România

La o discuţie cu Nicuşor Dan, care sper că va salva Bucureştiul…

aaAm stat cu Nicuşor Dan fix o oră. L-am studiat în detaliu cât am putut de bine.

Iniţial mi s-a părut că-i uşor timid. Faptul că-i “rârâit” cumva îl face să pară vulnerabil. Dar de fapt e un om simplu, sincer, care luptă cu toată inima pentru un Bucureşti de bun simţ.

Alături de mine au mai fost 5 bloggeri. I-am pus întrebări de toate felurile. Am început cu “Ai familie?” şi am terminat cu “Cum te vei lupta cu mafia asta?”.

Fiecare răspuns m-a convins că el este cel care merită o şansă la primărie. Şi de azi mă declar oficial susţinătorul lui. Pentru că el nu este “răul cel mai mic”, aşa cum am votat în alţi ani, ci el este “cel cu care rezonez” cu adevărat…

Întrebat fiind care-s primele 5 lucruri pe care le va face ca primar a răspuns:

1. transparentizarea primăriei

Căci momentan nu ştiu de ce se plătesc de 10 ori preţul tuturor lucrurilor achiziţionate. De fapt ştim de ce, dar nu ne explicăm de ce este “ok” să se facă asta…

2. un audit pe cum funcţionează departamentele din primarie

Căci momentan există un departament de 26 de oameni ce lucrează doar pentru (ATENŢIE!) statuile din Bucureşti! Repet, 26 de angajaţi care gestionează aceste statui… 26 de oameni care aprobă căcatul ăsta de statuie!

3. schimbarea directorilor actuali/trecuţi din cadrul primăriei.

Căci fac numa’ ceea ce nu ar trebui să facă…

Iar următoarele două lucruri sunt formate din (re)instaurarea legii în anumite domenii/locuri. Un exemplu dat de el ar fi şoferii care parchează aiurea.

Cât despre maidanezi…

Se spune că costurile pentru un adăpost care să găzduiască toţi câinii comunitari din Bucureşti e prea scump. Şi aşa e, Nicuşor ne-a zis că va costa aproximativ 10 miliaone de euro pe an. ENORM! Dar … panseluţele din Bucureşti au costat 180 de milioane de euro! Deci… banii n-ar fi o problemă.

Eu l-am întrebat dacă în top 10 lucruri pe care le va face a pregătit ceva legat de biciclete.

“Sunt un suporter al bicicliştilor, dar mai întâi trebuie să scăpăm de maşini şi să promovăm transportul în comun.”

Un răspuns nu foarte satisfăcător, dar sincer şi adevărat. Trebuie să începem cu începutul…

Dacă vă pasă (şi sper că vă pasă), v-aş ruga, ca bucureştean ce sunt, să studiaţi siteul lui Nicuşor şi să vă gândiţi să-l votaţi. Din punctul meu de vedere… merită! Şi are şanse reale.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

16 comentarii

 • Reply
  Eugen
  15/05/2012 at 09:13

  I lol’d. Like a lot!

  • Reply
   Ariel
   15/05/2012 at 09:38

   Eh, nu aveam alte aşteptări. :)

 • Reply
  bogdan
  15/05/2012 at 15:16

  tot nu am inteles care este solutia lui pentru cainii madanezi. daca la intalnirea la care ai participat a spus ceva clar, te rog sa ne spui si noua.

  • Reply
   Ariel
   15/05/2012 at 16:13

   maidanezi = adapost + sterilizare + apoi spre adoptie.

   cu stapan = promovarea sterilizarii

 • Reply
  Costin Comba Photography
  15/05/2012 at 16:43

  In lupta asta nebuna dintre partide, nu are nici o sansa. Ma uit la chipul lui si vad o mimica de copil gata sa planga din orice. Imi pare rau pentru el, dar nu cred ca va putea sa faca ceva. Pentru imaginea lui e bine ca apare la tv, prin ziare, pe la radio, dar se cam opreste aici. lupta mare o dau cei care au bugete colosale si oameni multi in spate, bine platiti, nu voluntari.

  • Reply
   Ariel
   15/05/2012 at 16:54

   La prima vedere asta am zis şi eu… dar de aceea înainte să mă declar susţinătorul lui a trebuit să vorbesc cu el … să-l văd în faţa ochilor mei, să vorbesc cu echipa lui (Care, apropos, e genială!)

   Da, ok, Prigoană are afişe în tot oraşul. Oprescu n-are, că e deja cunoscut şi-l doare la bască.

   Dar nu ne-am săturat de partide şi căcaturi? Tineretul ştie de Nicuşor. Dacă tineretul spune părinţilor şi bunicilor, e de ajuns ca Nicuşor să câştige. E greu, clar, nu-i uşor.

   Dar uite, atât îţi zic, orice VOLUNTAR este de 10 ori mai motivat decât orice om plătit (Chiar şi bine!). Căci altfel nu ar fi volundar. Oamenii lui sunt mult mai valoroşi decât orice agenţie plătită de partid.

   Eu cred în el şi în echipa lui. Vreau să cred. Vreau să aibă şansa asta. Nu pleca aşa negativ de la început. Şi Oprescu a fost independent şi i s-a râs în faţă la început…

 • Reply
  mastic
  15/05/2012 at 17:06

  Mda, nu stiam blogul asta, acum il stiu, atat de bine.
  Hai nicusoristii.

 • Reply
  Badita Florin
  15/05/2012 at 17:55

  Este genial Nicusor Dan, am vorbit cu el cand a fost concertul Nicusor Dan Experience, si am ajutat si la strangerea de semnaturi.

  Incepe sa imi placa Bucurestiul, precum si viitorul Primar

 • Reply
  Tudor Maxim
  15/05/2012 at 18:41

  Din partea echipei de voluntari un sincer mulțumesc pentru cuvintele frumoase.
  Intr-adevar eu sunt foarte bucuros că sunt alături de oameni frumoși, deștepți și cărora le pasă cu adevărat de soarta acestui oraș.
  Nicușor e un om bun la inimă, un prim motiv pentru care am vrut să fiu alături de el în această misiune foarte grea.
  Mai departe vom vedea cât de mulți suntem care dăm o șansă unui model diferit de civilizație și de discurs.

 • Reply
  Gabriela
  17/05/2012 at 06:15

  Felicitari voluntarilor!! Nu sint din Bucuresti, postez rar si nu ma entuziasmez usor. Totusi cred ca ND merita sa ajunga primar. Iar noi toti meritam sa ne mai dam o sansa, nu-i asa? A strins totusi cu ajutorul voluntarilor 53000 de semnaturi. Asta este foarte mult. Inseamna ca lumea isi da seama ca aduce altceva in spatiul public. L-am cunoscut foarte putin la Paris. De fapt e un fel de a spune ca l-am cunoscut.. Mergeam la aceleasi seminarii la care mergea si el, apoi am aflat ca ND le si organiza. Sa poti sa faci cariera in Occident si sa alegi sa te intorci sa contribui cu ceva acasa este semn de determinare si patriotism. Fara cuvinte mari, dar asta inseamna. Succes in continuare voluntarilor ptr ca de ei va depinde totul in mare masura… Am incredere in bucuresteni. Totul este ca mesajul lui ND sa ajunga in timp util la cit mai multi dintre ei. Am locuit acolo 4 ani si de foarte departe de casa vreau sa va spun ca daca il alegeti pe ND la primarie dragi bucuresteni aveti sansa sa aveti cel mai independent primar din lume… ND nu este numai un om foarte inteligent dar este si un tip modest si cu mult bun simt. Nu o sa va para rau. Nu v-ati saturat de obraznici si politicieni? Mai ales, mergeti la vot! Jocurile nu sint facute cum s-ar putea crede.

 • Reply
  Ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la Nicușor Dan | Chinezu
  17/05/2012 at 07:43

  […] Au mai scris despre întâlnire Ruxa, Ariel. Tagged candidat independent Primaria Generala a Capitalei, Nicusor Dan Share var […]

 • Reply
  How to handle internet trolls | alexbrie . com
  25/05/2012 at 12:00

  […] another troll commenting on all the blog posts about the same candidate from a given period (1, 2, 3 – just search for […]

 • Reply
  Carnat
  10/06/2012 at 15:42

  că costurile e prea scump printre altele

 • Reply
  Ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la Nicușor Dan | Politichina
  14/06/2012 at 11:09

  […] Au mai scris despre întâlnire Ruxa, Ariel. This entry was posted in Blogosfera politica and tagged candidat independent Primaria Generala a […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează