Interesant

Trei case în trei zile

Trei case în trei zile

Dacă-mi ziceai acum niște ani că ar urma să ajung în situația în care sunt acum … nu te-aș fi crezut nici în ruptul capului.

Situația-i următoarea: n-am plecat din România pentru că mereu am considerat că “acasă” este acel loc în care-ți este și familia. Nu toată familia, familia-nucleu aș zice. Părinții și frații, măcar. Bunicii ar fi un bonus.

Ei bine, iată-mă încă “acasă”, în București, ultimul ‘Mohican’ al familiei Constantinof. Mama a sărit prima granița spre Anglia. A urmat-o apoi sor-mea cea mică. Recent și sor-mea cea mare (își încearcă norocul în Londra de aproape o lună). Iar tata a sărit și el granița la sud.

Pentru fete “acasă” acum este undeva prin Anglia. Pentru tata “acasă” este prin Sofia, Bulgaria. Iar pentru mine “acasă” și-a schimbat complet definiția … Am rămas cu pisica, singura pe care aș putea s-o mai consider ca făcând parte din familia-nucleu.

Ce înseamnă să te simți “ca acasă”?

Lăsând la o parte situația cu familia, eu-s genul de om suuuuuuuppeeeerrrr-confortabil. La mine acasă trebuie să fie cald și bine. La propriu și la figurat.

Ca să mă simt “ca acasă” ar trebui să am patul moale și așternutul fin. Aproape că pot spune că fiecare zi mi-este definită de patul din care mă trezesc. Pune-mă să dorm într-un pat jalnic și sunt șanse mari să am o zi jalnică.

Ca să mă simt “ca acasă” ar trebui să am maximă intimitate. Să merg gol prin casă, dacă vreau, fără să fiu paranoic că mă văd vecinii în costumul lui Adam.

Ar trebui să am cel puțin trei spații relativ-clar separate: spațiul de lucru, spațiul de relaxare și spatiul de somn. Dacă ar exista și un spațiu special pentru mâncare, s-ar putea să încep să duc o viață mult mai sănătoasă (ceea ce încep să-mi doresc tot mai des, parcă, odată cu vârsta, haha).

Oricum, e cert că nu-mi plac spațiile prea mici sau prea îngrămădite. Am trăit în astfel de spații și m-am simțit “limitat”.

Nu-s de acord, însă, nici cu spațiile prea mari. Nu reușesc să am grijă de ele și devine o povară după un punct. Cred că există un “sweet-spot” al mărimilor de case în funcție de câți oameni locuiesc sub acel acoperiș. Două camere cred că-i optimul pentru mine acum.

Ah, și … de doi ani stau într-un apartament fără cadă. Și tare-tare dor mi-e de o baie într-o cadă. Deci, da, “acasă” trebuie să aibă și o cadă.

Cred că astea-s cerințele mele “minime” pentru o casă care m-ar face să mă simt în largul meu. Știu, știu, sunt extra-confortabil. Dar după ani de trăit într-o sufragerie pe o canapea, am tot dreptul să-mi ridic standardele oleacă presupun.

Trei case în trei zile

Am scris rândurile de mai sus ca o introducere la ceea ce urmează, căci urmează ceva interesant. Am fost provocat de Storia.ro să încerc să locuiesc în trei case în trei zile. Trei case diferite și, mi-aș permite să zic, luxoase – sau, cel puțin, luxoase în comparație cu apartamentul în care stau acum.

Pe scurt: Storia.ro este un site de anunțuri imobiliare lansat de OLX în august 2016 și are unicul scop de a te face să te simți “ca acasă” în noua ta casă.

În fiecare dintre următoarele trei zile, începând de azi, mă voi “muta” pentru 24 de ore într-o casă din București. Fiind doar 24 de ore, am ales apartamente cât mai speciale – dintre care una este de-a dreptul SF. (da, mă refer la prima poză din acest text, prima poză de sus…)

Nu am obligația să dorm în aceste case și să-mi iau micul dejun a doua zi dimineață în ele, dar dacă voi simți să fac asta … o voi face. O să mă simt ca un turist prin București. :)

O să iau cu mine strictul necesar: periuța de dinți și halatul (am un halat de casă fără de care nu mă pot simți “ca acasă”). În rest ar trebui să mă descurc. Casele-s încăpătoare, deci o să am unde s-o țin pe Pixie în casă (bicicleta mea).

Pe Cita, pisica, n-o s-o iau cu mine. Pisicile urăsc să schimbe casele. Cita-i unul dintre motivele pentru care nu sunt încă sigur că voi dormi peste noapte în cele trei case. Rămâne de văzut…

Ce caut la o casă în București?

Trei Case în Trei Zile

Fiind biciclist, pentru mine Bucureștiul este un oraș destul de “mic” și accesibil. Am trăit mulți ani în zona de este-îndepărtat a orașului și nu pot să spun că-i groaznic. Dar nici prea plăcut. Nu-mi place să iau metroul sau să mă coste 20 de lei un taxi până în zona centrală. Așa că aș prefera să stau într-o zonă care să fie la 10-15 minute de pedalat de centrul orașului. Cartiere precum Iancului, Moșilor, Obor, Tei ar fi cele mai potrivite. Nici prea central, nici prea îndepărtat. La mijloc.

Aș căuta să am metrou aproape de casă mai mult ca să încurajez prietenii să mă viziteze…

Aș prefera să nu am geam la un bulevard mare, căci am început să apreciez liniștea. Bulevardele mari din București sunt prea gălăgioase.

Balcon. Sau balcoane. Neapărat. Preferabil deschis, nu închis cu termopan. Balcon în care să am o măsuță și la care să-mi beau cafeaua citind dintr-o carte… Pfff… doamne, ce fain ar fi!

Un magazin “cu de toate” aproape de casă este obligatoriu.

Și n-ar strica și niște localuri, poate un restaurant sau două, o cafenea … Uneori este bine să ai unde să cobori din casă și să stai într-o zonă neutră. Pe mine mă ajută.

Storia.ro e super-modern și ușor de folosit, plin de filtre de căutare (poți să vezi doar oferetele care inclus “Video tur virtual” – ceea ce mi se pare super-tare!) și fiecare anunț vine cu o listă a celor mai apropriate servicii din zona casei de închiriat sau cumpărat. De fapt, cred că asta-i cea mai mare diferență între alte site-uri de imobiliare și Storia… totul e modern.

Trei case în trei zile


Acestea fiind scrise, mai am de adăugat doar că voi lua cu mine camera de filmat și voi face un vlog din cele 3 super-case în care voi trăi în următoarele 3 zile. Da, sunt șanse mari să mă filmez făcând baie într-o casă cu cadă … Sau întrând în piscina din casa aia SF din prima poză … :)

Totodată o să public zilnic poze pe contul meu de Instagram și pe Facebook. Vlogul o să apară miercuri-joi pe contul meu de YouTube.

Și dacă ai citit până aici… sunt șanse foarte mari să anunț brusc că am nevoie de niște musafiri. Deci dacă îți surâde ideea de a vizita zilele astea niște case wow… Stai pe frecvență.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

6 comentarii

 • Reply
  razorsbk
  10/04/2017 at 17:26

  Ar merge cate o petrecere de casa noua, ar fi pacat ca piscina aia sa nu fie incercata :)

 • Reply
  Elena
  11/04/2017 at 03:03

  Vin cu eclere si cafea! Fericirea trebuie impartita! :)

 • Reply
  Gabriela
  11/04/2017 at 10:03

  Cool idea, nice website. Trimit linkul catre niste prieteni care-si cauta casa.

 • Reply
  Am fost în 3 case în 3 zile - Ariel Constantinof Blog
  20/04/2017 at 18:48

  […] Săptămâna trecută (am scris aici) am fost provocat de Storia.ro să încerc să locuiesc în 3 case în 3 zile. Trei case diferite și, mi-aș permite să zic, luxoase. Am acceptat provocarea și, la fiecare 24 de ore, am făcut cunoștință cu o nouă casă ‘wow’ din București (în fine, una-i puțin după limitele “Bucureștiului”, dar se încadrează). […]

 • Reply
  Valentin
  30/05/2017 at 09:30

  Nu stiu ce sa zic de storia, e bunicel dar nu ajuta in majoritatea cazurilor. Mai bine apelezi la o agentie care are cunostinte chiar daca te mai costa ceva in plus.

 • Reply
  Adi
  14/03/2019 at 16:49

  Am cautat pe net..”casa din containere” si mi-a dat acet site….Stupid. Nu vad ce are de-a face cu containerele….Mi se pare a reclama si nu are nimic de a face cu casa verde. …

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează