Recomand

Dacă vrei să te apuci de YouTube

Dacă vrei să te apuci de YouTube

O lecție importantă învățată în ultimii ani este că dacă vrei să “crești” sau să devii mai bun în ceea ce faci, atunci trebuie să te uiți la cei din jur, la cei care fac o treabă bună, și să furi meserie. Asta-i tot.

Acum niște ani citeam despre un studiu care demonstra că alergătorilor de performanță li se încordau mușchii subconștient atunci când li se arătau videouri cu alți alergători, deși ei erau așezați pe niște scaune.

Dacă vrei să faci fotografii bune, studiază fotografii buni sau apreciați sau fotografii care-ți plac ție în mod special.

Dacă vrei să ai o afacere faină, atunci citește tot ce apuci despre marii afaceriști și antreprenori – căci chiar dacă nu dau totul din casă, există sămânțe de adevăr și experiență în ce zic și cel puțin la nivel subconștient ceva se lipește de tine.

Cam așa stă treaba și cu YouTube-ul. Dacă vrei să te apuci de YouTube (ce ciudat sună asta), atunci ar trebui să dai subscribe la toți youtuberii pe are-i consideri faini și să înveți de la ei.

Acum două luni m-am lovit de un tip care avea câteva zeci de videouri urcate pe canalul său de YouTube și fiecare filmare avea doar 2-3 mii de vizualizări. Inițial m-a intrigat numărul mic de vizualizări în comparație cu volumul de muncă și numărul mare de videouri și constanța tipului…

Ca apoi, brusc, YouTube să-l arunce în față.

Be so good they can’t ignore you. – Steve Martin

Ca idee, tipul ăsta are astăzi 65 de videouri urcate pe canal, primul fiind urcat pe 22 iulie 2015. 65 de videouri în 13 luni de activitate. Asta înseamnă 5 videouri pe lună. Enorm. Muncă, muncă, muncă și constanță maximă.

Hai să îi vedem și cifrele: (de la acest video)

Astea-s cifrele pe zile – a se observa că în iulie, brusc, a început să primească 5 mii de vizualizări pe zi. Și ăsta-i doar UN video din zecile pe care le are pe canal.

Dacă vrei să te apuci de YouTube

Astea-s cifrele cumulate, totale, pe același video. Din ianuarie și până în aprilie videoul a avut doar câteva mii de vizualizări. Apoi a început să crească treptat, acumulând 40 de mii de vizualizări din aprilie până în iulie… ca apoi să explodeze.

Dacă vrei să te apuci de YouTube

Și de ce a explodat? Pentru că omul face o treabă bună și este constant. Atât de simplu.

După ce-a explodat, lumea a început să se întrebe cine-i în spatele videourilor. Și astfel omul din spatele canalului “Atenție, cad mere!” s-a arătat:

Dacă vrei să faci treabă pe YouTube, îți recomand să te uiți la videoul acesta. Apropos de alergătorii de care ziceam mai sus, tipul acesta este un alergător care a câștigat o cursă și într-un mod simplu și natural zice ce-a făcut. Cine are urechi și cap să înțeleagă, o să înțeleagă și o să fure meserie.

YouTube-ul începe să prindă în România și-mi place la nebunie.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

4 comentarii

 • Reply
  Evren Yurddas
  29/08/2015 at 18:47

  Foarte tare. Il urmaream pe tip de cand avea doar vreo 2-3 mii de abonati,si ma gandeam la fel ca tine,uite ce canal fain si atat de putini vizitatori,iar dupa nu foarte mult timp s-a ridicat la vreo 80 de mii,eram ceva gen…wtf :))

 • Reply
  Vali Bratescu
  29/08/2015 at 18:49

  Merge aparent bine… pana iti dai seama ca la cifrele alea, cu vizitatori 99,99% romani, scoate 20-25 de Euro pe zi. Potentialul de extindere e limitat din start de limba romana, sponsori n-o sa prea aiba. Morala: daca tot faci al n+1-lea canal de genul “top 10 list”, macar fa-l in engleza. Altfel e pacat de munca depusa.

  • Reply
   Ariel
   29/08/2015 at 18:50

   Nu cred asta. Mai usor gaseste sponsori locali decat sa scoata doar bani de la Google pentru ca are public international.

 • Reply
  Frica de a produce conținut online
  31/08/2015 at 10:42

  […] Pe viitor mă gândesc să public și conținut video din când în când. Adineaori citeam pe blogul lui Ariel un articol despre vlogging. […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează