Interesant

Într-o lume paralelă UBER ar putea salva vieți.

Într-o lume paralelă UBER ar putea salva vieți.

Într-o lume paralelă UBER ar putea salva vieți… pentru că în New York un UBER ar putea ajunge la locul unui accident în doar 3 minute, în timp ce o ambulanță ajunge la aproximativ 7 minute după apel.

Există peste 15 mii de mașini UBER în New York – la o populație de 8.4 milioane. Adică o mașină la 560 de locuitori. Dacă toți șoferii UBER ar putea oferi primul ajutor, ei ar putea salva vieți.

Mai jos este o “reclamă” imaginară despre un serviciu UBER imaginar: UBER First-AID.

Dacă tot vorbim de UBER, uite ceva interesant: În New York există 13.587 de taxiuri “yellow cabs” înregistrate oficial și 15.000 de UBER-uri (în creștere).

Taxiurile fac aproximativ 440.000 curse pe zi, în timp ce UBER are între 20 și 30 de mii de curse pe zi. Asta pentru că șoferii UBER nu ies zilnic pe teren și lucrează atât cât au chef… în timp ce “taximetriștii tradiționali” trag tare, muncind multe-multe ore pe zi – ca în București.

Dacă încă nu te-ai dat cu un UBER în București, îți recomand să încerci. Experiența este foarte faină. Prima cursă este gratuită dacă îți faci cont prin acest link (o cursă gratuită în valoare de 30 de lei). Prețul este asemănător cu cel al taxiurilor normale. Sunt diferențe foarte mici de preț.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

7 comentarii

 • Reply
  george
  14/07/2015 at 10:03

  Diferente foarte foarte mici.

  Duminica asta la ora 14 la Unirii era 4.17 ron/km, cursa minima 18 ron.

  Ora de varf, surcharge 300% – repet, duminica la ora 14 la piata Unirii :))

  • Reply
   Ariel
   14/07/2015 at 10:16

   George, este adevărat că au momente în care cresc prețul – dar au acest drept. Și asta arată doar că “le merge bine”. Eu am prins de vreo două ori prețuri mărite și am așteptat să treacă. Am apăsat pe butonul care zicea că mă notifică atunci când scade prețul. Am așteptat vreo 10 minute și mi-am comandat la preț normal (cel care e ca la taxiul clasic).

   Într-adevăr, uneori n-am găsit mașini deloc – gen sâmbătă la ora 00:00 la Romexpo. Și am comandat un taxi normal.

   Dar, per total, când pot să comand … comand și e mișto.

   • Reply
    george
    14/07/2015 at 11:35

    De bine ce le mergea cu 1h inainte erau no cars available si apoi era asta cu 3x la o ora cand traficul e lejer, clienti putini, soferi multi.

    Ma rog, nu inteleg cum poti lua in serios un serviciu care merge din cand in cand, iar cu alte ocazii pune preturi ridicole la ore ilogice.

    Am mers cu Uber si am avut experiente diferite – de la surprize placute la altele foarte neplacute. Dar nu cred ca e un serviciu pe care l-as folosi frecvent cand sunt atatea aplicatii cu mii de soferi de taxi la un loc in Bucuresti – unde am avut aceleasi experiente cand bune cand proaste.

    Sa zici ca e “revolutionar” Uber inseamna sa fii simplu fanboy, sorry.

    • Reply
     Ariel
     14/07/2015 at 11:39

     Am zis eu că-i “Revoluționar”? :) Nu cred.

     Da, există aplicații cu mii de taxi-uri, dar nu vei găsi mașini faine, aer condiționat (rar), șoferi manierați (foarte rar), plată direct cu cardul (niciodată sau extrem de rar cu Clever Taxi parcă) … etc.

     Niciun serviciu nu-i “stabil” până nu ajunge la un punct anume. UBER este nou în București și n-are cum să fie 100% stabil. Nici taxiurile clasice nu-s 100% stabile. Încearcă să iei un taxi de Crăciun sau de Revelion. Să vezi probleme. :)

     Te simt oleacă hater. Sper să mă înșel.

     • george
      14/07/2015 at 12:56

      hater de fanboys :))

      sunt om moderat, la locul meu, nu-mi place cand sunt duse la extrem niste lucruri simple din simple motive de PR :)

      ideea de salvat vieti nu e o chestie cu care te joci sau pe spatele careia sa faci publicitate; nu se face, nu e frumos

      ah, ca o astfel de aplicatie ar fi utila, asta e altceva; dar ar trebui sa fiu neaparat sofer Uber sa fac asta? nu!
      atunci de ce nu zici direct “uite o idee de aplicatie, hai sa bagam pe toata lumea in ea”?
      pentru ca PR, clickuri si bani :)

 • Reply
  Cosmin
  14/07/2015 at 10:41

  Uber deja salveaza vieti. Acum 2 zile trebuia sa ajung din militari in otopeni si am luat un Uber. A fost perfect, ca de fiecare data.

  La intoarcere, m-a adus cineva pana in giulesti si am luat un taxi de acolo pana in militari. In doar 10 minute, era sa faca 2 accidente. Noroc ca ceilalti soferi au evitat.

  • Reply
   Ariel
   14/07/2015 at 10:42

   de acord, taximetriștii sunt foarte ciudați… pe lângă faptul că nu-s manierați, ba chiar nesimțiți, mulți nu-s atenți în trafic. :( am trăit și eu faze d-astea.

  Vezi alte comentarii:

  Comentează