Responsabilitate socială

Nu mai aruncați uleiul la chiuvetă! Avem un nou super-erou în oraș: Uleiosul!

Nu mai aruncați uleiul la chiuvetă! Avem un nou super-erou în oraș: Uleiosul!

Marian este un ciudățel la prima vedere. Cel puțin, când l-am cunoscut eu, mi s-a părut puțin ciudățel. Nu într-un sens negativ. Ci în sensul brut al cuvântului: ceva era putred la mijloc.

Era un fel de Clark Kent, adică “omul” din spatele lui Superman…

Adică simțeam că e ceva mai mult cu el, dar nu-mi zice. Până când, la o cafea, mi-a spus ce plan are. Și cum vrea să oprească oamenii din a-și arunca uleiul folosit în chiuvetă. Apoi mi-a zis: “O să mă numesc Uleiosul!”.

Atunci mi-a picat fisa! Chiar era un fel de super-erou, doar că unul care nu bate monștri, ci educă populația Bucureștiului.

A început proiectul de capul lui, având NIMIC. Doar un site. Și o idee. N-avea, în rest, nimic.

Din decembrie 2013 a reușit să strângă o listă de 170+ oameni care vor să-i dea lui uleiul folosit și a colectat deja, singur!, peste 200 de litri de ulei.

Poate că la o scară mare asta înseamnă nimic. Dar e munca unui singur om! Cu foarte puțină publicitate în spate. Și cu foarte multă înțelegere din partea celor ce și-au “dat uleiul” fără nicio obligație. Poate doar cea morală.

Uleiosul mi-a dovedit că proiectul lui are sens și că știe ce face. Și și-a dovedit și lui că proiectul poate funcționa în București.

De aceea acum și-a lansat o campanie faină de strângere de fonduri pe care o susțin cu tot sufletul!

Detalii sunt aici și în videoul de mai jos!

5 euro înseamnă 25 de lei. Pentru noi 25 de lei înseamnă o călătorie cu taxiul și o cafea în oraș. Pentru Marian, 5 euro plus 5 euro plus 5 euro plus 5 euro înseamnă enorm. :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

2 comentarii

 • Reply
  Cristina
  27/03/2014 at 08:41

  Sincer de vreo luna strang uleiul. Nu mult, ca evit prajelile, dar astept sa se umple galetusa de 1L. Apoi sa vedem daca cine se lauda ca il strange, il si ia… daca nu, asta e, va ajunge la ghena. Macar n-a ajuns pe canal, nu?

 • Reply
  Cristi Marin
  28/03/2014 at 10:23

  Respect, respect, de 3x RESPECT!
  Voi susţine cu mare drag acest proiect! <3

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează