica-mi de balerină neînţeleasă, făcusem direct pe pantaloni.

Uaaai, ruşinea de pe lume! Ce să fac acum?

Dar ştii care era culmea dezastrului? Afară îmi ţinea uşa cel mai rupt din soare tip pe care l-am văzut vreodată: brunet, cârlionţat, cu ochii albaştri ca cerul vara, pe care pusesem ochii demult… Iar eu, eu înăuntru, înconjurată de oroare şi cu ruşinea pe pantaloni! :))

Şi tot ce-mi doream atunci era să nu fi avut în buzunar o cărămidă antică doar pentru că ţine mult bateria, ci un HTC deştept, să-i las mesaj privat pe Facebook prietenei mele, care are deja ceva asemănător, să-mi aducă din cort o blestemată de pereche de pantaloni şi să salvăm cumva aparenţele… Căci cum s-o fi sunat dinăuntru şi să-i fi zis “Ştii, am făcut pe mine, îmi aduci nădragi curaţi?”, când de uşa wc-ului se lipise cu spatele cea mai cea păpuşă masculină?

The horror.

Desigur, puteam să-i fi trimis un sms, da’ acum sincer, voi aţi mai gândi limpede în panica aia?… Aşa că am tras pantalonii uzi pe mine, am strâns din dinţi şi am năvălit afară, făcându-mă că mă împiedic şi tolănindu-mă pe iarbă. Nu s-a mai putut apoi distinge roua de altele…

Vă zic, a fost incredibil de greu să citesc puţin peste 200 de comentarii şi să aleg doar unul care să primească un HTC ChaCha. Dacă era după mine dădeam măcar 10.

Povestea Adrianei m-a amuzat, m-a captivat, m-a pus pe gânduri şi m-a scârbi în acelaşi timp. Adriana, vei fi contactată curând. Aşteptăm o poză din partea ta cu HTC-ul, da? :) Şi te rog apucă-te de scris dacă nu o faci deja.

Restul: vă mulţumesc pentru participare şi sper să ne mai întâlnim p-aci cu alte poveşti amuzante.

Nu vă pierdeţi viaţa pe Facebook!


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

5 comentarii

 • Reply
  Iliescu Dragoș
  10/07/2011 at 14:15

  Șit #-o .
  I so so so wanted that phone :))

 • Reply
  Campaniile saptamanii 4-9 iulie « Lung si la subiect
  11/07/2011 at 07:21

  […] Cha Cha – lansarea noului HTC, despre care au scris Alex Negrea, Andressa, Hoinaru, Ariel, feeder.ro si […]

 • Reply
  Elena
  17/11/2011 at 11:01

  Buna ! eu am o mica problema cu chacha.ul, imi apare un semn al exclamarii pe fond albastru..si nu stiu de ce …dar cand il inchid si ii scot bateria dispara. ! de la ce apare si ce pot face ;;)? multumesc :)

  • Reply
   Ariel
   17/11/2011 at 14:10

   Habar n-am. EU încă n-am păţit asta.

 • Reply
  killerjazz
  10/12/2012 at 21:34

  frate eu am vodafone 555 blue, imitatie dupa asta :|

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează