Şcoală

Profesori vs elevi (The movie)

Atentie: Urmează 3 video-uri şi o exprimare dăunătoare.

Se dă filmuleţul:

Se dau comentariile:

“Generatia McDonald’s sa traiasca” si multumiri parintilor pentru educatie.

Pe bune ca pruncii din ziua de azi au luat-o razna! Grav. Trist.

…şi altele.

Şi la urmă… se dă un Ariel (vasăzică eu) care se enervează.

Vai, vai, vai, ce educaţie, ce proşti, ce animale, ce jungla! Cum şi-a permis căcatul ăla de copil să dea în profesor? Nu ştiu şi nu reiese din video pentru ce motiv a dat profesorul în copil, dar cred că asta e de fapt problema noastră.

Faptul că elevul din ziua de azi are tupeu să-ţi zică un sincer “Du-te-n pizda mă-tii!” (învăţat probabil de la mă-sa) când îi pui un 3 pentru ca la ora de religie eşti întrebat: “Animalele au suflet?” şi tu raspunzi “Da.” (răspuns considerat greşit)… nu e o problema.

Faptul că notele se pun din burtă tot nu e o problema.

Faptul că profesorul îşi permite să te injure înapoi, sau chiar să dea în tine (ca profesorul din video) este o adevărată problemă.

Uite comportament de profesor (om matur care cică îmi dă educaţie):

Dacă tu ca profesor ai dreptul să ma înjuri pentru că vorbesc în oră prea tare cu colegul de banca, sau dai în mine pentru că te ignor în ora de curs – eu de ce naiba n-am dreptul să-ţi plătesc cu aceaşi monedă?

Dacă-s needucat şi-ţi deranjez ora fă bine şi trimite-mă afară. Dacă nu vreau să ies pune-mi absenţă şi apoi ieşi tu.

Profesorul face educaţia elevului. Ce e în video-ul de mai sus e auto-apărare. Profesorul a dat in elev, elevul i-a dat înapoi încercând să se apere. Care-i problema?

Problema e că un profesor şi-a permis să lovească un elev în mijlocul clasei, în mijlocul unei ore, când avea rolul de profesor (profesor care are rolul de a face educaţia acelui copil). Cred că sunt multe metode de a “face ordine” printre copilaşii care au tupeu să raspundă profesorilor. Nu e nevoie ca profesor să-i injuri sau să dai in ei.

Hai să nu ne plângem de “generaţia McDonald’s”. Ma deranjează personal că generalizaţi şi mă băgaţi într-o oala de care nu consider că aparţin, deşi răspund profesorilor frustraţi, enervându-i adesea.

Generaţia lui Ceausescu” după parerea mea este foarte de căcat. Ma uit la mama, ma uit la tata, ma uit la vecina – sunt toţi nişte încuiaţi. Voi ce făceaţi la şcoală? Vă dădea afară dacă nu eraţi cuminţei şi la sfârşitul orei aşteptaţi pedeapsa? Înghiţeaţi în sec un arătător peste palme sau un “Băi jigodie!” de la un profesor?

Ce pot să spun… toate laudele mele! Bravo!

Spre final, ceva mai amuzant: “Chiul în masă” se numeşte. Când tocilara rămâne în clasă şi e singura certată.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

19 comentarii

 • Reply
  oe
  23/12/2008 at 09:18

  de vina mai sunt si televiziunile care intr’un fel promoveaza astfel de stiri si incita copiii la “ce’as face si eu asta”.
  de vina mai sunt si emisiunile de tip “tradatzi in dragoste”, “mama de imprumut” (sau cum era?), “test de fidelitate” si alte tampenii care promoveaza proasta educatie, limbajul imoral si incultura.
  si ar mai fi…

 • Reply
  Tavi F.
  23/12/2008 at 09:40

  Unii profesorii isi permit sa faca orice, noi fiind cu mult inferiori… si nu e vorba ca sunt profesori, e vorba de o multime de oameni care se comporta astfel.

 • Reply
  Orizont
  23/12/2008 at 11:15

  “Dacă tu ca profesor ai dreptul să ma înjuri pentru că vorbesc în oră prea tare cu colegul de banca, sau dai în mine pentru că te ignor în ora de curs – eu de ce naiba n-am dreptul să-ţi plătesc cu aceaşi monedă?”

  Nu are dreptul sa te injure sau sa dea in tine. Putinele cazuri sunt exceptii ce apar doar in romania. DAR daca ar avea dreptul sa dea in tine sau sa te injure tu NU ai avea dreptul de a plati cu aceeasi moneda cat timp tu inca esti MINOR. Cunosti termenul sper. Nu ai capacitatea de a discerne cu atat mai mult de a lua o decizie.

 • Reply
  Bamboo Queen Teo
  23/12/2008 at 12:07

  Teo graieste!
  Intr-o tara civilizata aceste lucruri nu s-ar intampla. Evident exista si mere stricate in cos. Pe principiul nu tot ce zboara se mananca sustin ideea ca inca mai exista si elevi educati(fie de societate, parinti, cadru scolar sau ei insisi) si profesori civilizati ce urmeaza anumite reguli.

  In filmuletele pe care le-ai postat putem vedea clar lipsa educatiei atat din partea profesorilor cat si a elevilor dar si lipsa unor reguli.
  Daca elevul nu este cuminte in ora, ii faci raport la director/ diriginte.
  Daca profesorul te-a insultat/agresat poti reactiona pozitiv prin plangere la director si mai tarziu judecata.

  Orice se poate rezolva intr-o mod civilizat, daca unu imi arata mie ca e urangutan nu trebuie sa ma port si eu la fel.

 • Reply
  Ariel
  23/12/2008 at 13:46

  @Orizont – pai asta se intampla acum 20 de ani cand erai in comunism si inghiteai in sec cand te loveau sau jigneau profesorii. Ideea cu “esti minor, nu poti lua decizi” este un cacat atat de mare world-wide, si se stie. Exista drepturile omului mai nou… drepturile copilului… cu toate drepturile astea un profesor n-ar avea voie sa ma loveasca/jigneasca niciodata.

  Eu nu spun ca eu ca elev am voie sa dau in el. Desigur ca n-am voie. Eu prezentam mentalitatea care reiese din primul filmulet.

  Copilul ala care i-a dat pumnul profului putea sa faca 2 chestii – depinde cat de matur era.

  Putea sa-i dea un pumn ca auto-aparare (asa cum a facut – si putem sa consideram ca avea totusi dreptul sa se apere.).

  Sau putea sa se ridice, sa inghita in sec lovitura profului, si sa reclame – martori avea o clasa intreaga.

  Tot la concluzia ca profesorul a gresit am ajuns eu. :)

 • Reply
  QuadroQ
  23/12/2008 at 14:02

  am trecut prin 12 ani de invatamant preuniversitar si sunt in primul an de universitar. Concluzia mea e sa tii capul sus indiferent ce. O’r sa-ti dea in cap din toate directiile, dar nu trebuie sa lasi pe nimeni sa-ti calce in picioare onoarea. App, asa am facut rost de prima restanta :X

 • Reply
  Pitic
  23/12/2008 at 14:31

  @Orizont – idei de genul nu au ce cauta printre noi, in secolul XXI. Tu, ca profesor, nu ai dreptul sa imi ingradesti mie libertatea, iar eu sa accept fara niciun cuvant. Nu mai iau in calcul posibilitatea lovirii. Daca as fi fost in locul copilului din primul video, nu as fi dat in profesor, dar as fi plecat de la ora si as fi reclamat frumos, la director si politie eventual.

  Acum ceva timp am participat la o activitate extrascolara, unde am primit un pliant pe care scria mare”COPIII NU SUNT MINI-OAMENI CU MINI-DREPTURI”. Oare ce o insemna asta?

  “Faptul că elevul din ziua de azi are tupeu să-ţi zică un sincer “Du-te-n pizda mă-tii!” (învăţat probabil de la mă-sa) când îi pui un 3 pentru ca la ora de religie eşti întrebat: “Animalele au suflet?” şi tu raspunzi “Da.” (răspuns considerat greşit)… nu e o problema.

  Faptul că notele se pun din burtă tot nu e o problema.” – ba si astea sunt probleme. Si tot vina profesorului este pentru ca permite asa ceva. Nu, nu trebuie sa te injure si el sau sa dea in tine. Ca sa fii profesor trebuie sa fii ceva mai presus decat cel pe care il educi, pentru ca daca nu… nu ai ce sa il mai inveti.

  In fine… subiectul se poate dezbate la nesfarsit. Concluzia e ca “ce semeni, aia culegi”…

 • Reply
  Un roman in Canada
  23/12/2008 at 15:42

  mai mai, toti va dati cu parerea. Is curios insa cati dintre voi sunteti premianti sau luati burse de merit.

 • Reply
  tinny
  23/12/2008 at 15:53

  @Un roman in Canada: Basically irelevant, dar daca vrei, o sa citesti parerea mea, de premianta.
  Primul video: Cum a zis si cineva mai sus, reclamatia este cel mai bun lucru de facut. Daca dai in profesor, nu esti decat un alt retardat din gloata si asa devenita neincapatoare.
  Al doilea video: Haha. gg profu. Nu stiu la voi, dar la mine in clasa suna telefoanele intr-o veselie, si mie se pare culmea nesimtirii sa mai si vorbesti in ora. Asa le trebuie. Telefonul se tine pe silentios si de vorbit se vorbeste in pauza. Si eu as fi facut la fel [astept atacuri si etichete puse]
  Al treilei video: .. Nu e nimic amuzant. Doar altii idioti care se cred funneh. Succese in viata.

  Majoritatea profesorilor te considera inferior numai pe baza faptului ca ai o varsta. Si eu am probleme cu profesorii. Si probabil din clasa mea, eu sunt cea mai hated de catre profi. Pentru ca ma iau de ei. Pentru ca ii taxez. Si va incurajez si pe voi sa faceti la fel.
  Doar o chestie: fiti inteligenti si DIPLOMATI, da?
  :)

 • Reply
  Pitic
  23/12/2008 at 16:01

  @ Un roman din Canada – stii… asta chiar e un lucru irelevant. Nu mai esti la scoala si de asta spui asa ceva. Stii cum se iau acum cele mai multe note, in prezent? Pe ochi frumosi. Stii cata cultura generala are cea mai buna eleva din clasa mea (avand in vedere ca invat la un liceu de media 9)? Putin mai multa decat are domnul Becali. Dar e premianta. Si are bursa de merit. Insa nu stie sa faca acordul subiectului cu predicatul si nu e in stare sa isi sustina o parere, sa aduca argumente.

  Notele, in cele mai multe cazuri, sunt doar lucruri ce tin de cat de mult iti pupi profesorul… undeva. Slava Domnului ca nu sunt toti asa.

  Insa ca sa iti spui parerea nu ai nevoie de o medie de peste 9.50 sau o bursa de merit. Aici era vorba de drepturi. Un copil din cel mai bun liceu are aceleasi drepturi ca si un copil din cel mai slab liceu.

 • Reply
  Anonimu'
  23/12/2008 at 17:13

  Ultimul filmuleţ rullez

 • Reply
  Ariel
  23/12/2008 at 17:42

  @Un roman in Canada – sunt premiant si iau burse de merit. Altceva? :D

 • Reply
  porcusorul neisteric
  23/12/2008 at 18:19

  Tine de bun simt in ambele parti.Ei ne invata ce stiu,noi invatam.Daca nu suntem multumiti de ei,pot fi schimbati.Conteaza chiar asa de mult o nota?

 • Reply
  Bamboo Queen Teo
  23/12/2008 at 19:54

  @Un roman in Canada
  Dragul meu, eu invat intr-un liceu particular, international, cu bursa. Si? Ti se pare ca sunt mai cu mot daca am optat pentru asa ceva? Poate sunt fiindca beneficiez de o educatie mai buna decat restul si sunt tratata precum un OM si un INDIVID, nu un animal. Sunt criticata si ajutata, sunt laudata si notata. Totul se face conform unor reguli prestabilite, unele cu rost altele pur stupide, dar acest lucru nu ma afecteaza daca eu primesc educatia pe care o cer.

 • Reply
  Bamboo Queen Teo
  23/12/2008 at 19:58

  @Pitic
  Imi pare rau sa te contrazic dar in liceul meu notele se iau si se dau pe bune. In patru ani de liceu am avut toate notele, de la 1 pana la 10. Nimeni nu imi poate lua 10-le cu “ochi frumosi” si la fel nimeni nu mi-l poate lua.
  In liceele de stat da, de aceea eu sustin invatamantul particular. Este bazat putin mai mult pe disciplina dar asa inveti si ceva.

 • Reply
  Pitic
  23/12/2008 at 20:00

  @ Teo – tocmai de asta am precizat “cele mai multe note” si “in cele mai multe cazuri”.

 • Reply
  rainman
  23/12/2008 at 23:01

  fsevcx sc fsdfjbiucgbhxnd,kbvcx zsnahdnxcsligexseuirg3289rcyertrvgfge4trvgfb (codul asta va salva omenirea intr-o zi) :|

 • Reply
  TyB
  24/12/2008 at 11:40

  Ultima inregistrare le intrece pe toate!!!! :))))))

 • Reply
  Ruxandra
  13/01/2009 at 23:11

  adevarul e ca unii profesori sunt adepti ai pedagogiei de stil “vechi” si stiti la ce ma refer. bataia nu aduce nimic bun. daca elevul este obraznic sunt alte metode de pedepsire. alea prevazute in regulament. cred ca vi l-a citit dirigintele/diriginta la clasa la inceputul anului:)

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează