Interesant

Starea de confort ne distruge

Starea de confort ne distruge

Poate-i puțin radical titlul. “Starea de confort ne distruge” … Nu ne distruge, dar, nu prea ne permite să devenim mai buni. Ne place confortul, ne place când e “călduț”, dar ne place să și evoluăm. Și cele două nu prea merg împreună. Niciodată nu-i prea confortabil să evoluezi.

Evoluția se întâmplă atunci când se pierde “ordinea”, când nu mai ai ceea ce credeai că era “controlul” asupra vieții tale – sau, de fapt, asupra lucrurilor care urmează să se întâmple în urma acțiunilor tale.

Sunt trei moduri prin care ajungi în acest punct: primul mod e cel mai simplu, atunci când ești pus în fața faptului împlinit – spre exemplu: cineva te dă afară de la job.

Dar, se pare, poți să te pui și singur în astfel de situații – ăsta pare a fi modul cel mai “matur” de a genera “haosul evoluției”.

Sau poți să fii ajutat să ajungi în astfel de situații – de obicei părinții sau profesorii au acest “rol”. Mă gândesc acum că și un psihoterapeut sau un life-coach poate avea, de fapt, acest rol.

Punându-te singur în situația asta ar trebui să suferi mai puțin, fiind conștient că-ți generezi singur evoluția. Dar mai mult ca sigur n-ai cum să ajungi să faci asta până când nu-ți iei câteva palme direct de la viață, fără să-ți fi dorit. :)

Pe cât de clișeică-i ideea generală din acest TEDtalk, “ceva” m-a făcut să gândesc altfel. E bun. De văzut.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

2 comentarii

 • Reply
  imprimante etichete
  08/11/2017 at 17:59

  sunt absolut de acord cu domnu. cele mai importante si edificatoare chestii s-au realizat in afara zonei de confort si sub maxima tensiune si efort

 • Reply
  Autoanaliza de miercuri - Ariel Constantinof Blog
  08/11/2017 at 22:21

  […] Bitcoini, la cum a crescut AirBnb-ul, stoicism (recomand newsletterul Cristineri), am văzut vreo 3 TED Talk-uri și apoi am ajuns la articolul ăsta despre singurătate. Sunt bune și textele astea de […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează