România

N-am avut bilet…

N-am avut bilet iar abonamentul era expirat din mai. Pentru ca din mai am mers doar pe role la scoala… Si abonamentul n-am apucat sa mi-l fac pentru ca nu am carnetul de note stampilat. Si bilet de unde mama dracului sa-ti iei cand ei de abia au o casa la 10 statii.

Asa ca si-au facut o spaga oamenii.

În Iaşi, de exemplu, biletele se cumpără de la şofer. Şi aici ajung şi la exemplele Cannes şi Barcelona, unde se practică acelaşi lucru. Prin urmare, scuza de mai sus nu mai este valabilă. Numai că, în Bucureşti, deşi autobuzele şi troleele sînt proiectate (cel puţin cele noi) pentru amplasarea unui aparat pentru eliberarea biletelor, se preferă închiderea şoferului într-o cuşcă.

Aici există încă o problemă. În timp ce în afara ţării se foloseşte doar uşa din faţă pentru urcare, la noi se practică strategia “buluc-grămadă” şi nu cred că ar fi tocmai uşor să îi convingi pe oameni că uşile din spate sînt strict pentru coborîre.

Cititi aici…


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

2 comentarii

 • Reply
  Zeffy
  22/09/2008 at 20:59

  In Iasi doar platesti biletul nu il si iei.. daca te prinde controlorul esti bun de plata o mica amenda…

 • Reply
  Alina
  27/09/2008 at 13:53

  Incepand cu 1 august in Iasi nu se mai elibereaza bilete de la sofer. Cel putin asa am auzit eu la difuzorul din autobuz. Cel putin la maxi insa, tot mai exista soferi care le mai dau pe sub mana. Oricum, m-am saturat sa merg cu autobuzul – se asteapta prea mult in statii- si am inceput sa merg iar cu masina. Stii ca dauneaza mediului inconjurator si e much more expensive, insa pur si simplu nu am chef sa mai indur nesimtirea soferilor de maxi si autobuz. Cah!

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează