Idei

Hai să înveselim situaţiunea lifturilor lui Ceaşcă!

Hai să înveselim situaţiunea lifturilor lui Ceaşcă!Pe mine mă ucide liftul din blocul în care stau. E atââââââât de vechi, gri, nesigur şi triiist! Stau într-un bloc comunist din zona Pantelimon. Un bloc ce la cutreumurul din ’77 s-a îndoit nu-ştiu-câte grade şi au venit nişte japonezoi să-l pună la loc.

Acum e încă înclinat. Scaunul cu rotile din camera mea se mişcă singur dacă trece un tramvai prin fata blocului.

Long story short: Ştiu că vă uitaţi pe Travel & Living. Acolo e o reclamă cu o tipă care umblă la o cutie poştală care-i colorată foarte-foarte diferit de restul cutiilor poştale.

Aşa că m-am gândit că ar fi tare interesant ca într-o noapte să opresc liftul la etajul zece, să-l colorez frumos prin interior şi apoi să-mi şochez vecinii mai în vârstă cu “noul lift”.

Statistici:
– 70% din vecini sunt în vârstă.
– 50% din ei s-ar amuza, că-s dezgheţaţi
– 50% s-ar şoca
– vecina de la 8 probabil ar leşina în lift (are frică de culori)
– iar administratorul ar aduce poliţia la uşa mea

Dar, în subconştientul nostru, un lift colorat ar avea un efect pozitiv. Chiar dacă nu ne dăm seama, un lift urât, trist, gri, zgâriat şi vechi nu are o influenţă pozitivă asupra noastră. Chiar dacă stăm în el sub 30 de secunde. Dimpotrivă, are o influenţă negativă.

PROPUNEREA FINALĂ, zic.

Hai să ne decidem asupra unei nopţi în care să ne colorăm cu toţii lifturile pe neaşteptate. Două spray-uri de vopsea nu costă atât de mult.

O facem lată?


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

10 comentarii

 • Reply
  Andrei
  17/02/2011 at 17:44

  În blocul meu se popularizează buna-dispoziție prin sport. Sunt convins că ăsta e mesajul colegilor de bloc care strică liftul în fiecare seară :))

 • Reply
  malpraxis
  18/02/2011 at 01:17

  Eu lipesc mereu stickere cu “Decembrie ’89-eroii nu mor niciodata” si mereu le racaie cineva (vecinul de la 8…eu stau la 10). Ar fi o chestie tare asta cu vopsitul lifturilor, dar la mine cred ca ar murii toti vecinii :))

 • Reply
  Mihai Ioan
  21/02/2011 at 15:01

  Probabil intai trebuie sa ajungem pe o emisiune pentru babaci (sper ca nu suna rau asta)in care sa vorbim despre efectele pozitive ale cromaticii bine alese.

  Serios, imi aduc aminte de peretii din scoala, erau culoare visinie, foarte “seferista” domne’! Inca ma infioara culoarea aia.

  • Reply
   Mihai
   09/03/2011 at 16:40

   La noi tocmai s-au placat lifturile pe interior cu un material gri foarte trist si evident ca in secunda 2 s-au gasit oameni plictisiti care sa zgarie materialul cu cheia… Vopseaua ar fi mizilic pentru ei.

   • Reply
    Mega Pisika
    23/04/2011 at 13:54

    Am un pictor in bloc, sta la ultimul etaj.
    De cand s-a schimbat liftul vechi cu unul nou, placat cu metal lucios, respectivul nu s-a putut abtine sa nu zgarie cu cheia cateva desene abstracte pe toate laturile liftului. Din pacate nu si-a exersat miscarile circulare cu pensula si niste culoare, cu siguranta iesea ceva in stilul lui Dalli…

 • Reply
  Vecina mea, Nuţi, m-a minţit direct în faţă! | Ariel Constantinof Blog
  21/04/2011 at 10:41

  […] Liftul dintr-un bloc comunist e un bun comun… Şi eu fiind unul din cei foarte puţini biciclişti din bloc, tre’ să am grijă să nu-l distrug (îi iau vopseaua, îi sparg oglinda, îi îndoi uşa etc.). […]

 • Reply
  ancandreea
  04/02/2012 at 00:56

  Era să te întreb de ce ai un scaun cu rotile în cameră. Mi-a trebuit puțin să realizez că nu există numai din alea pentru dizabili, până și eu am un scaun cu rotile sub mine și nu-s neapărat handicapată, nu fizic cel puțin…
  That awkward moment…

  • Reply
   Ariel
   04/02/2012 at 22:00

   Haha, i see what you did there!

 • Reply
  Ariel – vlogger, nu detergent și nici sirenă – SOOPERTINA
  12/04/2016 at 23:42

  […] dacă nu v-ați prins. Și pentru că nu am mai găsit videoul respectiv pe youtube, puteți citi aici, să vedeți că e pe bune, memoria nu mă […]

 • Reply
  Laura
  20/11/2017 at 09:58

  Uuuuhhhh, that’s the evilest thing I can inagine. :)))) toti vecinii mei ar avea atac de cord. Imi imaginez cum s-ar plimba liftul ala sus, jos plin de cadavre de oameni incuiati la minte. Am disipa populatia de oameni tampiti, it’s gonna be awesoooome

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează