Biciclete

Trei biciclete unice pe străzile Bucureștiului

Trei biciclete unice pe străzile Bucureștiului

Se lasă frigul, vine toamna și curând ninsoarea … Bicicliștii, în marea lor majoritate, vor pune bicicleta-n cui până la primăvară. Și nu, nu pentru că nu-s curajoși, ci pentru că cel mai adesea spațiul pe care pedalăm este ocupat de mormane de zăpadă pe timp de iarnă.

Dar dacă ar fi să fac un bilanț, e clar că vara lui 2014 a fost cea mai biciclistică vară bucureșteană din câte am văzut. Dar așa-i mereu, an de an suntem tot mai mulți, tot mai curajoși, cu biciclete tot mai arătoase, cu evenimente tot mai mari …

De ieri există încă trei biciclete unice pe străzile Bucureștiului mulțumită celor de la NESCAFÉ 3în1. Aici, aici și aici sunt cele trei videouri prin care cele trei biciclete au fost câsțigate.

Cel mai amuzant mi se pare acesta:

Știu că acum vreo doi ani au început să apară prin vitrinele marilor firme de haine și ale băncilor biciclete. Mă întrebatm mereu ce legătura are bicicleta cu hainele sau cu creditele la bancă. Ideea este că bicicleta devine indispensabilă și poate fi legată de ORICE fel de produs. Bicicleta e ca apa sau ca aerul, cu toții o folosim (sau o vom folosi în București). Respect oamenilor din spatele campaniei “Biciclete Nemaivăzute”.

Vara asta am exclamat de cele mai multe ori: “Moamă, uite o biciclistă singură printre mașini! Ce tare!” – pentru că eram obișnuit să văd bicicliste doar alături de prieteni de-ai lor, masculi, sau în grup mai mare. Rar spre foarte rar vedeai o tipă, singură, prin traficul nebun.

Weekendul ce-a trecut a avut loc a 4-a ediție a BikeFest-ului, cel mai mare “festival” al bicicletei din București, care an de an adună pasionați ai pedalatului laolaltă. Unii și-au reparat bicicletele în aer liber, alți au învățat să pedaleze cu ajutorul Nescafe (sunt tot mai multe școli de pedalat prin România, chiar zilele trecute văzusem o știre la TV despre o școală de pedalat contra-cost), alții și-au cusut șepci de bicicliști etc.

Totodată zilele trecute am fost pe la un mare mall din București. M-am dus la rastelul de biciclete și mi-am legat acolo bicicleta. Deja a început să mi se pară perfect normal ca fiecare mall să aibă un rastel. … Și mallurile pe la care mai trec văd că au.

Dar ce nu mi se pare încă normal este ca rastelele să fie relativ pline. Încă nu m-am obișnuit cu asta. Dar, spre uimirea mea, rastelul acestui mall mai avea doar un loc liber. Erau legate opt (OPT!!!) biciclete în rastel, din care cel puțin trei dintre ele erau foarte-foarte arătoase, moderne și “scumpe”. Asta înseamnă că începem să investim în ce trebuie. Și asta nu poate decât să mă bucure enorm.

Trei biciclete unice pe străzile Bucureștiului

Trei biciclete unice pe străzile Bucureștiului

Credit pentru pozele cu bicicletele Cristian. :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

3 comentarii

 • Reply
  doru
  16/09/2014 at 13:39

  sunt de-a dreptul hidoase !!! nu-mi place niciuna, se putea mult mai bine

 • Reply
  radu
  18/09/2014 at 12:50

  Hehe, multam de apreciere!

  • Reply
   Ariel
   19/09/2014 at 01:33

   mă gândesc să fac și eu o versiune. să nu te speri. i will give credits. :D

  Vezi alte comentarii:

  Comentează