Idei

Ce-aș face dacă aș fi din nou copil…

Ce-aș face dacă aș fi din nou copil...
Eden, sora mea.

Eu n-am fost genul de copil care le cerea părinților lucruri… Nici nu-mi amintesc să le fi cerut ceva în mod special vreodată. Mă mai întrebau ei ce-mi doresc de ziua mea și, rareori, chiar exista un “ceva” dorit. Am problema asta și azi. Prea rar vreau “ceva” anume.

În rest am fost genul de copil veșnic neimpresionat de cadourile primite de la părinți, dar totodată cu o mare problemă de exteriorizare a entuziasmului în cazul unui cadou ce-mi era pe plac. Problema cu exteriorizarea încă există și asta o exasperează pe Corina.

Dar, revenind, dacă ar exista un buton sau ceva pe care aș putea apăsa ca să mă întorc în timp vreo 10 ani, să am din nou 14 ani, dar să am măcar o parte din înțelepciunea din prezent… ar fi absolut genial.

În mare parte pentru că le-aș cere alor mei ce nu le ceream când eram copil – și anume să mă trimită departe de ei pe perioada verii. Haha, ce dur sună!

Dar, pe bune, le-aș aduce și argumente: Ați scăpa de mine și ați petrece și voi mai mult quality time doar între voi…

Ziceam că eu am crescut în taberele de vară. Din cele trei luni de vacanță de vară, aproximativ o lună eram plecat. În celelalte două pierdeam vremea pe acasă – în fine, mă mai jucam un Counter, mai ieșeam prin spatele blocului.

Acum două zile am revenit dintr-o tabără “de adulți”. Limita de vârstă era de 18-35 ani. Și deși m-am distrat și mi-am amintit de toate experiențele din copilărie … n-o să mai fie niciodată la fel.

Acum suntem prea mari și gândim prea mult. Cum ar zice americanii, we overthink. Suntem prea puțin entuziasmați de prezent și ne gândim la mailurile la care n-am răspuns în timp util… deși, repet, eram în vacanță.

Mi-e dor de ușurința cu care trăiam în prezent atunci când eram mic și eram prin taberele de vară.

Asta aș face dacă aș fi din nou copil… aș trage de ai mei să mă trimită în fiecare vară departe de casă, în tot felul de tabere. Îs atâtea opțiuni în ziua de azi …

Dau un singur exemplu – există o tabără de 2 săptămâni pentru copii de 13-17 ani în care se fac cursuri intensive de engleză (40 de ore de studiu). Dar în cele două săptămâni nu ești închis într-o sală de curs, ci vizitezi alături de alți copii din jurul lumii trei capitale din Marea Britanie: Londra, Edinburgh și Cardiff.

E subînțeles că-s incluse programe de seară interactive, vizitarea a tot felul de locuri la care nu prea ajungi de mai multe ori în viață – precum Stonehenge și așa mai departe. Aici e tabăra de care vorbesc, în detaliu.

În fine, pe lângă asta dacă aș fi din nou copil probabil că m-aș ocupa mai serios de școală, nu m-aș mai îndrăgosti prostește de orice fată care-mi iese în cale și m-aș spăla pe dinți mai des. Ah, da, și nu mi-aș mai face griji pentru acneea trecătoare. Acneea din adolescență m-a speriat rău de tot. :(

Tu ce-ai face dacă ai fi din nou copil? Dar cu frânturi de inteligență din prezent…


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

2 comentarii

 • Reply
  Alex
  20/05/2015 at 09:35

  De multe ori am stat si m-am gandit ce as schimba daca as avea iar 14-16 ani, sau ce experiente as repeta … clar … ar fi unele decizii pe care le-as gandi muuuult mai bine …
  Cum ziceai si tu, tabarele de vara erau intradevar uimitoare … cunosteai oameni noi, legai prietenii… asta da … as repeta fara sa stau pe ganduri …
  Un singur lucru as schimba daca as avea cum … as investi putin mai mult in mine … cursuri care sa nu tina de scoala … as invata o limba straina mai ciudata (mandarina de exemplu) … sport nu mai zic …
  Nu neaparat mi-as dori sa retraiesc acea perioada …dar macar o discutie de jum de ora cu vechiul “eu” ar prinde foarte bine :)

 • Reply
  mariana
  20/05/2015 at 18:39

  mi-au placut copilaria si tineretea mea,cu tabere,cu jocuri ,cu indragostiri multe,multe,cu scoala facuta in mod serios,chiar si uniforma care ne facea mai apropiati financiar.imi placeau plimbarile,discoteca… ce profunzime avea pe atunci o privire,o atingere de mana.de-acum as lua lipsa de inhibitii,cunostintele de informatica si limbi straine,cutezanta.regret ca nu am invatat mai multe limbi straine,ca nu m-a incurajat nimeni,,,,si cel mai mult ca nu am facut sc de soferi cindva,oricind

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează