România

Frate, ce tare-i România!

Zilele trecute, nu știu ce mi-a venit, dar am scris asta pe profilul meu de Facebook:

Screen Shot 2013-01-16 at 10.21.32 AM

Știam că mă voi lovi de tot felul de comentarii răutăcioase, dar nu mă așteptam ca mica mea “doleanță” să primească atât de multe like-uri într-un timp foarte scurt.

În afară de primul comentariu negativ, care era foarte așteptat, restul comentariilor au fost destul de pozitive. Au fost oameni care au rezonat cu mine.

Și dacă aproape 100 de oameni sunt de acord cu ce-am scris în timp ce doar 5-6 sunt sceptici sau nu cred că românii pot avea o atitudine “pro-România”, înseamnă că deja suntem pe drumul cel bun.

Nu-i vorba de patriotism. Primii șapte ani de viață nici nu i-am trăit aici. E vorba doar de ipocrizie. E stupid să te plângi toată ziua de casa ta în timp ce stai în ea, prăfuită cum e, și nu faci nimic să îmbunătățești lucrurile.

Nu o să redeschid subiectul. Am scris de mai multe ori pe tema asta și mereu apar oameni muuuulți care vor să-mi dea în cap. Las aici celelalte texte: 5 motive să nu pleci din România, Cel mai ușor e să renunți… la România și De fiecare dată când cineva spune că România e de căcat…

Deci, sper să recitesc textul ăsta peste 3 ani și să fiu șocat de schimbări.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

6 comentarii

 • Reply
  Pera
  16/01/2013 at 11:40

  Nu pot sa dau share, decat like :) Am luat copy si paste si am pus la mine pe wall, pune si un share sa ne usurezi misiunea

  • Reply
   Ariel
   16/01/2013 at 16:23

   ciudat. mie-mi merge să apăs share-ul. :)

 • Reply
  Manu021
  16/01/2013 at 12:52

  Depinde doar de noi sa schimbam atitudinea si gandirea fata de tara noastra. Nimeni altcineva nu o va face in locul nostru.

  Fiecare dintre noi poate aduce o mica schimbare pozitiva. Cand mai multi care aduc mici schimbari se unesc, rezulta o schimbare mare.

 • Reply
  manu
  17/01/2013 at 10:12

  da, ceea ce ai scris este perfect normal, dar deocamdata romanilor le place sa faca bancuri pe seama lor, si cand au putinta incep sa se planga de orice, fara sa puna mana pe nimic. lumea il asteapta pe vlad tepes, sau pe cineva indeajuns de rau ca sa o poata suporta. dar daca se vor inmulti cei ca tine, lucrurile merg intro directie buna!

 • Reply
  Nora
  17/01/2013 at 11:46

  Eu am crezut dintotdeauna ca Romania e ‘tare’ , nu m-am indoit nici pe vremea comunistilor si nici acum. Stiu ca nimanui nu-i poti lua sansa la reabilitare oricat de jos ar fi cazut…deci nici poporului meu. Va veni curand vremea cand vom fi mandri ca facem parte din aceasta natie si ca ne-am nascut in aceasta tara. Doar ca Dumnezeu ne asteapta cu rabdare sa…avem rabdare cu noi insine.
  Eu iubesc Romania cu inima copilului , cu ochii artistului , cu mintea inteleptului. O iubesc asa cum este ea , cu bune si rele. Pur si simplu.

 • Reply
  Andreea
  19/01/2013 at 12:55

  Foarte frumos! Sa speram ca reusim sa facem ceva :) Si nu e vorba de patriotism exacerbat/nationalism, e de bun simt sa vrei si sa crezi ca ne poate fi mai bine. Si eventual sa si faci ceva in sensul asta.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează