Interesant

Un TED talk superb despre leadership

Un TED talk superb despre leadership

De mic am fost fascinat de conceptul de “lider” (dar nu așa cum apare în DEX, ci cum apare în dicționarul americanilor) sau de ideea de “leadership”. Mereu am fost inspirat de lideri și mereu mi-am dorit să pot să devin un lider.

Și cred că au existat multe momente în viață în care mi-am ales poziția de lider și am făcut o treabă bună. Și n-a fost vorba de curaj sau alte răhățișuri, ci doar de exemplu.

Cred cu tărie că la Tribul nu sunt un “șef”, ci un lider. Și de-a lungul anilor am observat multe fețe uimite de modul în care-mi conduc afacerea… fețe ale altor afaceriști sau fețe ale unor angajați.

Dar, cumva, TED talk-ul de mai jos confirmă că nu-s nebun, ci chiar fac o treabă bună.

În altă ordine de idei, să știți că foarte curând are loc TEDxBucharest – adică pe 7 noiembrie 2015.

Pe lângă faptul că-i o super-oportunitate de networking, TED este genul de eveniment (chiar și când este organizat local) la care speakerii chiar vin pregătiți și au ceva de zis.

Eu, unul, sunt sătul de conferințe cu speakeri care n-au nimic de zis, care n-au mai vorbit pe o scenă în viața lor sau care n-au niciun chef să fie acolo, dar o fac din obligație. TED nu-i așa.

Acum o lună am avut oportunitatea să cunosc un om pe care l-am crezut “următorul Zuckerberg”. Și nu glumesc. Omul are o energie și o idee (despre economia globală) și o putere (globală) ce poate fi comparată, deja, cu cea a lui Zuck… și este pe punctul de a exploda.

Omul acesta nu-i român, dar locuiește aici și are aici mulți angajați. Îl cheamă Thomas C. Knobel și am fost surprins să văd că este speaker la TEDxBucharest … pentru că acest om este, prin definiție, plus-valoare.

Eu o să merg la TEDxBucharest pe 7 noiembrie. Momentan biletul este la reducere – 60 de euro doar. Recomand. :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

Comentează

Vezi alte comentarii:

Comentează