Amuzant

Astăzi am învăţat că o diaree poate schimba atitudinea unui om mult mai repede decât orice bacşiş!

Astăzi am învăţat că o diaree poate schimba atitudinea unui om mult mai repede decât orice bacşis!Era vreo 9 dimineaţă şi eram la sediul Beneva. Trebuia să mă mişc repede, să ajung la un târg/festival urban şi să fac nişte limonadă cu Paşi Către Viaţă. După ce mi-am pregătit toate cele de luat (un water dispencer – nu ştiu cum se numeşte în română, vreo două butoaie mari de apă şi două sacoşe cu lămâi, pahare, zahăr, paie, şerveţele şi altele) am comandat un taxi…

Am sunat la 021.9477 – fără să ştiu ce firmă e. Ştiam doar că-i un taxi. Acum ştiu că-i SPEEDTAXI şi nu voi mai suna niciodată.

Fie. Vine taxiul. Şoferul era un ţigan de vreo 50 de ani ce conducea desculţ şi puţea ca dracu – era deja transpirat la 9 dimineaţa. Văzându-mă cu sute de bagaje a început să zbiere. Se certa cu mine. Nu “Salut”, nu “Dumitale eşti Ariel?”, nu nimic! M-a văzut şi a început să mă certe că de ce merg cu taxiul cu aşa multe bagaje.

A zis că refuză comanda şi că nu am nicio şansă să iau un taxi cu atâtea bagaje. I-am zis, special ca să-l enervez: “Bine, mulţumesc. Dar măcar un număr de la alt taxi ştiţi să-mi ziceţi?”. Atunci s-a enervat şi mi-a zis că-s nebun. Daaaaar, dând să plece, scoate iar capul pe geam şi ţipă: “Zi-mi că-mi dai 15 lei şi te duc! Dacă tot am venit! Că oricum nu te ia nimeni!”.

Atunci am început să râd. Oricum aveam de gând să-i dau vreo 15 lei având în vedere că aveam sute de bagaje. Atât că nu l-am anunţat de la început. În fond el nu mi-a dat nici “bună ziua”. I-am zis că-i dau 15 lei şi m-a ajutat să bag totul în maşină, deodată tare respectuos.

Tot drumul mi-a ţinut predici despre vremurile acestea grele, despre cum taximetriştii nu mai sunt trataţi cu respect şi altele. La destinaţie m-a ajutat să scot totul din maşină. Aparatul arăta 7 lei. Bacşişul lui a fost deci de 8 lei. Dacă-i ziceam să-mi pupe picioarele o făcea. Mă iubea pentru “marele” bacşiş. Wow, era disperat. Mi-a şi zis că cu 8 lei îşi ia 3 kg de cartofi şi o pâine!

Dar la întoarcere nu am mai dat bani taximetristului…

La finalul zilei, după ce-am terminat de făcut limonada (mulţam Alexandra şi Alina pentru ajutor!), ştiam deja că voi avea probleme cu taximetristul.

Am găsit un taxi rapid. Nu era crizat. TAXI2000 cred că era. M-a ajutat domnul să bag totul în maşină fără să zică nici “pâs” sau “dă-mi 15 lei!”.

Ajuns la destinaţie mi-am dat seama că dacă mă ajută să descarc, putem continua cursa până la mine acasă. Deci i-am propus să mă aştepte puţin cu motorul pornit ca să mă ducă pân’ în Pantelimon.

Ajunşi la sediu s-a dat jos şi a început să mă ajute cu descărcarea. După câteva secunde mi-a zis: “Bă, m-a tăiat o burtă! Ai vreo budă pe aici? Te rog eu mult!”. Atunci Caragiale s-a întors în mormânt probabil. I-am zis că am o budă şi că se poate duce. Atunci mi-a zis: “Bine, atunci hai să băgăm astea repede în casă şi să încui maşina.”

Omul mi-a cărat toate lucrurile (Care erau grele…) în sediu şi şi-a încuiat maşina. Totul foooarte repede!

Apoi mi-a cerut să-i arăt baia. Am stat vreo 10 minute să-l aştept să iasă. Când a ieşit mi-a mulţumit din suflet.

Apoi m-a dus acasă. Când să cobor nici n-a vrut să-mi ia banii. Zicea că suntem chit şi că am fost de treabă. I-am dat totuşi 15 lei, deşi aparatul arăta 11 sau 12. Dacă voiam, omul mă ducea sus, până la etajul 5.

Deci… nu numai cu bani se poate merge cu taxiul în ziua de azi. Just sayin’!


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

17 comentarii

 • Reply
  Alex
  29/08/2011 at 17:32

  Ești cam scârțar, în general.

 • Reply
  Ghideon
  29/08/2011 at 17:32

  fost-am si eu prin dintr-astea, numai ca gratie crizei financiare am acceptat sa nu mai platesc onorariul :D

 • Reply
  Lexis
  29/08/2011 at 17:37

  misto patania :))

 • Reply
  Adrian
  29/08/2011 at 17:38

  astia suntem,ne batem joc unu de altu’

  • Reply
   Ariel
   29/08/2011 at 17:44

   Ba pardon, eu chiar nu cred că mi-am bătut joc de ei…

 • Reply
  Chaika
  30/08/2011 at 09:49

  @Ales un om care lasă 8 RON bacşiş e scârţar? :-S Apăi eu lu’ ţigan nu-i lăsam nici 1 RON!

 • Reply
  dragos
  30/08/2011 at 11:41

  Nice :)). Toaleta săraca…

 • Reply
  Mr. Cabo
  30/08/2011 at 12:33

  “A zis că refuză comanda şi că nu am nicio şansă să iau un taxi cu atâtea bagaje”

  La urmatoarea “gafa” de genul asta, suna inapoi la companie si reclama indicativul/individul. Un taxi te poate refuza doar daca esti in stare de ebrietate. Cunoaste-ti drepturile, caci altfel nu reusim sa starpim nenorociti de genul asta.

  Eu nu m-as mai fi urcat in masina nici daca plangea dupa mine.

  • Reply
   Ariel
   30/08/2011 at 14:55

   Good to know…

   • Reply
    Mr. Cabo
    01/09/2011 at 13:17

    La o comanda telefonica acum cativa ani apare un “mester” care ma ia din start “de ce n-ai zis frate ca ai bagaje, ca nu am unde sa le pun”. Am crezut ca nu aud bine, in conditiile in care aveam doua trollere, bagaj care un taximetrist ar trebui sa fie pregatit sa il duca.

    I-am spus direct ca poate pleca si ca sun la companie sa le explic ce motiv are sa ma lase in drum. S-a facut brusc catelus, cu scuze de rigoare, cu deschis de usa si manipulat bagaje, a descoperit ca stie spune imi pare rau si multumesc.

    Fara un pic de bata, nu vom reusit sa discutam civilizat. Ideea e ca la o reclamatie bine fondata, li se taie accesul “la statie” si implicit la comenzi pentru 2 sau 4 ore, nu mai stiu, deci implicit pierd bani. Doar asa stiu de frica :)

 • Reply
  The Boy Out Of Hell
  05/09/2011 at 10:46

  Uite d-aia am eu fobie de taximetrişti care nu poate fi rezolvată nici cu şedinţe la psiholog (I tried).

 • Reply
  Măică-ta-i atât de grasă, încât eu-s amuzant! | Ariel Constantinof Blog
  25/10/2011 at 16:55

  […] un blogger amuzant. Mereu păţesc treburi şi le relatez într-un mod stupid, dar […]

 • Reply
  Lirciuchirciu
  02/12/2011 at 04:57

  Buna Ariel (frumos nume), buna tuturor…
  Cu taximetristii e simplu…
  Retii indicator, nr de imatriculare si/sau numele taximetristului
  apoi urmatoarea intrebare a dispeceratului va fi daca ati facut comanda sau v-a luat din strada… Aici se raspunde dupa caz…
  Apoi face-ti sesizarea verbala vis-a-vis de inconvenient… Iar inculpatul, taximetristul, va sta frumusel circa 24 de ore… Sau la alte firme este de la 1 pana la 3 pana si la 7 zile pe tusa…adica nu primeste comenzi de la dispecera…ci doar de pe strada, pe cine apuca… Ceea ce pentru taximetrist va insemna un minus maaare la buget.
  Dar depinde mult de politica firmei…
  Sunt unii taximetristi, care la x abateri sunt dati afara…

  Noroc va doresc, si numai bine!
  L.I.

  P.S.: daca nu a pornit aparatul de taxare, cursa e gratis! Daca nu are sa va dea rest, din nou cursa e gratis, dvs nu trebuie sa fiti nevoiti sa mergeti pana in cuca macaii la nu stiu ce abc sa va schimbati 10 lei in hartii de 1 leu… Doar ca sa va poata el da rest!

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează