Interesant

M-am uitat la Umbre, serial românesc, și m-a prins!

M-am uitat la Umbre, serial românesc, și m-a prins!

Eu, Ariel, nu m-am uitat NICIODATĂ la un serial. Nu m-au prins, nu am fost interesat, nu mi-a păsat … Când eram mic, prin generală cred, mă uitam la “La Bloc” pe PRO TV, seară de seară. Îmi plăcea de Mimi. (V-am zis că acum mai face livrări cu Tribul?)

În rest mă uit doar la filme, 99% din cazuri comedii. Nu prea am răbdare de drame sau filme de acțiune. NU SUPORT filmele de groază. Filmele românești mi se par interesante. Majoritatea sunt proaste, dar sunt câteva foarte bune – precum Nuntă mută sau Filantropica.

Revenind, HBO a lansat un serial românesc – UMBRE. Personajul principal este jucat de “Văru'” de la Mercador. Sau de la Tocmai? Se pare că e de la Tocmai, dar asta-i puține relevant, important este că Văru’ este acum un super-brand și toată România îl știe.

Primul episod este gratuit pe HBO Go. Văd că și al doilea.

M-am uitat și m-a prins. M-a prins rău-rău de tot.

Văru’ joacă rolul unui taximetrist part-time cu job full-time de recuperator pentru niște mafioți ciudați. Își ascunde familia (soție + doi copilași) de mafioții cu care lucrează ca să pară “greu de rănit”. Limbaj de Pantelimon, mult sânge, crime, umor fin de București, multe penisuri foarte vizibile, țâțe, muzică foarte bună, filmat excelent …

… Per total, jur, nota 10.

Am văzut primele două episoade gratuite și episodul 3 l-am văzut pe un site pirat. Aș vrea să-mi fac abonament la HBO Go pentru UMBRE, le-aș da 5 euro online… dar nu se poate. Dacă știe cineva care-i logica din spatele acestui HBO Go și cum pot să-mi fac abonament la ei dacă n-am televizor în casă… let me know.

Producție faină, actorii joacă bine (Vărule, îți sunt fan acum), scenariul pare fain… mă bucur că se face ceva de calitate pe sticlă, totul românesc. Era cazul!

Voi v-ați uitat? Păreri? Înțeleg că sezonul 1 are 8 episoade și nu se știe încă nimic de sezonul 2. Merci Petreanu!

PS: Pe bune, de ce nu pot să dau 5 euro la HBO Go ca să văd episoadele legal pe site-ul lor? :(

PPS: În serial am sesizat multe replici de genul: “Te rezolv” sau “Te rezolvă X”. Sunt eu paranoic sau au o mică legătură cu reclama Tocmai: “Te rezolvă Văru’!”?

Apropos, că era să uit! Regizorul este Igor Cobileanski… Omul care a făcut cel puțin două scurt metraje absolut geniale: “Când se stinge lumina” și “Sașa, Grișa și Ion”. Iată-le mai jos… Dacă nu le-ai văzut deja TREBUIE să le vezi. Chiar dacă-s vechi. :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

6 comentarii

 • Reply
  Andrei
  09/01/2015 at 11:26

  Daca ai UPC poti vorbi cu ei sa iti puna extraoptiunea de hbogo pe pachet si te loghezi cu contul de myupc. Asa am eu si ma uit la Umbre :D Chiar e fain.

  In teorie trebuie sa vorbesti la operatorul de cablu TV.

  • Reply
   Ariel
   09/01/2015 at 19:48

   E super-complicat. :-/

 • Reply
  Cutarescu
  09/01/2015 at 13:55

  “Te rezolva cutarescu” era expresie argotica cu mult inainte de Tocmai.ro. Si isi are locul in serial tocmai din pricina originii sale. Hai sa nu cream conexiuni acolo unde nu e cazul.

 • Reply
  Pera Novacovici
  09/01/2015 at 21:17

  M-ai sedus si pe mine…trebuie acum sa ma uit la tot dupa ce am vazut 10 minute din ep 1 :P

  • Reply
   Ariel
   09/01/2015 at 22:03

   Have fun. E bun. Promit. :D

 • Reply
  QWERTY
  02/12/2017 at 20:06

  Ce se aude de viitorul serialului?
  sezonul 3?

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează