Recomand

Macanache se viralizează, frate! În fiecare zi și-n fiecare noapte!

Macanache se viralizează, frate! În fiecare zi și-n fiecare noapte!

M A C A N A C H E – a se citit “Macanache” – este un rapper român ce tocmai devine viral.

Totul stă în brandingul personal.

Omul este absolut genial,

Se vrea genul anticomercial.

Și te face să vorbești în rime. Mi-este poftă de mandarine.

Gata. M-am oprit.

Bun, Macanache este un tip ce a “apărut” pe YouTube cu două piese ce-au prins instant la public.

Prima “virală” se numește “Ăsta sunt eu” și a fost pusă pe canalul de YouTube în februarie 2015. S-a viralizat instant, strângând primele 50 de mii de vizualizări în primele zile.

Ok, poate că 50 de mii de vizualizări nu-i tocmai “mult”, dar pentru cineva fără o bază de subscriberi pe YouTube este superb.

Acum “Ăsta sunt eu” are 348 de mii de vizualizări. Ceea ce este excelent. Și zilnic face încă multe vizualizări noi.

Poftim:

A doua piesă “cunoscută” a lui Macanache este “În fiecare zi” și a pus-o pe canalul de YouTube în martie 2015, la sub o lună distanță de “Ăsta sunt eu”.

Azi are 239 de mii de vizualizări și, la fel, pare că a prins la public de la bun început. Videoclipul îmi place super-mult!

Pe canalul de YouTube mai sunt piese live din concerte, filmări de la câteva battle-uri (la care, da, m-am uitat curios…) și un album de acum 8 luni. Dar vizualizările-s foarte puține… două mii, opt mii… maxim zece mii.

Ce m-a fascinat, însă, a fost că am găsit prin YouTube o filmare cu domnul Macanache făcută de George Buhnici. Nu am nici cea mai vagă idee ce l-o fi apucat pe George să-l filmeze într-o noapte pe Maca, într-un club, care vorbea-n rime.

Te salut, George, merci că folosești Tribul, apreciez!

În fine, filmarea lui George cu Maca are aproape 70 de mii de vizualizări pe YouTube și aproape că-mi permit să spun că-i al treilea viral semnat de Macanache. Filmarea este din 27 iulie 2014, deci cu mult înainte ca Macanache să iasă cu cele două piese semi-faimoase azi.

Și totuși, ce m-a apucat de vorbesc de Macanache?!

Mă F A S C I N E A Z Ă! Are un branding personal așa puternic. Începând cu modul în care cântă, modul în care vrea să arate și arată, modul în care vorbește (are niște interviuri pe YouTube), modul în care pare că “joacă un rol” … modul în care răspunde la comentariile de pe YouTube DOAR CU CAPS LOCK…

Tot ce face pare că face parte dintr-un scenariu bine pus la punct.

Nu mă prind dacă așa este el sau dacă joacă rolul unui personaj. Din câte înțeleg, chiar așa este el, chiar i se spune Macanache, chiar așa gândește…

De muzică cică s-ar fi apucat acum 10 ani. Dar abia acum devine viral. Are concerte tot mai dese. Recent a fost la Femei pe Mătăsari și se pare că a cântat o nouă piesă ce pare că prinde bine. “Original” se numește.

Aici este filmarea de la Femei pe Mătăsari începând cu minutul 34:54. Până la acel minut este el la Battle. M-am uitat azi la tot battle-ul. :)

Ideea este că Macanache, dacă se ține puțin de treabă, are șanse mari de a deveni foarte-foarte cunoscut. Și foarte curând. He is in the tipping point.

Așa că, Macanache, dacă vezi vreodată aceste rânduri … ține-te de treabă, că faci bine!

Macanache se viralizează, frate,
În fiecare zi și-n fiecare noapte!
Mă face să vorbesc zi de zi-n rime,
Să creez niște versuri cretine.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

5 comentarii

 • Reply
  Dobre Petronel
  20/06/2015 at 09:47

  Am vorbit si eu cu el pe privat. E un om foarte tare si ai ce sa vorbesti cu el, e inteligent chiar daca scrie asa cum il taie capul. :))

 • Reply
  justDan
  20/06/2015 at 11:13

  E si prin VICE :P

 • Reply
  pardauro
  21/06/2015 at 10:04

  Am citit despre el în Vice, după ce am dat o căutare pe google. Ca și caracter, e oarecum impresionant, îmi place, mă face să îl urmăresc, dar ca și muzică, nu prea.

 • Reply
  Dragos
  22/06/2015 at 15:35

  Dupa mine branding personal nu inseamna vulgaritate. Nu stiu nimic despre el, deci nu comentez omu’ din spatele mastii (s-ar putea sa fie genial), dar rolul pe care l-a ales il face imerb si de prost gust.

  • Reply
   Ariel
   22/06/2015 at 15:41

   Wow, eu nu l-am asociat cu asta… Ciudat.

  Vezi alte comentarii:

  Comentează