Idei

Ce te motivează?

99% din viaţa mea am “lucrat” ca voluntar şi cu voluntari. Uneori am fost voluntar plătit, alteori nu. Uneori am fost cel care şi-a plătit voluntarii, alteori nu.

După un experiment personal mi-am dat seama că oamenii nu prea mai vor să facă lucruri pentru bani (când zic “oamenii” mă refer la aceşti voluntari tineri cu care am colaborat). Poţi să le promiţi bani în schimbul muncii lor că nu contează… vor lucra la fel ca şi până acum. Ba mai mult, când să le dai banii vei realiza că trebuie să tragi de ei să-ţi spună care-i contul bancar. Am păţit asta. :)

M-am gândi apoi la mine: pe mine ce mă motivează să fac ceva ca voluntar? Păi în 99.9% din timp mă motivează experienţa şi oamenii pe care-i cunosc… şi cel mai mult reputaţia pe care o primesc în urma a ceea ce am făcut. Degeaba-mi oferi bani dacă ceea ce fac nu îmi dă experienţă şi oportunitatea de a cunoaşte nişte “Super-oameni”.

Daaar dacă toate cele de mai sus se îndeplinesc, faptul că-mi dai bani este un plus de motivaţie. Dar, într-adevăr, mic.

Deci… dacă înainte de bani vrei altceva, care-i acel ceva pe care-l vrei?


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

1 comentariu

  • Reply
    Daniela
    15/12/2010 at 00:07

    In primul si in primul rand ma intereseaza sa acumulez experienta si sa invat eu chestii noi…. :D

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează