Idei

Tot ce contează cu adevărat atunci când faci “ceva”

Tot ce contează cu adevărat atunci când faci ceva

Tot ce contează cu adevărat atunci când faci “ceva” este conceptul… ideea.

Oamenii sunt trecători, trăiesc și mor, dar conceptele, ele rămân.

Pentru mine cuvântul inovație înseamnă să creezi un concept, “să vii cu o idee”, să-i dai viață prin existența ta, la început, și s-o predai mai departe altor oameni, ulterior.

Nu pentru că asta îți va ține numele în viată, ci pentru că așa te asiguri că ceea ce ai creeat nu moare. Așa, cel mai probabil, au crescut religiile, limbile, culturile, invențiile, meseriile…

Un concept, o idee, mult timp de aici înainte va trebui constant adaptată spațiului în care se desfășoară, contextului său, iar asta înseamnă că orice idee nu este “general valabilă” pe tot globul.

Ceea ce totodată înseamnă că acum e ușor să “iei” ceva deja existent și să-l re-inovezi – programatorii fac asta mereu și se numește “code forking”. Acum e mai ușor ca niciodată să faci “forking de idei” cu ajutorul internetului.

Probabil cândva, în viitor, planeta se va “unifica” și atunci globalizarea nu va mai fi o idee de care să ne fie frică, ci o realitate pe care eu chiar pot să mi-o imaginez cu ochi buni.

Ochi buni pentru că Terra reprezintă un procent mic din ceea ce poate fi făcut și explorat în galaxie. E o chestiune de timp și exercițiu până când umanitatea va fi mai unită decât este acum, chiar dacă asta presupune să trecem și prin multe “auto-distrugeri”. Nu-i ăsta “pattern“-ul prin care evoluăm cu toții?

Idei, concepte – astea-s “lucrurile” de care mă agăț. Astea-s “lucrurile” care mă țin motivat să “fiu”. Nu-s mereu așa, nu pot să mă gândesc doar la asta, dar atunci când reușesc sunt împlinit, “fericit”, deci cu siguranță “fac ceva bine”.

Idei, concepte – care nu-s ale tale, care vor fi copiate și fork-uite cu sau fără voia ta. Pentru că orice idee sau concept aparține, de fapt, întregii umanități sau galaxii, nu doar ție.

Acceptă asta și vei vedea altfel totul.

M-am dus departe? Era doar un gând…


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

Comentează

Vezi alte comentarii:

Comentează