Interesant

Marijuana medicinală în România?

Marijuana medicinală în România?

Azi PRO TV-ul a venit cu o știre interesantă – cică se ia în considerare legalizarea marijuanei medicinale. Ceea ce n-ar fi deloc rău având în vedere că sunt deja 8 state din Europa care au legalizat – ultima fiind Cehia, pe care am și vizitat-o recent și am fost șocat să văd la ce mod se fumează acolo iarbă, pe stradă, la orice oră din zi…

Un amic din Praga mi-a spus că la ei un gram costă 15 lei. (am transformat eu coroanele cehești în euro și apoi în lei, desigur). Apăi la așa preț este destul de clar cum crește iarba la ei și cât de “Riscant” este s-o deții. Tot amicul ăsta mi-a spus că legea spune că n-ai voie să vinzi marijuana, dar ai voie să crești. Nu se menționează nimic despre câtă deții sau fumezi. – vorbesc din auzite, n-am verificat – dar tind să-l cred pe om.

Acum aflu că s-a și legalizat, cea medicinală. E un pas imens spre legalizarea celei nemedicinale.

În fine. La noi, deși PRO TV-ul spune că urmează o decizie și deși încerc să fiu optimist, chiar nu cred că se va legaliza așa ușor. Deși există dovezi foarte clare și o groază de studii doveditoare că marijuana vindecă diverse boli sau te scapă de tot felul de simptome, sunt sigur că în România va mai dura puțin până vom ajunge la legalizare.

Plus că există și prejudecata asta a drogului, care omoară creierul sau duce la dependență sau la alte droguri mai rele sau blabla.

Și dacă stau bine să mă gândesc, cred că legalizarea marijuanei și a prostituției în România rapid, acum, în 2-3 luni, ne-ar salva de orice criză.

Am fute și am fuma cu voioșie, plătind taxe la stat cu plăcere. S-ar rezolva și criza și am avea și mai multă poftă de viață.

Dar până intru eu în politică mai este… așa că să nu ne facem iluzii.

Știrea aici:

BONUS


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

7 comentarii

 • Reply
  AlinG
  12/12/2012 at 11:14

  “Possession of up to fifteen grams for personal use or cultivation of up to five plants is merely a misdemeanor from 2010 onwards. The plant still remains illegal. Popular destination for smokers.” asta zice Wikipedia despre Cehia.

  Am impresia ca o sa fiu “bolnav” curand :))

 • Reply
  Mihai
  16/12/2012 at 12:07

  Sunt curios care sunt acele ONG-uri care au intentia de a legaliza marijuana medicinala. Mai sunt curios si daca au conturi bancare deschise pentru donatii :)

  • Reply
   AlinG
   21/01/2013 at 04:11

   Si eu sunt curios. Pot sa ma ocup si de promovarea lor, as investi in asta :)

 • Reply
  Andrei
  17/12/2012 at 00:29

  Spune-i asta și lui PF Daniel, care până una alta e un om foarte puternic în stat (cred și eu, când controlează masa electoratului)

 • Reply
  alexandru silviu
  04/02/2013 at 11:50

  sunt un tanar bolnav de scleroza multipla , si astept cu nerabdare legalizarea marijuanei medicinale. aceasta nu ma vindeca , dar ar putea sa ma ajute prin ameliorarea unor simtome ale bolii – ne-ar imbunatati calitatea vietii , mie si celor aproape 10.000 de bolnavi cu aceasta boala din romania .
  sanatate multa !!!!!!!

  • Reply
   Radu Ion
   11/04/2013 at 11:33

   Creste-o si fa-ti singur tratamentul…

  Vezi alte comentarii:

  Comentează