Biciclete

O lămâie cât toată România desenată prin GPS

Infografic_Ciuc Natur Radler

Acum două săptămâni desenam prin GPS un fel de elefant în timp ce pedalam prin București. Era prima dată când încercam să îmi înregistrez traseul pedalat astfel încât să iasă “un desen”, nu doar o linie cu diverse colțuri.

Am făcut-o pentru că echipa Ciuc Radler “România Activă”, formata din biciclisti amatori, a plecat într-un traseu lung de 2500 de kilometri în încercarea de a desena o lămâie cât toată România de mare.

Zilele trecute au ajuns la jumătatea traseului, trecând de 1250 km pedalați din estimatul total-record de 2500 de km. Pe traseu au schimbat deja opt roți. 250 de km i-au parcurs prin pădure până acum, au trecut prin 154 de localități și au avut parte de 11.874 de metri diferență de nivel.

În infograficul de mai sus sunt mai multe statistici despre aventura asta și despre evenimentele de susținere locale în care s-au implicat deja peste 250 de oameni. Eu am fost pe traseul de pornire din București. :)

Ca idee, cam așa arată lămâia desenată până acum:

O lămâie cât toată România desenată prin GPS

Echipa de patru ce pedalează lămâia a plecat din București pe 18 iulie. Traseul trece prin Bacău, Piatra Neamț, Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc, Arad și Timișoara – dar și alte porțiuni de drum “hardcore”, treceprin prin munți, drumuri forestiere albii de râu.

Lămâia desenată la inițiativa Ciuc Natur Radler “România Activă” poate fi urmărită live aici.

Apropos, recomand mini-interviul făcut de Elena cu cei patru curajoși – aici.

Și dacă sunteți din Timișoara sau știți oameni pasionați de pedalat prin Timișoara (știu că nu-s puțini p-acolo) – recomand evenimentul local de susținere de vineri, 7 august. Mai jos datele:

invitatie radler RA tm fara rsvp


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

1 comentariu

  • Reply
    Razvan
    10/08/2015 at 08:39

    Am mai intalnit campania asta pe alt blog dar si ceva asemanator pe un blog din afara(nu era tot despre campania Ciuc) si mi s-a parut de-a dreptul interesanta.. adica totusi, vrei sa faci ceva ce iti place, mai ai si un scop in asta, de ce nu?

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează