Biciclete

Bicicliști, pedalați pe carosabil! Ignorați polițiștii. :)

A London Policeman on a bicycle pulls over a Bugatti Veyron.

A London Policeman on a bicycle pulls over a Bugatti Veyron.

După ce acum ceva timp mi-am luat o amendă, azi un nou polițist m-a oprit, de data asta în intersecția de la Piața Universității și mi-a zis (țipat, de fapt, ca un nesimțit) că n-am voie cu bicicleta pe carosabil.

M-am dat jos de pe bilcă lângă el, în mijlocul intersecției, și i-am cerut amendă.

“Păi ce amendă să vă dau?”, întreabă el, care m-a oprit

“Păi de ce m-ați oprit?”

“Păi nu-i voie cu bicicleta pe carosabil! Uite indicatorul acolo!” – și arată spre un indicator identic cu cel care a generat prima amendă.

“Păi bun, dați-mi amendă.”

“Păi sunt ocupat cu intersecția, n-am eu timp de un puști cu bicicletă.”

“Atunci de ce m-ați oprit dacă nu-mi dați amendă? Dați-mi amendă.”

“Păi sunteți pasibil de amendă, domnule, înțelegeți, dar eu am treabă aici, nu vezi cum e orașul ăsta, plin?”

Și văzând că nu vrea să-mi de amendă, deși, chiar el mi-a zis, că-s “pasibil”, am zis să-i spun care-i faza cu indicatoarele… și anume că nu se adresează șoselei.

“Aaaa, da? Păi eu de ce nu știu așa ceva?”

I-am propus să schimbăm numere de telefon, să-l țin la curent. N-a vrut.

Am plecat supărat că nu mi-a dat amendă.

Concluzia: Semnele sunt pentru fostele piste de biciclete, cele de pe trotuar, nu de pe carosabil. Ignorați țipetele cretine ale polițiștilor. Nu vă vor da amendă nici dacă vă rugați de ei. Vor doar să se bage în seamă. Vedeți-vă de drum.

Ah, și, apropos de ultima mea amendă, uite:

Bicicliști, pedalați pe carosabil! Ignorați polițiștii. :)

Eu știu că nu-i bine să încalci legea, chiar dacă legea nu-i bună sau corectă. Legea trebuie respectată sau schimbată, dar nu încălcată. Totuși, semnul acela de “interzis biciclete” nu este lege, ci este prost plasat. Legea spune, încă, foarte foarte clar, că bicicliștii trebuie să meargă PE CAROSABIL.

Spor la pedalat! Și da, încă se pedalează. Chiar și pe frig.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

3 comentarii

 • Reply
  Andrei
  04/12/2012 at 19:56

  Citind cele spuse sunt usor nelinistit. Eu zilnic merg pe bicicleta, si chiar prin zonele centrale chiar. Si nu am avut absolut nici un incident cu politia. Pot spune ca mai degraba am fost placut impresionat de gesturi precum semne adresate mie in intersectii blocate, gen “tu du-te, voi restul mai stati”. Ba chiar imi amintesc cum ma strecuram printre masini si un politist pe motocicleta ma ajutat ghidandu-ma printre ce masini sa merg in functie de spatiu. Toate astea de la romana pana la universitate. Si multe altele…

  • Reply
   Ariel
   05/12/2012 at 14:44

   Andrei, adevarul este ca am dat de mai multi politisti de treaba decat de politisti nasoi. Dar, iata, am dat de 2 politisti care nu cunosc legea si m-au oprit pentru un semn ilegal. Bam! :D

 • Reply
  Alin
  18/01/2013 at 21:30

  Pai, si daca eu dau de un politist.. Si el ii spun in fata ca e adresat pt pistele de biciclete de pe trotuar, si am voie sa merg pe carosabil, si domnu’ militian tot o tine pe a lui, ca trebuie sa’mi faca “bucuria” de a ma amenda, ce fac? :)) (cand teoretic, e voie pe carosabil)

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează