România

Orașul în care mașinile șed pe trotuar și pietonii merg pe carosabil

Poză făcută azi, 10 octombrie 2013, pe la orele prânzului, strada Batiștei, centru de capitală europeană.

Orașul în care mașinile șed pe trotuar și pietonii merg pe carosabil

Dragă Sorin Oprescu, ia să te văd cum mergi tu pe jos prin acest oraș frumos și iubit. Știi a cui e vina? A ta. Felicitări, ești pur și simplu un primar incompetent. Îmi doresc din tot sufletul să dispari.

Dragi șoferi imbecili care ați parcat în poza de mai sus pe trotuarul acela mic (și voi ceilalți care faceți asta adesea). Știu argumentele voastre: nu sunt locuri de parcare și aveți voie să parcați pe trotuar dacă lăsați un metru liber.

Ei bine, vă invit și pe voi să încercați să mergeți PE JOS prin acest oraș, de preferat chiar pe strada pe care ați parcat. Mergeți cu nevasta de mână. Încercați. O să vă amuzați mergând, de fapt, în șir indian.

Uneori a bloca un trotuar cu o mașină ține de bun simț și de morală, nu de o lege proastă.

Mulțumesc.

Semnat: un simplu cetățean al orașului în care mașinile șed pe trotuar și pietonii merg pe carosabil. Că n-au loc în altă parte.

O poză bonus de la Alex.

aaa


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

16 comentarii

 • Reply
  Alisa
  10/10/2013 at 21:07

  Stai liniştit, nu doar în Bucureşti, peste tot e aşa. Pe strada şcolii mele e exact ca in poza surprinsă de tine, pe trotuar sunt maşinilă, lăsat strategic atâta loc cât să nu intre un om, noi trecem pe lângă şi ne ferim de maşini, că mai rămâne loc doar de o maşină, strada fiind foarte îngustă. Îţi dai seama ce se întâmplă când încearcă să treacă două maşini…

  • Reply
   Ariel
   10/10/2013 at 21:20

   Aș vrea să fiu HULK pentru o zi. Să ridic acele mașini parcate nesimțit și să le “parchez” eu, așa cum vreau. :)

   • Reply
    Alisa
    10/10/2013 at 21:30

    Haha, ar fi interesant. Şi unde le parchezi dacă nu este loc pe drum? Eu le-aş pune pe acoperişul şcolii/pe blocurile de lângă, ajung mai repede la destinaţie :)).

    • Reply
     Ariel
     10/10/2013 at 22:05

     asa

     • Alisa
      10/10/2013 at 22:31

      Super, aş vrea să ştiu cum ar coborâ de acolo =)).

 • Reply
  Sergiu Brega
  11/10/2013 at 00:39

  Alisa, nu e peste tot asa. In Sibiu nu e asa! Acolo nu vezi o masinia parcata aiurea, exista piste de biciclete pe sosea, borduri coborate acolo unde e necesar, etc. Daca exista vointa din partea autoritatilor, se poate.

  • Reply
   Alisa
   11/10/2013 at 14:31

   Ai dreptate, m-am exprimat greşit, nu peste tot e aşa… dar mai sunt locuri în care e aşa.

 • Reply
  Florin (We Bike)
  11/10/2013 at 01:23

  Asta cu nu sunt locuri de parcare in centrul vechi (inclusiv zona Batistei), este deja o scuza penibila. Chiar foarte aproape de ArCub (unde e facuta poza) este o parcare subterana si nu cred eu ca era parcarea plina si nu mai aveau unde sa parcheze. Plus ca, vis-a-vis de Intercontinental este o alta parcare subterana, cu muuulte locuri libere. Asa ca treaba asta cu “nu avem locuri de parcare” e cam fumata.

  OK. nu este valabila peste tot. Dar macar acolo unde exista parcare in proximitate, nu ar fi rau sa o si folosim.

 • Reply
  yo
  11/10/2013 at 11:37

  e simplu…un cui bine ascutit si o mana ferma. tabla e la oferta pe trotuar o sa vezi ca nu mai parcheaza asa ever :))

  • Reply
   Ariel
   11/10/2013 at 12:29

   aș face o chestie d-asta demnă de pușcărie, pe cuvânt.

 • Reply
  Iulian
  13/10/2013 at 15:50

  Complicitatea si nepasarea autoritatilor (in egala masura), cu un trop de nesimtire din partea soferilor. Una e sa urci jumatate de masina pe trotuar, alta e s-o muti cu totul in calea pietonilor. Si faci la fel si a zecea oara pentru ca stii ca nu misca nimeni un deget.

  M-am mutat recent in Anglia si aici nu glumeste nimeni cu parcarea masinii. Vezi linie continua de-a lungul bordurii, nu parchezi acolo nici in ruptul capului. Daca iti incerci, totusi, norocul, te trezesti in 90% din cazuri cu amenda lipita de parbriz. Te duci in vizita la careva, intr-o zona in care nu stii cum e cu parcarea? Cauti in prealabil pe internet parcarile platite/gratuite din zona respectiva, ca un om cat de cat civilizat.

 • Reply
  Piste de biciclete late de un metru - aici sunt banii dumneavoastră.
  14/10/2013 at 23:24

  […] oraș deja super-sufocat, în care mașinile șed pe trotuar și pietonii merg pe carosabil, facem mai mult loc pentru mașini! Căci așa e logic, după un primar doctor. […]

 • Reply
  Ionut Bunescu
  14/10/2013 at 23:36

  N-am mașină. Nici bicicletă, însă mi-e greu să cred că cei care au parcat pe trotuar o fac din alt motiv în afară de acela că n-au unde parca.

  • Reply
   Ariel
   14/10/2013 at 23:55

   Ionut – ai citit mai sus? Poza e făcută pe Batiștei, la 150 de metri de parcarea de la Universitate.

   Discuția, de aici înainte, nu mai are rost.

   iar “nu am loc de parcare” nu este o scuză bună pentru a fute un trotuar pe care trec, cât parchezi tu acolo mașina ta personală, mii de oameni.

   numără câți oameni folosesc un trotuar într-o perioadă de timp în centrul Bucureștiului. mai mulți care-s mai importanți decât acel șofer. unul. :)

   deci. parcarea. e acolo. și chiar dacă n-ar fi, scuza nu-i bună.

  • Reply
   Ariel
   14/10/2013 at 23:57

   totodată, mai bine blochează o bandă de mașini decât trotuarul. să fie ei între ei.

  • Reply
   Adi
   15/10/2013 at 12:21

   Ai putea gasi si scuze violatorilor, ca erau in nevoie. Si? Nu ai loc de parcare? Nu parvhezi, iti iei masina in casa cu tine sau o pui unde ai voie legal, la Ploiesti daca nu sunt locuri pana acolo.

  Vezi alte comentarii:

  Comentează