Interesant

Cum să printezi pozele de pe Instagram

Cum să printezi pozele de pe Instagram

Mi se pare destul de nasol faptul că generația noastră, asta născută pe final de 1980 și început de 1990, n-a făcut fotografii pe film.

Când aveam vreo 10 ani îmi amintesc că îmi plăcea la nebunie să iau aparatul foto al bunicilor și să fac poze, apoi să aud cum se învârte filmul înăuntru (mai ales dacă era ultima fotografie de pe film). Era aparat din ăla la care nu mai învârteai filmul manual, era cu baterii, automat.

Aparatul era super-greu. Era ca o cărămidă neagră. Era dintr-un plastic dur, mișto, fin. Și știu că avea un miros foarte specific.

Îmi amintesc că mergeam să developăm pozele la mall, în Israel. Ne întorceam a doua zi și luam pozele într-un plic galben (mereu era galben) pe care scria Kodak.

Apoi știu că a adus tata acasă un aparat finuț, argintiu, care n-avea film. Îmi amintesc că am fost șocat de-a dreptul când am văzut că printr-un cablu poza făcută cu aparatul a ajuns pe monitorul calculatorului pe care îl foloseam ca să ascult Eminem prin dial-up.

Cam de-atunci familia mea n-a mai avut poze pe film.

Avem albume vechi cu poze de când erau ai mei mici, tineri. De când eram eu bebe. De când m-am dus la grădi și apoi la școală. De când era sor-mea mică. Și de când s-a născut sor-mea aia care-i și mai mică. Și atât. Totul a devenit digital apoi.

Noroc că apoi a apărut Facebook-ul. Ultimii 5-6 ani din viață i-a imortalizat Facebook-ul pentru mine. Dar perioada de viață trăită între apariția aparatului foto digital și Facebook este complet absentă. Nu știu cum arătam.

Asta-mi displace.

De vreo 3 ani m-a prins fotografiatul cu telefonul și postarea pozelor pe contul meu de Instagram. Sunt mici amintiri din zonele în care călătoresc.

Cum să printezi pozele de pe Instagram

Instagram generează o hartă și pune pozele făcute de tine într-un loc anume pe harta aceea. Îmi place la nebunie să dau zoom out și să văd poze făcute pe o mare partea din estul Europei, dar și oleacă prin vest. Sper ca într-o zi să am poze puse și de prin New York. E un mod interesant de a vedea pe unde am călătorit și ce am văzut atunci…

Și de când pun poze pe Instagram și mă cred mare fotograf-talentat, simt nevoia să și printez aceste amintiri, să le păstrez undeva, fizic, lipite de un perete. Și cred că acest trend tocmai renaște sau a renăscut în ultima perioadă.

Deci cum să printezi pozele de pe Instagram? Zilele trecute mi-am printat câteva poze la instantly.be – 1.5 lei poza și 15 lei transportul (cu Tribul în București). Plus rame cadou. Urmează să-mi umplu casa.

Am făcut și un vlog pe tema asta aici:


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

6 comentarii

 • Reply
  Gabriela
  09/02/2016 at 12:09

  Bine că ai scris articol, voiam să-ți zic că am trimis și eu niște poze la print la ei. Mulțumiri de recomandare! :D

  • Reply
   Ariel
   09/02/2016 at 12:15

   Yayz! Să-mi zici dacă s-au purtat frumos sau nu! Muhahahahah! :D

   • Reply
    Gabriela
    10/02/2016 at 17:30

    Curierul Tribul a primit 10/10.
    Pozele sunt 10/10.
    Merg pe recomandările tale din 2009 și nu regret.

 • Reply
  Diana
  09/02/2016 at 14:45

  Ioooi. Pai o sa-mi printez numaidecat niste amintiri ^_^

  • Reply
   Ariel
   09/02/2016 at 21:01

   ți le livrez personal de data asta, jur!

  Vezi alte comentarii:

  Comentează