Biciclete

M-a tamponat intenționat, din mers, un autobuz RATB

Acum o lună, pe 4 noiembrie, mă cicăleam în trafic cu un 335, autobuz RATB, care a trecut pe lângă mine de parcă nu existam, în super-viteză, pe o stradă ce avea doar o bandă (Sos. Iancului).

Era întuneric, strada iluminată prost, dar am un stop roșu-puternic, de-ți rupe ochii. Autobuzul m-a depășit periculos ca să oprească 30 de metri mai în față, într-o stație. Asta m-a iritat la culme și când l-am depășit (el fiind staționat în stație) i-am bătut în geam șoferului. În semn de dispreț și “bă, ai și tu grijă!”.

Dar n-am oprit. Am continut drumul ținând mijlocul benzii, ca să nu-i permit să mă mai depășească periculos. Aveam peste 30 km/h. Ca să nici nu-mi bat joc de el. Dar mergeam pe mijloc ca să nu-i permit depășirea.

Dar fără nicio ezitare șoferul a accelerat la maxim și cu “colțul” autobuzului m-a împins, din mers. M-a împins în ghiozdan-ul din spate. Preț de câteva secunde am mers propulsat de un autobuz… Nu știu cum sau dacă mi-a atins roata sau nu. Nu am căzut. M-am dezechilibrat și am tras repede pe dreapta. El a continuat în viteză, ca și cum eu nu eram, din nou… Am sunat la 112 instant. Am urmărit autobuzul pe care l-am prins cu ușurintă 100 de metri mai târziu în următoarea stație. I-am dat polițistului prin telefon indicativul RATB-ului, numărul autobuzului și numărul de înmatriculare.

Am cerut un echipaj de poliție și nu mi s-a dat pe motiv că nu-s rănit. N-am vrut să mă dau rănit aiurea.

Din punctul meu de vedere șoferul acestui autobuz este, efectiv, nebun. N-ar trebui să mai aibă voie să fie șofer, mai ales de autobuz. Dar, poate-s eu prea dur …

Am depus o plângere la poliția rutieră (De fapt trei pângeri) și nu mi s-a răspuns nimic până la ora asta. Am depus o sesizare și la RATB și azi, după o lună, mi s-a dat următorul răspuns (Care mi se pare “halucinant”, cum ar zice cei de la CanCan).

Iată:

Biroul Relatii Publice

Nr. inregistrare:103693/04.11.2014

Stimate domnule Ariel Constantinof,

Referitor la sesizarea dumneavoastra privind incidentul pe care l-ati avut cu un conducator de autobuz din linia 335 in data de 07.11.2014, va comunicam urmatoarele:

Reclamatia dumneavoastra a fost redirectionata conducerii autobazei Titan, care gestioneaza linia de autobuze 335, pentru a cerceta cazul semnalat.

Din verificarea evidentelor Atelierului de Intretinere cat si din registrul intrarilor din data de 07.11.2014 nu se constata implicarea autobuzului reclamat intr-un eveniment rutier. De asemenea, va informam ca, in urma verificarii echipamentului de stocare a imaginilor video, s-a constat ca nu exista imagini stocate in data de 07.11.2014.

Cu toate acestea, dorim sa va asiguram ca aspectele reclamate reprezinta o fapta grava, pe care nu o toleram sub nicio forma in comportamentul angajatilor nostri.

De aceea, s-a decis reinstruirea intregului personal de bord, cu atentionare speciala asupra biciclistilor, avand in vedere ca am mai primit sesizari in acest sens. De altfel, in fiecare sedinta lunara de analiza prezentam aceste incidente si atragem atentia conducatorilor auto ca bicilistii sunt obligati sa circule pe carosabil, sunt participanti la trafic, si sunt indreptatiti sa fie tratati conform reglementarilor Codului Rutier si cu respectul cuvenit oricarei categorii de participanti la trafic. Din pacate, inregistram si abateri comportamentale, pe care ne straduim sa le mentinem la nivelul unor cazuri izolate.

Va rugam sa primiti scuzele noastre pentru neplacerile produse.

Cu stima,
Constantin Tobescu
Sef Birou Relatii Publice

_

Deci, ca să traduc: “Da, Ariel, am auzit și noi că avem șoferi cretini și noi le tot zicem să se calmeze… dar, dacă ne întrebi, noi îi acoperim și susținem că ei n-au fost implicați în niciun accident. Chiar dacă, într-adevăr, în ziua aia și la ora aia, pe care tu le semnalezi, mașina RATB cu pricina era pe ruta aceea, în zona aceea …

Nu știu, poate doar mie mi se pare strigător la cer.

Poate-s exagerat. Poate … poate … poate… ipocrizie, na.

Încep să înțeleg de ce unii oameni nu mai respectă legea și nu mai “așteaptă” să li se facă dreptate. Poate că trebuia să-i sparg geamul șoferului și apoi să fug. Poate că așa învăța o lecție… De omorât era să mă omoare și acum. Data viitoare poate sărea direct la bătaie și știam o treabă.

Eu nu-s un om violent sau bătăuș. Am juma’ de metru și nu știu să mă bat. Și nu mă interesează bătaia. Dar în jungla asta se pare că uneori pare a fi singura soluție. Și asta-i al dracului de trist.

În fond am “prins” un “pește” care n-are ce căuta în balta asta. Trebuie tras la răspundere. Dar… eu ca cetățean, deși am făcut tot ce-mi stă în putere ca să-l oprim pe nemernic… el nu pățește nimic. Of.

Ride safe. :(


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

29 comentarii

 • Reply
  Olivian
  04/12/2014 at 15:14

  Din păcate încep să fiu dezamăgit de poliție…de fiecare dată când trec pe lângă AFI, venind de la Poli și mergând spre Timișoarei, taximetriștii ocupă ilegal banda de dreapta intermitent și mai departe, inclusiv pe trecerea de pietoni. Ok, asta e, mă descurc eu, iau o groapă, o bordură, trec de ei, dar este super ofticant să îți dai seama că nu vezi pietonii (care de cele mai multe ori se aruncă să treacă pe roșu acolo, ca să prindă tramvaiul, ca să nu stea cu pungile de cumpărături în mână, cine știe) și riști să-i calci.

  Am sunat la poliția rutieră, m-a transferat la sector 6, nu a răspuns nimeni…centralista, ”a răspuns cineva?” , eu ”Nu”, încă un transfer și după a renunțat și centralista…meh…

  Chiar este foarte important ca trecerea de pietoni să fie liberă, să vezi dacă vrea cineva să traverseze pe acolo….

  Cum ai zis și tu, genul acesta de șofer este un om inconștient și nu merită să aibă permis de conducere, cred că ar fi fost mai pragmatic să faci pe rănitul și să vină poliția să-l ia puțin la rost, poate data viitoare se gândește de două ori..acum, acum are liber la lovit bicicliști că aparent nu pățește nimic…

 • Reply
  andrei
  04/12/2014 at 19:24

  “Preț de câteva secunde am mers propulsat de un autobuz…”

  Poate te-a vazut obosit si a zis sa te ajute un pic :)))

  • Reply
   Ariel
   05/12/2014 at 21:41

   băiat finuț și de treabă.

 • Reply
  Irina
  04/12/2014 at 21:23

  Da, ok, a gresit. Dar nici tu n.aveai ce sa cauti pe mijlocul benzii… Ar trebui sa te gandesti intai la tine, inainte sa.ti cauti justificari. Practic il fortai sa mearga cu 25-30km/h. Ce zice in codul rutier, unde trebuie sa stai tu biciclist pe sosea? Adica inteleg ca sunt soferi nu tocmai ok in trafic, dar intelege si tu ca daca ai bicicleta si nu ai banda speciala nu poti merge pe mijlocul strazii, pentru ca asta e practic un abuz de drept. Abuzezi de legea aia care te lasa sa mergi pe sosea. Daca ti se pare ca esti unsafe din cauza unui sofer retardat, trage pe dreapta. :)

  • Reply
   Ariel
   05/12/2014 at 21:40

   Irina, vorbești în necunoștintă de cauză. Asta-i tot ce am de zis. Asta se traduce prin: caută-n lege și vei afla că nu am făcut nimic ilegal stând pe mijlocul unei benzi.

  • Reply
   anca
   06/12/2014 at 12:16

   Draga Irina,

   Daca ai citi mai atenta aceasta istorisire a lui Ariel, ti-ai da seama si TU de ce el a pedalat pe mijlocul strazii. Totodata, cred ca nu esti bicilista sa stii ce inseamna sa treaca un autobuz pe langa tine pe strada! Eu stiu! Poate data viitoare cand iesi la plimbare, iti vei aminti de acest mesaj, si te rog doar sa te apropii de marginea carosabilului cand trece o masina cu un astfel de gabarit, sa astepti cuminte sa vezi ce fenomene fizice se propaga si cum legile atractiei si gravitatiei te iau aproape hipnotizant pe sus. Ei…..imagineaza-ti asta pe 2 roti, in mers! Asa ca, Ariel, ai toata stima si respectul meu! Daca suntem participanti la trafic, atunci sa fim pe deplin : si cu obligatii dar si cu DREPTURI! (PS: mentionez ca sunt si sofer activ, si pieton! Si respect de fiecare data, pe toata lumea indiferent in ce stare ma aflu!)

 • Reply
  Teodor Marin
  04/12/2014 at 21:41

  Am trecut strada pe biclă, pe la trecerea de pietoni, o trecere de pietoni fără semafor pe Colentina. Știu că nu e legal și pierd prioritatea dar am trecut cu alți pietoni odată. Am trecut prima jumătate a șoselei(un sens) apoi am trecut pe contrasens. Șoferul de pe banda doi oprește și îmi acordă prioritate, autobuzul din spatele lui îl depășește prin dreapta și accelerează înainte de trecere. Frânez, trece razant pe lângă mine ca să oprească în stația care se afla la 50 de metri după trecere.

  Mă duc după el și îi bat în geam, îmi recunosc greșeala și îl întreb ce s-ar fi întâmplat dacă nu-l vedeam, mă omora? E ok să ai o astfel de atitudine?

  Îmi răspunde ”halucinant” gen: – E, mare pierdere, un biciclist mai puțin.

  Nu m-am putut abține și l-am întrebat ce ar face dacă aș scoate pistolul din ruxac și i-aș împrăștia creierii. Ar fi un șofer de autobuz în minus? Mi-a răspuns cu o înjurătură greuță, de morți, mame, sfinți.

  L-am apucat de tricou și am apucat să-i dau vreo două drepte dar nu i le-am prins bine din păcate, pentru că se ridicase de la volan când și-a dat seama ce i se întâmplă. N-am insistat pe problemă deși ar fi meritat să intru peste el în cabină. Dar șoferii claxonau, se pusese verde la semafor, etc.

  Nu zic că așa e normal să faci, dar dacă mai citesc multe articole ca al tau, cu atât mai mult realizez că am procedat într-un mod extraordinar.

  Aveți grijă, sunt mulți ciobani în trafic.

 • Reply
  alex
  04/12/2014 at 23:27

  este un raspuns standard , eu am ferit ( sofer fiind ) un autobuz 102 la cora cand a schimbat banda fara sa asigure, in fata politie comunitare sector 2 de la cora pantelimon a deschis geamul si mi-a scuipat pasagerul din dreapta. am facut sesizare la ratb si am primit urmatorul raspuns :

  Biroul Relatii Publice
  Nr. Inreg:103508/14.11.2014

  Stimate Domnule Alexandru Popa,

  Referitor la sesizarea dumneavoastra transmisa Regiei Autonome de Transport Bucuresti prin intermediul site-ului http://www.ratb.ro , va comunicam urmatoarele:

  In urma verificarii foilor de parcurs, sigurul autobuz cu numar de circulatie avand terminatia VPE a circulat in data de 31.10.2014 in linia 202 .

  Cu toate acestea, reclamatia dvs. a fost prelucrata cu toti conducatorii de autobuz de pe linia 102, iar in cadrul sedintelor de pregatire profesionala din luna noiembrie li se vor recomunica obligatiile ce le revin conform instructiunilor RATB in vigoare precum si sanctiunile administrative ce se vor aplica in cazul nerespectarii acestora.

  Regretam incidentul si vă mulţumim pentru preocuparea dumneavoastră în ceea ce priveşte îmbunătăţirea serviciilor oferite de către Regia Autonoma de Transport Bucureşti.

  Cu stima,

  Sef Birou Relatii Publice

  Constantin Tobescu

  P.S: de acum incolo imi voi face dreptate singur!

 • Reply
  Emil Calinescu
  05/12/2014 at 01:42

  Bai, nu stiu, dar multa lume zice ca soferii de 335 sunt nebuni. 335-urile merg, in medie, mai repede decat alte autobuze. E testat. Eram in 335, mergeam spre mall baneasa. Un amic era in 131. Daca nu stii, 131 are cu vreo 3 statii mai putin (sau 2), ca nu ocoleste. Desi la aviatorilor eram unul in spatele celuilalt, 335-ul a ajuns inainte. Inchidea usile dupa jumatate de minut, a trecut pe rosu la un moment dat.

  Nu stiu de ce, dar e un traseu mai nebunesc asa.

  • Reply
   Achemd
   23/02/2015 at 21:34

   credeam ca mi se pare mie. Glorie 335!

 • Reply
  Farcas Gelu Danut
  05/12/2014 at 02:12

  Stiu din surse sigure soferi pe transportul in comun din Bucuresti care CONSTANT urca bauti la volan (si aici nu vorbesc de “cafeluta cu intaritor”).
  Banuiesc faptul ca li se face un test la pornirea in tura, nu stiu cum fenteaza asta, dar stiu ca beau.
  Intrati pe la nicile carciumi de pe langa autogari. Cred ca o sa fiti uimiti daca ati gusta din cafeluta unui astfel de conducator auto. ;)
  Indivizi care CONSTANT consuma atata alcool incat noi doi am fi deja in coma, urmand ca in scurt timp sa urce la volan.
  Atunci la ce sa te astepti? ;)

 • Reply
  Catalin
  05/12/2014 at 09:16

  Eu unu’ te nteleg si sunt de partea ta ! Spun asta deoarece fac traseul specificat si am patit o. Sincer, am ajuns la concluzia ca trebuie sa mi fac dreptate singur…. singura solutie ramasa este cea din filmul “Curierul” si chiar daca nu sunt violent din fire, am s o aplic, …. macar pt multumirea mea sufleteasca . Ride safe !

 • Reply
  Imprimante Second Hand
  05/12/2014 at 17:00

  Oricum. astia de la R.A.T.B sunt niste nenorociti.

 • Reply
  Mihai P
  06/12/2014 at 00:30

  Tu ai o dragoste nebuna pentru autobuze, nu-i asa? Parca la tine citisem cu nu mai stiu cat timp in urma, tot un eveniment din-acesta.

  • Reply
   Ariel
   06/12/2014 at 00:32

   Ele au cu mine, serios, eu n-am nimic special cu ele – ele mă tot calcă.

 • Reply
  ovidiu
  06/12/2014 at 23:05

  parerea mea este ca lucrurile evolueaza in directia buna. Din ce in ce mai multi biciclisti nu vor mai putea trata superficial aceste probleme la infinit. Eu vara asta am inceput sa circul cu bicicleta dupa multi ani. Ma asteptam sa fie dezastru si am ramas foarte placut surprins sa vad ca majoritatea soferilor respecta biciclistii. Am dat si peste imbecili ce nu stiau regulile de circulatie si a trebui sa le explic dar overall super.

 • Reply
  Dan
  07/12/2014 at 19:35

  Doamne ajută, sunt șofer R.A.T.B., și oricât aș dori să nu bag în seamă ceea ce ați publicat pe acest blog, nu pot să las oamenii să rămână cu impresia negativă pe care o degajă acest articol, tendențios și ilogic, afirmația mea fiind bazată pe contradicțiile din el. În n primul rând e vorba despre faptul că autobuzul a trecut pe lângă dumneavoastră iar dumneavoastră v-ați simțit agresat. Asta nu înseamnă că v-a produs vre-o lezare. O impresie a dumneavoastră nu e un motiv să acuzați. După aceea v-ați dus și i-ați bătut în geam provocându-i nedumerire poate. DACĂ VĂ ATINGEA DIN SPATE ATI FI CĂZUT NU AȚI FOST ÎMPINS FIINDCĂ VĂ FRÂNA ROATA. Ați continuat să vă bateți joc după aceea de un autobuz întreg mergând pe în față lui ostentativ cu o viteză mică, apreciată de dumneavoastră la 30 km pe oră dar arbitrar, fără temei, contrar regulilor de circulație dar și a bunului simț deoarece ați șicanat oamenii ce călătoreau cu autobuzul. După aceea vă bateți joc de răspunsul regiei care a fost atât de prompt și de respectuos. Dacă cineva aduce acuze bazate pe impresii și păreri personale crede că are dreptate nu înseamnă neapărat că și are. Vă aduc aminte ca noi suntem examinați anual din toate punctele de vedere inclusiv din punct de vedere psihic și psihologic. Dumneavoastră?? Nu știu! Cu stimă, un șofer de autobuz atipic pentru dumneavoastră…

  • Reply
   Ariel
   08/12/2014 at 13:50

   Merci pentru comentariu. Sunteți exact cum mă așteptam să fie un șofer RATB. :)

   • Reply
    Dan
    08/12/2014 at 19:19

    Mda, procedați precum Napoleon căruia i se sugera ca locul lui e in capul mesei iar spunea așezându-se in ce parte voia spunea ca unde este el acolo e capul mesei. Mă rog… Nu cred ca e cazul dumneavoastră chiar daca in ebraica ariel înseamnă leu. De fapt există un loc in care multi au impresii… Era sa spun dominatoare.. Dar au altă natură… Pace

    • Reply
     Dan
     08/12/2014 at 19:37

     M-am grabit si am fost neatent… Apanajul soferilor ratb…

  • Reply
   Tudor
   08/12/2014 at 16:02

   Domnule sofer de R.A.T.B. , va invit cu placere intr-o zi libera la o tura prin Bucuresti. Sa va arat ce inseamna cu adevarat sa pedalezi in Bucuresti. Sa vad cum va simtiti cand vajaie toate masinile si autobuzele la mai putin de 1 metru distanta, eventual sa vi se arate si un deget scos pe geam fara motiv.
   In plus, am vazut toti ce interes isi exprima cei de la RATB fata de plangerile depuse. Scriem o scrisoare pompoasa, punem cuvinte extravagante,mai aruncam un “stimate” si desigur, nelipsita promisiune a Romaniei ” o sa facem/o sa verificam /o sa construim ” ,dupa caz.
   In al doilea rand, nu vad de ce Ariel ar minti in cele spuse de el. Vorbim despre o plangere la politie aici, nu despre “Mami, m-am luptat cu un dragon azi !”

   • Reply
    Dan
    08/12/2014 at 19:26

    Eu traiesc si sofez in București zti. Libertatea mea de mișcare pe banda de circulatie e restrânsă de traficul aglomerat. Un metru pe langa bicicleta e chiar real… Cat de larga e banda? Faceti un calcul. Toti avem drepturi e adevarat… Nu privilegii in functie de categoria vehiculului

    • Reply
     Tudor
     08/12/2014 at 20:10

     Daca libertatea dumneavoastra de circulatie e restransa de traficul aglomerat, atunci pentru noi cum mai e ?

     • Dan
      09/12/2014 at 04:01

      Indiferent de cum veți judeca răspunsul meu, eu nu pot să mă raportez în trafic la probleme de etică și de morală care nu au o axiologie concretă. Cel mai indicat este să fii prevăzător și să nu încalci codul rutier. Nu merg pe stradă când sunt cu bicicleta având în mine temeiul că oricine trece pe lângă mine trebuie să mă protejeze și să practice kenoza de sine. Dreptatea și libertatea de deplasare devine arbitrară și se raportează la principii personale. în plus, se aduc acuze de agresivitate altora dar la capitolul ăsta observ că antepostatorii mei, dacă pot spune așa, nu stau strălucit, sărind la bătaie. Mie mi s-a întâmplat să feresc un biciclist care a ocolit un canal fără nici o treabă, sărind în fața mea. L-am claxonat involuntar, reflexiv. A venit să se bată cu mine că de ce l-am claxonat. Am rămas calm pentru că individul era jalnic, se credea regele șoselelor. M-a scuipat și a plecat victorios. Asta pentru că i-am salvat viața cu riscul de a mă tampona pe cel din stânga căruia i-am ”tăiat fața”. Să fim serioși. Aveți capacitatea de a vă înțelege doar pe dumneavoastră…aici e problema. eu merg cu bicicleta pe stradă de la 14 ani. Singurele probleme le-am avut cu câinii. Nu am crezut niciodată dominat de sentimente paranoice că cineva are ceva cu mine. Să iertați, dacă am greșit. Drumuri fără evenimente și dicernământ…asta vă doresc eu ”dușmanul bicicliștilor”…

 • Reply
  itb
  03/01/2015 at 20:07

  eu unu m-am cam saturat de tovarasi mei biciclisti si de biciclisti in sine, mai ales cand aud cuvinte “in afara” , la nemti daca ai coborat cu bicla pe sosea tabara militia pe tine din neant, a da conduc autobuz si nu inteleg de ce trebuie sa suport bicicleta care ma depaseste in statie ,dupa trebuie sa stau sa pot depasi cu dita mai hardughia bicicleta din nou sau 100 de insi trebuie sa astepte dupa bicla , cei din statii nu mai spun, eu unu sunt platit la ora nu la curse. cat despre batut, atras, atentia nu stiu cum se face ca eu de abia astept sa se urce unu peste mine sa ii rup capu. cea mai tare faza cu o biciclista care efectiv m-a socat: goneam cu autobuzul cu 60km/h catre semafor pe banda 2 pe o sosea cu 3 benzi sa prind semaforul cu ochi in patru dupa toti la mai ales ca era vara iar vara e plin de bicle si moto, in fine semaforul se pune rosu, apare biciclista in stanga mea la geam si imi spune ca daca nu se ferea o omoram, acum ori ea sfida legile fizici si eu am fost chior ori….. asa si cu tine daca te impingea autobuzul de la spate intai ar fi lovit roata spate , sa presupunem ca itb-stul aveaochi de vultur si sistem de aliniere laser si a venit din laterala tot ar fi ramas o problema de fizica elementara si anume ambele vehicule sa aiba aceeasi viteza, o diferenta de 5km/h intre cele 2 vehicule ti-ar fost fatala. oricum v-ati intalnit pe strada 2 dobitoci daca ceea ce relatezi tu este adevarat. eu unu m-am saturat sa fiu amabil. sincer un om sanatos psihic nu s-ar fi pus cu bicla in fata autobuzului, iar ala de la volan daca era sanatos nu ar fi depasit la 1 metru bicla sau sa te impinga de la spate.

  • Reply
   Tudor
   05/01/2015 at 14:29

   Si noi ne-am saturat la randul nostru de toate maimutele care se cred regii soselelor. In Germania este altfel pentru ca au alta infrastructura. Iar pistele de biciclete de acolo sunt prezente atat pe trotuar,cat si pe sosea, ca sa stiti.
   Iar daca opriti in statie ,ce vreti sa facem ? Sa va asteptam pana plecati ?
   Si inca un lucru: mai uitati-va si in oglinzi inainte sa plecati din statie, ca poate mai vine un amarat pe bicicleta care vrea sa va depaseasca.
   Soseaua este a tuturor, iar daca nu intelegeti asta inseamna ca ati gresit locul de munca

 • Reply
  das
  25/04/2015 at 16:21

  trebuia sa te opresti frumos cu el in statie, sa-i spargi geamul si sa ii arzi vreo doi pumni sa-l bagi in spital, jegosii dracului cu cacaturile lor de mare tonaj strica asfaltul si incurca circulatia pisa-m-as pe ratb-ul lor, eu am iesit la unul sa-l bat dar a fugit futu-i mortii-n gat de muist am boala pe ei!

 • Reply
  Dani
  26/09/2015 at 16:56

  scrieți pe site și despre refugiile înguste lipsite de garduri de protecție.Nu se mai termină coșmarul ăsta.

 • Reply
  Un Nimeni
  06/04/2016 at 00:56

  Va salut! Locuiesc in Bucuresti de 16 ani sunt pieton, biciclist, sofer(13 ani), calator RATB. Daca pana acum aveam probleme cu soferii de maxi-taxi si cu taximetristi cam de-un an ma tot lovesc de probleme cu ei (vorbim la modul general, unii s-au simtit cu “musca” pe caciula si au comentat aiurea). Ca si biciclist da, este foarte enervant ca mergand in cartierul 23 sa tot depasesc si sa fiu depasit de autobuz uneori oprindu-ma in spatele autobuzului sau mergand ceva mai incet numa’ sa nu-l mai depasesc si atunci ce facea soferul ori statea mai mult in statie ori se facea ca merge mai incet parca o cauta cu lumanarea. Am folosit o saptamana ruta troleului 66 si deja ma apucat spumele pe ei de ce? Pai trebuiau sa vine la 6:00; 6:05; 6:10; 6:15; si nu mai respectau programul mai mult decat atat veneau doua unu dupa altul, iar eu pierdeam un maxi taxi care venea la 30 min si imi luam “bip” de la sefu. Tot cu ruta 66 tot la statia Universitate ce face domnul sofer, opreste inainte de statie cu 10 metri ca era aglomerat si acolo era coada si apoi nu mai opreste in statie se duce in mortii masii la semafor ca a aprins rosu ca altfel se ducea invartindu-se, iar eu raman cu buza umflata in statie asteptand urmatorul troleu 66. Cand sunt calator ce pot sa spun ca ei nu transporta calatori, transporta cartofi(si aici ma refer la 80% din cazuri). Iar de vreo trei saptamani cu masina fiind mi-au “sarit” in fata doua autobuze in zone diferite (unul pe la Izvor, unul pe la Colentina) la modul in care eu eram deja la jumatatea autobuzului si m-au fortat ori sa franez ori sa trag de volan in stanga. cert este ca au inceput sa apara pe strada autobuze lovite ia ghiciti pe ce parte? pe partea stanga, de ce pentru ca sunt tupeisti si or sa-si gaseasca nasul. Chestia cu dreptatea da, am sa port in rucsac sau in masina o caramida si am sa-mi fac dreptate singur daca asa vrea Politia Romana (Siguranta si Incredere). Pe moment m-am gandit ca sunt eu ala grabitul sau cel neatentul dar intreband in stanga si in dreapta mi s-a confirmat ca asa au fost dintotdeauana; este mare si merge pe premiza ca nu o sa intri in el dar cand o sa de-a peste “nebunu” o sa intre el in spital. este suficient unul doi ca pe urma se linistesc baietii. Drumuri bune sa aveti si fara incidente!!!

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează