Dovada că se poate

Mă gândesc să mă fac grădinar

Grădinar

Grădinar – sursă

Acum 3 ani, când am pornit Tribul, afacerea mea de curierat pe bicicletă, am avut nevoie doar de o bicicletă și un rucsac. Ah, și de un site! Număr de telefon aveam deja – numărul meu personal. Îl pusesem pe site și așteptam în fiecare zi comenzi. Telefonul suna cam o dată pe zi.

N-aveam nici acte. Persoanele fizice pentru care livram nu-mi cereau chitanță. Îmi dădeau 10 lei să le duc plicurile și le duceam. În timpul liber eram pe la instituțiile statului – încercam să mă fac PFA. N-o să uit niciodată cum mi s-a zis că nu pot să-mi fac “PFA ca curier” dacă nu am carnet de conducere, așa cum prevede legea! Chiar dacă le-am zis că vreau să fac curierat pe bicicletă. Haha!

Anii au trecut și azi curierii de la Tribul livrează pe bicicletele lor. Pentru că bicicleta ta e cea mai bună, e cea pe care o cunoști, e cea pe care te simți cel mai bine.

Urmăresc mai multe companii de curierat pe bicicletă din Statele Unite și anunțurile lor mereu sună așa: “Angajăm curier – trebuie să ai bicicletă, rucsac, mobil cu internet.” – ei nu-ti dau nimic altceva în afară de … livrări, de lucru. Tu vii cu totul “de acasă”.

De-a lungul anilor am fost întrebat cât m-a costat să încep afacerea și mereu am zis că nu m-a costat nimic – bicicletă aveam, telfon aveam, ghiozdan aveam – ce să coste?

Acum, după toți anii ăștia, apare Mihai, mare afacerist și el (ca și mine) și zici că-s eu în trecut:

Mihai, dacă vrei, pot să te angajez la Tribul… văd că deja ai de toate – poate-ți oferim noi niște livrări în plus.

Și dacă tot vorbim de afaceri pornite cu 405 lei – mereu mi-am imaginat că pot să “dispar”, să fug din cartierul meu, din casa mea, din orașul meu, din țara mea. Mereu mi-am imaginat că, o dată în viață, poate-i nevoie de o schimbare din aia r-a-d-i-c-a-l-ă …

… și mă gândeam: dacă plec peste mări și țări, mai la vest de România, ce job să-mi iau ca să nu fiu ușor “detectabil” pe internet, să fiu focusat pe casă și familie… că de la o vârstă presupun că te saturi de viața virtuală.

G-r-ă-d-i-n-a-r. Da, grădinar… Job fără birou, fără calculator, job în aer liber … ar trebui să fie frumos. Mereu mi-am dorit să am răbdare cu plantele.

Mașină de tuns iarba – 95 lei

Foarfecă – 25 lei

Furtun – 60 lei

Greblă – 15 lei

O cazma, o sapă și o lopată – 45 de lei

Și un aparat șmecher … – 160 lei

95+25+60+15+45+160 = 400 lei – cu restul de 5 lei îmi iau și o pereche de mănuși, ia să caut…

found it!

Tocmai.ro m-a provocat să pornesc o mică afacere cu doar 405 lei cumpărând doar produse găsite pe site-ul lor. Mi-a luat cam 20 de minute să găsesc la SUPER-preț tot ce era necesar. Unele produse aveau și livrarea gratuită. Pe pagina lor de Facebook au pornit o serie de videouri cu povești reale de afaceri (ca cea a lui Mihai, care, da, poate că-n video pare puțin pusă în scenă, dar e for real). :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

1 comentariu

  • Reply
    Mariana
    16/10/2014 at 15:55

    Spor la gradinarit! :))

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează