Amuzant

O limonadă, două limonezi, trei limonade…

O limonadă, două limonezi, trei limonade...Recent am învăţat şi eu cum se face o limonadă bună şi nu mă pot abţine să nu scriu prima reţetă din viaţa mea.

Deci pentru o limonadă bună vei avea nevoie de:

– una bucată lămâie (sau doar juma’ dacă nu vrei să fie foarte acră sau ai pahare mici în casă)
– nişte zahăr (îi mai bun zahărul brun)
– puţintică mentă
– … şi apă rece.
– de apa nu-i rece, mai e nevoie de ceva gheaţă.
– pentru fiţoşi: miere.
– pentru super-fiţoşi: scorţişoară.

Din lămâie se taie vreo două-trei felioare ce se pun deoparte pentru moment. Restul de lămâie de pune la storcător – atenţie: storcătorul e o maşină care scoate zama de lămâie din lămâie. A nu se folosi mâinile pentru o stoarcere manuală.

Zeama de lămâie se pune într-un păhărel alături de cele două-trei felioare de lămâie tăiate anterior. Se adaugă zahăr (după plac – mie-mi place cu mult) şi, dacă-i cazul, mierea şi scorţişoara. Se pun şi câteva frunzuliţe mici de mentă şi, cu presiune maximă, se aruncă apă rece peste amestec.

Pentru o limonadă excepţională încercaţi să rotiţi paharul în timp ce vârâţi apa în el. (Aşa se amestecă mai bine…).

De ce ai scris despre o limonadă?

Mă seacă faptul că în restaurante/baruri/ceainării o limonadă costă 8-10-12 lei. Destul de scumpă aş zice. Şi niciodată nu e atât de bună precum aş vrea.

Aseară am cerut o limonadă şi mi s-a adus un pahar cu apă rece ce avea la fund o lămâie decojită şi jupuită. Mi s-a adus un plic de zahar şi un plic cu miere.

A fost cea mai proastă limonadă din viaţa mea. Şi nu şi-a meritat banii deloc.

Locuri în care chiar se bea o limonadă bună în Bucureşti: Verde Cafe (se va redeschide), Cărtureşti … (şi alte locuri nu prea ştiu).


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

6 comentarii

  • Reply
    MadMike
    25/06/2011 at 15:32

    Limonada cu scortisoara nu am incercat niciodata si sincer mi se pare putin ciudat. Limonada cu menta este recomandata pentru un efect mai “racoros”.
    PS: Dupa ce am vazut cum este facuta limonada la un bar din zona, m-am decis ca e mai bine pentru sanatatea mea sa-mi fac singur acasa. Nu e mare inginerie si mi-o fac exact cum imi place.
    PS: A se pastra la frigider. :)

    Cum e comentariul ăsta? Thumb up 0 Thumb down 0

  • Reply
    Oaki
    25/06/2011 at 17:35

    La Serendipity a fost ok.
    Eu aseara la 1 am avut pofta de niste limonada si am facut-o eu singura cum am vrut, perfecta pentru caldura de noapte.

    Cum e comentariul ăsta? Thumb up 0 Thumb down 0

  • Reply
    Rox
    25/06/2011 at 19:05

    Tocmai m-ai facut super-fiţoasă :)) Eu întotdeauna am pus şi miere şi scorţişoară pentru că-mi plac foarte mult :D Oricum, şi eu prefer s-o fac acasă :)

    Cum e comentariul ăsta? Thumb up 0 Thumb down 0

  • Reply
    andreic
    28/06/2011 at 10:48

    Daca ai un blender la indemana incearca sa pisezi niste gheata cu menta si cu lime in el. O sa vezi ce limonada iti iese :)

    Cum e comentariul ăsta? Thumb up 0 Thumb down 0

    • Reply
      Ariel
      28/06/2011 at 13:23

      Sună interesant. Mulţam de idee. :D

      Cum e comentariul ăsta? Thumb up 0 Thumb down 0

  • Reply
    choses-que-j'aime | Limonadă în Tecuci
    24/08/2012 at 18:18

    […] fiind de articolul lui Ariel o limonadă, două limonezi, trei limonade…, m-am gândit să dau formă unor gânduri mai mult sau mai puţin frumoase când aveam în faţă […]

    Cum e comentariul ăsta? Thumb up 0 Thumb down 0

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează