Biciclete

O faptă bună…

O faptă bună...

Tocmai am făcut o faptă bună. Cred. Sper.

Am ajuns acasă, seara, ora 23:30, și bicicleta care adesea este legată de balustradă … era, de data asta, legată prost. Adică era legată de sine, roată + cadru. Puteam pur și simplu să iau bicicleta și să plec cu ea în spate.

Nu știu a cui este, dar de vreo lună un vecin o leagă de balustradă. În afara blocului. M-am și mirat că încă n-a furat-o nimeni.

Văzând bicicleta așa, mi-am zis că n-am cum să fiu indiferent… și am legat-o cu u-lock-ul meu. Puteam s-o bag în scara blocului, dar am considerat că și din scara blocului se poate fura. Putea s-o fure alt vecin chiar.

Am lăsat un bilet cu explicații și numărul meu de telefon + interfonul meu. Eu mâine la ora 9 dimineața plec. Dacă nu mă sună până atunci… o să o dezleg și o s-o bag în scară. Nu știu ce altceva să fac.

Cert este că dacă o lăsam așa peste noapte erau șanse gigantice să dispară. Mai ales că scara blocului este la stradă. Trec o groază de oameni prin fața scării. Într-adevăr, nu-i cea mai scumpă bicicletă, cea mai arătoasă sau cea mai îngrijită… dar e o bicicletă!

Am filmat toată “revelația” mea de a o lega. Nu știu ce urmează. Eu sper și cred că am făcut o faptă bună.

Se fură multe biciclete prin România … dar asta pentru că: multe-s legate prost (ca în situația de față) și multe-s prinse cu anti-furturi care-s ușor de tăiat.

Păcat.

12 ore mai târziu

Am legat bicicleta vecinului pe la ora 23:30.

A doua zi, la ora 9 dimineața, când eu am plecat de acasă bicicleta era tot acolo, tot legată. Vecinul nu m-a sunat. Am dezlegat u-lock-ul meu și l-am legat de data asta direct de lacătul lui și de balustradă, astfel încât să nu fie nevoie să mă sune ca să-i dezleg bicla, ci să poată pleca singur, lăsând u-lock-ul meu pe joș.

După ce am făcut asta am luat biletul cu numărul meu de telefon de pe bicicletă, că n-avea de ce să mă mai sune.

La 12:30 am găsit u-lock-ul meu pe jos și bicicleta legată corect. Nu știu dacă s-a speriat sau nu tipul… dar cred, totuși, că am făcut o faptă bună. :)

O faptă bună


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

3 comentarii

 • Reply
  mark
  22/07/2015 at 14:01

  Foarte tare! Bravo!

 • Reply
  roxy
  25/07/2015 at 01:48

  A avut o tripla surpriza: prima ca a legat prost bicicleta, a doua ca inca mai era acolo si nu i-au furat-o, si a 3-a ca un cetatean misterios i-a sarit in ajutor. Cel mai tare sa-ti fi lasat un biletel cu multumesc

 • Reply
  Dan
  31/07/2015 at 20:31

  Poate-i superstitios omu’: cum sa sune la interfon 13, apartament 13? :))
  Oricum, buna treaba!

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează