Interesant

Am vorbit la telefon cu Paul, care aleargă prin Sahara…

Am vorbit la telefon cu Paul, care aleargă prin Sahara...

“Alo”, zic. Știind că-i Paul, care mă sună din Sahara…

“Salut, Ariel!” se aude cu maxim de entuziasm.

Cum poate un om care a alergat 36 de km prin deșert ieri să fie așa entuziasmat cu mine la telefon

Paul aleargă prin Sahara la Marathon de Sables, parcurgând un total de 250 de km pentru Inima Copiilor.

Iar NN România (fostul ING Asigurări și Pensii) donează câte 2 euro pentru fiecare km alergat în această perioadă “alături de Paul”. Deja s-au strâns 2629 de km alergați alături de Paul. Adică peste 5 mii de euro pentru Inima Copiilor.

Oricine poate alerga în perioada asta și își poate dona kilometrii, astfel transformându-i în euro pentru asociație. Detaiile toate sunt pe site-ul lui Paul, aici.

“Ieri am terminat fără mari probleme. Am făcut vreo două-trei bășici în cei 36 de km. Au fost dune, podișuri și teren vălurit.”, mi-a povestit Paul rapid.

“Eu nu pot să alerg 36 de km pe o bandă de alergare, cu pauze de o oră la fiecare 5 km …”, îi zic eu, sperând că-l fac să râdă.

“Hehe, am văzut ieri pe drum niște perfuzați. O tipă chiar a căzut în fața noastră. I s-au tăiat picioarele.”, a încercat el apoi să mă încurajeze … ca și cum “E ok, Ariel, nu ești singurul care nu poate alerga – dar alții măcar încearcă!”

Și apoi, de parcă nu era de ajuns, a continuat să-mi povestească: “Oricum, ieri n-a fost așa cald. Au fost doar 35 de grade Celsius. Zilele viitoare cred că vom prinde 52-54 de grade…”

CINCIZECI ȘI DOUĂ de grade Celsius?! ÎN alergare? GLUMEȘTI?!

“Pot să te întreb ceva, Paul?”, îl întreb.

“Sigur.”

“La ce te gândești? … Când alergi atâta… unde-ți stă mintea? Ai pilot automat?”, îl întreb și sper să înțeleagă ce vreau să aflu de la el.

“N-am. Trebuie să fiu mereu atent. Fiecare pas este o mișcare conștientă. Orice pas greșit poate fi o greșeală mare. Și în acest caz trebuie să fiu atent la fiecare pas făcut, fără să las gândurile sa-mi zburde.”

Wow. Ce interesant… Căci eu când pedalez distanțe lungi mă duc fooooarte departe cu gândurile. Și stau pe pilot automat.

Vă recomand să-l urmăriți pe Paul pe site-ul lui și pe pagina lui de Facebook. Dacă puteți, vă încurajez chiar să alergați și să vă donați kilometrii pe site-ul lui.

Paul, merci de telefon!


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

2 comentarii

 • Reply
  David Mitran
  06/04/2015 at 21:20

  Bun, în weekend alerg și eu 10km în cinstea lui Paul!

 • Reply
  Mădălina Sîrghie
  06/04/2015 at 23:42

  O motivație foarte bună pentru alergare. O să-mi donez kilometrul pe care l-am alergat în weekend la un cross :D

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează