Marketing

Oameni cu firme, luaţi-vă la departamentul de marketing o ţigancă florăreasă!

Azi e ziua lui mama. Face, doamna de ea, înaintata vârstă de 44 de ani de crescut trei plozi. Aşa că m-am gândit că merită o floare, să vadă ce domnişor cu obraz a crescut vreme de douăzeci de ani (da, da, de mine vorbesc).

Oameni cu firme, luaţi-vă la departamentul de marketing o ţigancă florăreasă!


Aşa că m-am oprit la florăria din colţul străzii (o gheretă verde de 5 metri pătraţi) şi, totalmente nepriceput în ale florilor cum sunt, am zis:

“Bună seara! E ziua mamei mele şi vreau să-i iau o floare frumoasă. Ce-mi recomandaţi?”

Şi atunci, ţiganca de 50 şi ceva de ani, florăreasă de când a ieşit pe lume – căci practic, chiar mă-sa, altă florăreasă, cică ar fi născut-o fix în florărie! – a zâmbit larg şi a început să prezinte cu o viteză incredibilă cel mai scump buchet de flori pe care-l avea.

L-am mirosit, l-am verificat şi părea în regulă. 2 minute a vorbit fără oprire. Printre rânduri băga şi un: “Să-ţi trăiscă mamă, să vezi ce-o să-i placă!”.

Dacă voia, putea să mă convingă şi de faptul că un fir de trandafir costă 40 de RON iar ea mi-l dă cu 35, că-i vorba de mama mea. Dar noroc că aveam alături de mine la florărie o muiere. Muierile MEREU sunt pricepute în ale florilor. N-am cumpărat bălării la preţuri “speciale” până la urmă, dar eram la un pas de a face asta.

În fine, concliza este că eu mi-aş angaja o ţigancă florăreasă la firma mea. Aş pune-o să facă marketing şi aş aştepta să mă îmbogăţesc. Am impresia că aceste femei pot vinde şi nisip în deşert, jur!

Cine încearcă?


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

2 comentarii

 • Reply
  Cristina (Gina)
  16/11/2011 at 14:13

  Vezi ca florareasa cu pricina nu o sa faca in asa fel ca tu sa te imbogatesti,ci fii sigur ca tot pe ea s-ar imbogati iar pe tine te-ar ruina.Asa ca mai gandeste-te,mai bine sa inveti tu sa vinzi ca ea si asa o sa te imbogatesti;si apropo’s de ziua mamei tale,la multi ani,sa-ti traiasca si sa infloreasca.

  • Reply
   Ariel
   17/11/2011 at 02:26

   Poate ai dreptate … florăreasa o să lucreze mereu să-i fie ei bine, dar cred că s-ar angaja pentru un salariu mare. Mai mare decât ce face ea la florărie lunar… :)

  Vezi alte comentarii:

  Comentează