Interesant

Provocare: să plătesc o lună doar cu cardul

Provocare: să plătesc o lună doar cu cardul
sursă foto

Începând de azi, 25 iunie 2015, accept și încep provocarea MasterCard de a plăti doar cu cardul vreme de 30 de zile.

În București cred că o să fie destul de simplu să mă descurc doar cu cardul, căci la orice fastfood sau restaurant se acceptă cardul, la magazine se acceptă … iar cu taxiul nu prea merg, dar în cel mai rău caz am cardul conectat la UBER. Haha!

Problematic o să fie când ies din țară – dacă ajung într-o țară mai puțin card-friendly.

Prima provocare serioasă, însă, o să fie în două zile, atunci când alături de Alex și Vaca Verde voi pleca spre Electric Castle. Provocarea n-o să fie la Electric Castle, ci pe drumul de 7-8 ore… Căci probabil că pe drum o să-mi plouă-n gură după un “Kürtőskalács” … și dacă n-o să pot plăti cu cardul o să fiu nevoit să-mi pun pofta-n cui.

În schimb, în cele trei zile de concerte ar trebui să mă descurc destul de bine pentru că MasterCard Contactless este în acest an partener Electric Castle și voi putea plăti orice de pe acolo cu cardul…

… ba mai mult, oricine plătește contactless cu un card MasterCard sau Maestro anul acesta la EC va avea parte de 5% cashback, în mod automat, la fiecare tranzație efectuată (adică dacă plătești cu un astfel de card la festival, orice plată este cu 5% mai ieftină).

Nu cash, nu jetoane… contactless. Astfel ar trebui să dispară cozile clasice de la astfel de evenimente.

Provocare: să plătesc o lună doar cu cardul

O plată contactless durează cu 33% mai puțin față de o plată “normală” cu cardul.

Iar o plată contactless durează cu 52% mai puțin decât o plată cu bani cash, în medie. Mai ales dacă cumpărătura este de sub 100 de lei și nu se cere introducerea PIN-ului.

Ca să nu mai spun că totul se întâmpla “din mâna” celui ce detine cardul: POS-ul trebuie atins pentru o secundă cu cardul și aia a fost. Nu mai stai să dai cardul din mână, să-l bage-n aparat, să bagi PIN-ul, să ți-l dea înapoi bla bla.

Deci sfatul meu: pentru o experiență #deneprețuit vino la Electric Castle cu un card MasterCard sau Maestro Contactless.


Eu voi fi la Electric Castle vreme de trei zile – vineri, sâmbătă și duminică – și voi “documenta” cum voi plăti tot-tot-tot doar cu cardul. O să pun de la fața locului update-uri pe contul meu de Instagram și pe Facebook-ul meu.

Ca idee, în România doar 4.4% din totalul plăților se efectuează cu cardul – de peste 3 ori mai puțin decât media UE.

În România încă există o oarecare frică a folosirii cardului. Nu știu de unde frica asta, dar sper să demonstrez în luna asta că nu se întâmplă nimic dacă plătesc totul cu cardul, ba chiar e perfect normal – poate ajut pe cineva să scape de frică.

În medie se pierd 24 de ore pe an pentru a achita, lunar, facturile la ghișee. Și asta se întâmplă cu mulți români care preferă să facă drumuri la ghișee cu cash decât să învețe cum se face o plată online.

Pe mama abia acum am învățat-o că poate plăti facturile din România chiar dacă-i în Anglia!

Too long, didn’t read:

– 30 de zile voi plăti DOAR cu cardul. după cele 30 de zile voi povesti pe blog cum a fost. mă aștept să fie ușor și distractiv. sper să nu mă înșel. PROMIT să nu trișez! chiar îmi provoc prietenii să mă “pândească” și “să mă pârască” dacă mă văd cu cash!

– voi fi la Electric Castle (cu cine mă văd p-acolo?) și voi plăti totul cu cardul, Contactless!

– 4.4% din totalul plăților din România se fac cu cardul. 24 de ore pe an pierdem la ghișee. o plată contactless durează cu 33% mai puțin decât o plată cash.

– abia aștept să revin pe blog să vă povestesc despre cum a fost să plătesc o lună doar cu cardul…


Și dacă tot este vorba de plăți cu cardul, MasterCard împreună cu Asociația Natională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – InfoCons au lansat o campanie prin care premiază posesorii de carduri MasterCard și Maestro care fac plăți la comercianți de pe teritoriul României.

Premiile au o valoare totală de peste 1.7 milioane lei și sunt acordate lunar în cadrul unor extrageri speciale. Plățile “contactless” au șansă dublă de câștig. Toate detaliile sunt aici.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

6 comentarii

 • Reply
  Ce fain poate să fie la Electric Castle! - Ariel Constantinof Blog
  02/07/2015 at 11:02

  […] faine, mâncare și beutură de toate felurile … și, na, desigur, că tot ziceam că eu vreme de o lună voi plăti doar cu cardul, mi s-a părut absolut genial că toate plățile au fost contactless […]

 • Reply
  Simona
  04/07/2015 at 07:08

  Platind cu cardul, risti ca tranzactia sa fie esuata, mai incerci, din nou tranzactie esuata, banii tai sunt blocati; fuguta la banca pentru aviz de refuz la plata pentru deblocare sperand ca banii vor fi deblocati in cateva zile, degeaba … trebuie sa astepti 30 – 50 zile pentru deblocare.

  • Reply
   Ariel
   06/07/2015 at 13:10

   Eu n-am pățit așa ceva niciodată. Și crede-mă că mi-am cumpărat chestii cu cardul în ultimii ani … Și de la POS, și online (plata online). Niciodată n-am pățit faze d-astea.

   În fond… știi – dacă mergi pe stradă, pe trotuar, sunt șanse ca într-o zi să-ți pice ceva în cap și să mori pe loc. Eu nu pot să stau cu frica că dacă merg pe trotuar o să mor într-o zi așa cum nu pot să stau cu frica că dacă plătesc cu cardul poate mi se blochează niște bani la un moment dat…

   • Reply
    Simona
    06/07/2015 at 15:33

    Nici mie nu mi s-a intamplat pana in luna aceasta. La momentul actual am trei sume blocate. Este adevarat ca la cardul de credit nu mi s-a intamplat, ci la cel de debit. Am mai citit despre patania unora care nu aveau cash la ei si au vrut sa plateasca cu cardul cumparaturi de vreo 1000 lei – tranzactie esuata, inca o incercare – tot tranzactie esuata, in spate coada la casa, nedumerire ce se intampla, pana la urma a plecat si a lasat produsele la casa.
    Dar sa fim optimisti! TI-am dat like la comentariu!

 • Reply
  Simona
  06/07/2015 at 18:49

  M-am grabit..corectez… au plecat si au lasat produsele la casa.

 • Reply
  După o lună fără cash și plăți doar cu cardul - Ariel Constantinof Blog
  28/07/2015 at 20:45

  […] Acum o lună, pe 25 iunie, începeam provocarea MasterCard de a plăti doar cu cardul. […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează