Biciclete

Cum scoatem o scuză oficială de la Poliția Rutieră?

Cum scoatem o scuză oficială de la Poliția Rutieră?

În ianuarie 2014 scriam pe acest blog că-s furios pentru că, deși abia s-a “dat catre uz” singura pistă de biciclete din București care este “cât de cât în regulă” (că e departe de ce-ar trebui să fie), șoferii o distrug și poliția nu face nimic în acest sens. Textul se numea “Mă scuzați, dar sunt furios!” și s-a viralizat repede. Câteva zile mai târziu subiectul era prin presa locală, ceea ce m-a bucurat foarte tare.

În zilele ce-au urmat pe Facebook apăreau multe poze cu polițiști în zona aia.

Ba chiar am fost sunat de o reporteriță că vrea să mă filmeze acolo, pe Buzești, cum îmi zic părerea. M-am întâlnit cu ea și echipa de ei pe Buzești și era plin de poliție rutieră care gonea sau amenda orice mașină.

Există un citat care-mi place foarte mult. Zice ceva de genul: “Chiar și oceanul este un cumul de picături.” … și cred că ceea ce se întâmplă în București cu bicicletele și infrastructura pentru bicicliști este minunat, deși totul se petrece încet. Primele “picături” de schimbare au apărut acum vreo 10 ani, cel mai probabil.

Azi avem un mic “ocean” al schimbării.

Cu toate astea va trebui să “plouă” încă ceva timp până când grosul populației va renunța la mașină și va trece la biciclete sau alte alternative. Dar avem timp. Și răbdare.

Ceea ce mă supără, însă, este poza de mai sus. Poza în care un motociclist de la rutieră blochează cea mai mare realizare a primarului Oprescu pentru bicicliști. Mai mult, nu numai că o blochează ca să-și cumpere de mâncare, dar nici nu-și face datoria cu mașinile parcate la ceva zeci de metri mai în față…

Vreau, nu știu cum, să aud niște scuze oficiale de la ceva reprezentant al Poliției Rutiere. Sau să aud ca i-au tăiat omului din salariu. Sau că l-au biciuit în piața publică. Orice! Vreau să văd o reacție! Vreau să știu, astfel, că ei știu că omul din poză, omul lor, a GREȘIT!

Vreau ca poza asta să fie văzută de Oprescu și vreau să îl văd pe Oprescu cum se supără, astfel înțelegând că-i pasă! NU neapărat de noi, de bicicliști, ci de operele sale.

Cum facem asta? Cum scoatem o scuză oficială de la Poliția Rutieră?

Numărul de pe motor este MAI 22984.


Nu uitați că pe 10 mai ne vedem la un protest super-fain! Detalii aici.

Protest biciclete

(sursă fotografie)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

12 comentarii

 • Reply
  Revo
  04/05/2014 at 17:48

  Poza e făcută de tine? Nu l-ai tras de mânecă?

  • Reply
   Ariel
   04/05/2014 at 17:53

   nu-i făcută de mine. de fapt nici nu știu de cine-i făcută. e dată sursa la finalul articolului. :)

  • Reply
   Ariel
   04/05/2014 at 17:53

   ah, și dacă eram eu acolo, nu numai că-l trăgeam de mânecă, dar filmam TOT. <3

 • Reply
  Refu
  04/05/2014 at 18:48

  M-am aventurat si eu odata cu bicicleta prin Bucuresti, si cand am vazut ca m-au luat la intrebari cativa politisti, mi-am dat seama ca mai am de asteptat pana cand pot sa merg cum trebuie prin Bucuresti cu bicicleta, inca folosesc rutele mele standard cand ma plimb.

 • Reply
  dan stan
  04/05/2014 at 18:57

  nu ai cum sa astepti o schimbare din partea unor oameni cu lipsa de educatie rutiera (fara consideratii fata de alti participanti la trafic precum motorostii, scuteristii si biciclistii) pana nu va exista o masa mai mare de oameni care vor folosi zilnic bicicletele ca mijloc de transport in comun nu doar la maratoane, campanii, expozitii sau plimbari de weekend.

  pana atunci, vorbim in gol doar ca sa o facem si barfim degeaba. pana la urma ce facem cu scuzele? trafic pe net, dar nu cred ca va aparea inca o persoana care sa-si cumpere o bicicleta in loc de masina datorita acestor scuze.

 • Reply
  cosmintudoran
  04/05/2014 at 20:33

  Nu crezi că vrei cam mult?

  • Reply
   Ariel
   04/05/2014 at 21:24

   n-ar fi prima data.

 • Reply
  Alex
  04/05/2014 at 21:14

  Eu lucrez intr-o cladire din zona. Organele isi fac treaba in proportie de 90% in general, asta cel putin in zilele saptamanii. Ceea ce vad in poza, foarte rar vezi in timpul saptamanii…

 • Reply
  Adi
  05/05/2014 at 13:13

  Sugestie: email la Brigada Rutiera cu o plangere, atasata fotografia. Ultima data cand am facut-o a iesit scandal mare pentru agentul de politie pentru ca motocicleta aparea in acte ca fiind in garajul lor, nu pe strada. Da, am primit un mesaj cu scuze de la un comisar sef de politie.

 • Reply
  bogdan
  05/05/2014 at 22:24

  Banda UNICA Ratb

 • Reply
  Când te recunosc polițiștii pe stradă... | Ariel Constantinof Blog
  07/05/2014 at 18:58

  […] apucat să opresc, aveam o oarecare viteză. La 15-20 de metri de locul acela era un echipaj de poliție de la rutieră. Doi polițiști stăteau afară, drepți, lângă mașina lor, […]

 • Reply
  A răspuns Brigada Rutieră | Ariel Constantinof Blog
  09/06/2014 at 18:26

  […] pe mine m-a scos din sărite. Am scris despre ea aici imediat ce am văzut-o pe […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează