România

Noi nu suntem rasisti, tiganii sunt!

Sa-mi bag picioarele… Am ajuns chiar si eu la concluzia ca nu noi, aia mai deschisi la ten (caci da, am ajuns iar sa ne grupam pe noante de ten), suntem rasisti, ci aia mai inchisi la ten – precum tiganii.

Pedalam aiurea printr-o intersectie. In fata mea cu pejosul o tiganca la vreo 24 de ani (imbracata ok – nimic dubios la ea) manca seminte si scuipa cojile in mana. Chiar eram uimit de faptul ca nu le scuipa pe jos.

La jumatatea trecerii de pieton pe langa tipa asta trece o alta tipa, alba la ten, la fel de tanara. Ce face tiganca? Ghici…

Arunca toate cojile de seminte in fata tipei asteia… ii rade in fata si zice “Scuze”.

Mno, acuma – ce era sa faca albicioasa noastra? Nimic. Si-a vazut de drum.

Cine dracului e rasist acuma? In afara de mine.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

6 comentarii

 • Reply
  Lexis
  27/08/2009 at 21:18

  mda, speechless.

 • Reply
  Grim_Cris
  28/08/2009 at 11:16

  Orice s-ar intampla, tot tiganii vor fi cei discriminati din punctul de vedere al statului. Oricat rau ar face ei, tot noi suntem rasistii si nu e bine. 8-|

 • Reply
  Raluca Hippie
  28/08/2009 at 12:08

  Hmpph… My point of view:
  In gewneral pana acum in sociologie discriminarea a fost tratata, ca sa zic sa, unidirectional: X il discrimineaza pe Y, iar Y indura pasiv discriminarea; ceea ce poate fi destul de accurate cand vorbesti despre masuri discriminatorii oficiale, la nivel macrosocial, si despre o situatie care exista acum ceva timp. Cand e vorba insa despre atitudini/incredere/relatii interumane, si mai ales daca o tratezi la nivel microsociologic, discriminarea e “bidirectionala”, cam ca o relatie de conflict: daca X este in conflict cu Y, atunci Y este in conflict cu X. (sesizezi diferenta?)
  Concret, ce inseamna asta? Sa zicem ca un tigan fura portofelul unui roman; romanul face o generalizare pripita si conchide ca toti tiganii sunt hoti; in consecinta, incepe sa se poarte urat cu ei si il injura pe tiganul nr. 2, absolut nevinovat. Tiganul, injurat pe nedrept, face o generalizare pripita si conchide ca toti romanii au ceva cu tiganii; in consecinta incepe sa se poarte urat cu ei; tu vezi un tigan purtandu-se urat cu un roman si faci o generalizare pripita, conchizand ca toti tiganii sunt rasisti. Unde ne oprim?
  Ideea mea ar fi ca daca dam vina pentru “discriminare” pe un grup intreg(gen: romanii sunt rasisti, tiganii sunt rasisti, chinezii sunt rasisti) nu facem decat sa perpetuam starea de conflict. In schimb, trebuie sa localizam concret problemele care duc la rasism si neincredere, cum ar fi de exemplu stereotipurile vehiculate in media si in cultura populara.

 • Reply
  isaac
  31/08/2009 at 12:18

  @raluca hippie: tu ai facut sociologie, sau ai doar sclipiri de idei now and then?
  *te cheama ca si pe prietena mea hahahahahha*

 • Reply
  Ronnie
  31/08/2009 at 14:09

  ok ok dar cand un grup de 5 albiciosi semintari si cu doua beri la bord de la coltul blocului fluiera dupa domnisoare albicioase sau negricioase sau se duc la ele si le pun mana pe fund sau le trag de mana – in joaca sau nu, inseamna ca toti albiciosii sunt agresivi sexual-perversi-potentiali violatori sau ce altceva?

  si la urma nu am inteles de care fata vorbesti – peste ochi sau la un metru de ea?

 • Reply
  Raluca Hippie
  01/09/2009 at 08:59

  ” Isaac- sunt in anul 2 :)

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează