Idei

Afacere de viitor în Bucureşti? Taxiurile verzi…

Afacere de viitor în Bucureşti? Taxiurile verzi...Maşini semi-verzi există deja. Sunt mai scumpe, e adevărat, dar investiţia o scoţi dacă faci taximetrie şi laşi preţul puţin sub cel mai mic taxi galben din oraş. Eu merg cu taxiul cam o dată pe săptămână în medie. Şi asta înseamnă 20 RON (dus-întors, probabil).

Dacă ar exista un taxi verde în Bucureşti aş da doar la ei comenzi. Pe cuvântul meu.

Şi asta-i o idee bună pentru oamenii care au bani de pornit acum afaceri în acest oraş. Îi de viitor, prinde clientelă rapid, îi eco. Mai rămâne să aibă nişte şoferi care dau restul corect, care se îmbracă frumos, care ştiu ce muzică să pună în maşină şi tot aşa. Şi propun ca 30% din profit să fie folosit cu cap în proiecte sociale inteligente. Antreprenoriat social? So it seems.

Vă las cu acest video frumos:


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

8 comentarii

 • Reply
  Dany
  07/05/2011 at 20:59

  Din cate stiam parca nu e voie ca taxiurile sa aiba culori diferite in oras. Ma insel :D ?

  • Reply
   Ariel
   07/05/2011 at 21:03

   În România ştiu că există o astfel de lege… De câţiva ani, căci înainte taxiurile aveau toate culorile posibile.

   Dar mai mult ca sigur o companie de taximetre eco ar avea (după nişte lupte seculare cu Statul) voie să-şi facă maşinile verzi. Asta ar fi cea mai mică problemă, pe bune. :)

  • Reply
   Laszlo Bicsak
   24/02/2012 at 09:42

   Toti ati inteles gresit expresia “taxi verde”! Nu se refera la culoarea masinii in sine,ci la faptul ca aceste masini sint hibride,astfel poluarea cu CO2 este mai scazut decit la masinile normale.Ce inseamna de a fii “verde”? Vizitati grupa http://www.facebook.com/groups/botanoo de pa Facebook sau siteul http://botanoo-ro.blogspot.com.

 • Reply
  Hurri
  07/05/2011 at 21:47

  Mie imi suna bine. Mai greut e cu factorul uman ca-i cam greu sa iei soferi de limuzina si sa-i pui pe taxi, sperand sa-si mentina vocabularul la locul lui in trafic. :)

 • Reply
  rozina
  07/05/2011 at 22:25

  eu imi doresc taxiuri in care sa nu miroasa a braduti si sa nu aiba agatate de oglinda tot felu de odorizante care sa acopere mirosu de nespalat al soferului. eu merg cu taxiul cam de 5 ori pe saptamana, de obicei seara la plecare de la servici si in weekend de la cumparaturi si cred ca as merge cu taxiuri verzi. dar in Iasi mai trebuie sa treaca cred 20 de ani ca sa vezi asa ceva.

 • Reply
  Adi
  09/05/2011 at 09:08

  Stii cum e… vrei sa urci 2-3 trepte odata, te impiedici si cazi si ajungi ma jos decat ai plecat, vreau sa spun intins a orizontala cu vreo julitura faina :-)

  Bine, am exagerat introducerea, insa tu vrei taxi eco iar noi nu avem nici macar taxi care sa iti ofere servicii civilizate.

  Hai sa infiinteze cineva o firma de taxi in care soferii realizeaza ca ofera un serviciu clientilor, incepand cu muzica, restul, tonul folosit si urarea de la sfarsitul cursei de a avea o zi excelenta si a apela si pe viitor la serviciile companiei.

  • Reply
   Ariel
   09/05/2011 at 09:11

   Mă, dar eşti tare negativist azi. Mai bine spuneai că nu mai e loc în Bucureşti de maşini şi îţi dădeam automat dreptate. :)

 • Reply
  andrei
  23/02/2015 at 17:50

  buna ziua, crezi ca daca as vrea sa introduc autoturisme noi hibrid pt taxi primaria le-ar autoriza? autorizatile sunt limitate,

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează