Interesant

Oamenii sunt înlocuiţi de roboţi!

Oamenii sunt înlocuiţi de roboţi!
Adevărul este că ne invadează roboţii. Firma Foxconn – care produce componente pentru produsele Apple – a anunţat în 2011 că va înlocui o parte dintre muncitori cu … roboţi! Planul lor “malefic” este de a “angaja” un milion de roboţi care să sudeze şi să asambleze iPhone-uri şi iPad-uri în următorii trei ani! Actualmente au 10.000 de astfel de roboţi şi preconizează că anul acesta, în 2012, vor ajunge la 300.000.

De ce a luat această firmă imensă această decizie? Pentru că – şi nu le e jenă să declare acest lucru – roboţii sunt mai e-f-i-c-i-e-n-ţ-i şi mai i-e-f-t-i-n-i.

Concluzia? Un milion de angajaţi vor fi concediaţi şi înlocuiţi cu roboţi. Asta în timp ce populaţia lumii oricum este în creştere…

Ştiu, acum te gândeşti că tu niciodată nu te-ai angaja ca sudor. Nu vreau să sun ca un pesimist enervant, dar dacă în ziua de azi avem roboţi care sudează şi asamblează, curând vom avea roboţi-doctori şi roboţi-poliţişti. Din păcate sunt unul din acei oameni nebuni ce cred în filmele Hollywoodiene cu roboţi. Acesta-i viitorul. Trebuie să ne adaptăm sau să… ne adaptăm.

Întrebarea este: Tu poţi fi înlocuit de un robot? Dacă da, atunci schimbă-ţi repede ocupaţia!


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

4 comentarii

 • Reply
  Un blogăraș
  17/01/2012 at 16:45

  Dacă ești deștept, te faci proiectant de roboți, și te-ai scos pe viitor. Nimeni n-ar vrea să facă roboți care fac roboți, așa-i?

  • Reply
   Ariel
   17/01/2012 at 16:58

   Deja există roboţi care fac roboţi… am vorbit de ei chiar în articol. Sau iPhone-ul încă nu-l putem considera robot? De când cu Siri… parcă aduce tot mai tare a robot, nu?

 • Reply
  George Hari Popescu
  17/01/2012 at 19:59

  Eu aș putea fi înlocuit. Parcă și văd un robot care nu face altceva decît să le repete studenților aceleași lucruri pe care ei să nu le bage la tărtăcuță și să nu le respecte. A, stai, asta pentru că și studenții ar fi înlocuiți cu roboți!

  Uneori, cînd gătesc foarte mult, mă gîndesc că mă transform într-un robot de bucătărie…

 • Reply
  Alex
  11/02/2012 at 22:25

  Partea cu “schimbă-ţi ocupaţia” e foarte bună ca sfat, până când încerci s-o implementezi în practică.

  Or fi existând pe lume 7’000’000’000 de oameni, însă inteligenţa medie nu creşte liniar deodată cu populaţia. Omu’ nu ajunge sudor pentru că ar fi putut fi inginer dar “n-o avut chef”.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează