Poveşti

O poveste despre educație

O poveste despre educație

Potrivit unor știri, o anume școală privată din Washington s-a confruntat recent cu o problemă nemaiîntâlnită.

Un grup de fete de 12 ani începuseră să folosească rujul atunci când veneau la școală. Uneori mergeau în baie ca să se rujeze din nou. Școala nu avea o problemă cu faptul că tinerele se rujau, dar avea o problemă cu faptul că tinerele pupau ulterior oglinzile din baie, lăsând zeci de urme de buze proastpăt-rujate pe oglinzi.

În fiecare seară domnul responsabil cu curățenia în școală curăța urmele lăsate de tinerele fete. Dar a doua zi fetele își lăsau din nou buzele pe oglinzi.

Într-un final directoarea a hotărât că trebuie să facă ceva în aces sens. Astfel că le-a chemat pe fete în baie și acolo s-au întâlnit cu domnul care seară de seară le curăța buzele de pe oglinzi. Apoi le-a explicat faptul că ceea ce făceau ele nu era tocmai în regulă, căci domnul se chinuia în fiecare seară să spele oglinzile.

Pentru a demonstra cât de dificilă este curățarea oglinzilor, directoarea l-a rugat pe domnul ce ștergea deja de câteva zile oglinzile seară de seară să le arate feteleor cum se face și cât efort trebuia depus.

Astfel că domnul a luat un mop, l-a băgat în cea mai apropiată toaletă și cu acea apă a șters oglinzile din baie. De atunci nu au mai fost găsite urme de buze niciodată pe oglinzile din acea baie.

Există profesori, există directori … și există educatori.

Îi tradusă din engleză cu abilitățile mele proaste de traducere de aici.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

4 comentarii

 • Reply
  Andreea
  06/02/2014 at 19:10

  Asta Da lectie importanta. Nu cred ca m-as fi gandit la asta. Daca as putea chiar as cere sfaturi inteligente de la domnul care a curatat oglinda cu mopul.

 • Reply
  Sanda
  08/02/2014 at 10:01

  Metodele extreme functioneaza (aproape) intotdeauna :))

 • Reply
  Adrian C
  24/02/2014 at 14:17

  Exista cei care muncesc mult si cei care muncesc destept, de asemenea :)

 • Reply
  Mircea Vasile Petrescu
  29/05/2014 at 20:11

  La noi le doare n pula oricum

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează