Interesant

Tu cine ești? (nu e un text filosofic)

Tu cine ești? (nu e un text filosofic)

Who are you? – Shutterstock

În doar zece zile se împlinesc opt ani de când mi-am deschis blogul acesta. La șase-sapte luni după ce l-am deschis am fost exmatriculat din liceu (eram clasa a 9-a) și știrea s-a viralizat pe teritoriul României, dar și pe blogurile din afară.

Se fac opt ani de texte și imagini adunate laolaltă. Se fac opt ani de exercițiu, căci altfel nu pot să definesc blogul meu.

În primele texte publicate pe blog scriam ca un copil care avea 15 ani, căci de fapt aia era vârsta pe care o aveam. Aveam păreri ciudate, greșeli gramaticale și, în general, eram supărat pe viață.

În timpul ce-a trecut am învățat multe. Tot ce sunt acum se datorează într-un mod ciudat deciziei mele (foarte deștepte, de altfel) de a deschide acum aproape opt ani acest blog.

Tot ce sunt azi este definit de decizia aceea ce atunci părea foarte insignifiantă. Tot ce fac azi se datorează acestui blog. Faptul că am o emisiune la TV, o mică afacere socială, că pot vorbi în public, oamenii pe care-i cunosc – toate se rezumă la acest mic blog.

Am scris aici un text despre cum scrisul, în general (nu neapărat pe blog) mi-a schimbat și cred că poate schimba oricui viață.

În anii ce-au trecut am făcut și bani cu blogul, dacă-i relevant pentru cineva. Numai în 2013 am reușit să vând (în mare parte cărți) în valoare de 15 mii de euro. Comisionul meu a fost între șapte și zece la sută. Apoi din ce-a rămas am dat 32% taxe la stat. You do the math.

De-a lungul anilor am avut campanii cu diverse firme foarte cunoscute pe plan local – primele care-mi vin acum în minte ar fi Petrom, Coca-Cola și Orange. Anumite campanii mi-au adus bani, altele au fost pe bază de voluntariat – precum Țara lui Andrei. Tot de-a lungul anilor am fost invitat la sute de eveniemnte și am beneficiat de acces gratuit (sau, de fapt, în schimbul celor ce le scriam despre eveniment). Am văzut la cinematograf zeci de filme fără să plătesc în lei, ci în păreri 100% subiective despre acele filme.

Blogul m-a ajutat să strâng în doar 24 de ore suma de bani de care aveam nevoie ca să-mi scot cartea despre Tribul.

Am scris aceste rânduri pentru că nu am nimic de ascuns despre activitatea pe care o desfășor aici. Fără blog nu știu cine eram azi. Mă amuză gândul că în aprilie 2007, când am fost exmatriculat (temporar) din liceu aproape că “regretam” deschiderea blogului. Iar acum consider că a fost cea mai înțeleaptă decizie din viața mea.

Întrebarea este: Tu cine ești?

Am scris aici peste 2500 de texte. Pe alte bloguri de ale mele (www.Motivonti.ro și www.AmDoar18ani.ro) alte câteva sute. Pe unii dintre cititorii textelor mele i-am cunoscut cu diverse ocazii. Unii chiar m-au oprit pe stradă să mă salute. Ce sentiment de vedetă am de fiecare dată când pățesc asta!

Dar, din sute de cititori, doar câțiva interacționează în mod direct cu mine. Și vreau să știu cine-s restul.

Durează câteva minute să răspundeți la acest chestionar. O să vă întrebe cum ați ajuns pe blogul meu și dacă ați cumpărat vreodată ceva la recomandarea mea. Pentru mine este interesant și apreciez orice răspuns.

Mulțumesc pentru acești ani, pentru feedback, pentru încredere, pentru oportunități. :)


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

8 comentarii

 • Reply
  Mihaela
  19/09/2014 at 01:20

  Sunt cu tine de la inceput, esti printre primele 3 bloguri pe care am inceput sa le citesc acum aproape 9 ani. La cat mai multi ani, Ariel, te apreciez pentru tot ce ai reusit si sunt sigura ca te asteapta lucruri marete :D

  • Reply
   Ariel
   24/09/2014 at 20:13

   Wow, merci frumos, Mihaela! :)

 • Reply
  doru
  19/09/2014 at 23:43

  nu mai stiu cum am ajuns, dar imi place cum gandesti si te citesc ori de cate ori am ocazie

  • Reply
   Ariel
   24/09/2014 at 20:13

   apreciez, Doru! :)

 • Reply
  David Mitran
  23/09/2014 at 00:23

  Când vine vorba de blogul tău și de stilul tău de a scrie, sunt acel nebun care apasă constant F5.

  • Reply
   Ariel
   24/09/2014 at 20:14

   Deci tu erai cel care facea afisari in plus. Pacat ca nu scriu mai des, deci. Merci, David, apreciez! :)

 • Reply
  Corina
  25/09/2014 at 07:03

  Nu imi vine sa cred ca iti citesc blogul de atatia ani… Dupa 8 ani, dupa multe schimbari in viata, inca imi place sa vin aici si sa citesc ce mai scrii din cand in cand. Cred ca te-am citit si cand locuiam in India si nu aveam cine stie ce acces la internet (understatement :D). Acum esti unul din cele cateva bloguri romanesti pe care le mai citesc si mi se pare ca ma tii la curent cu niste domenii cu care eu nu am foarte mult contact in Romania. To the next 8!

  • Reply
   Ariel
   25/09/2014 at 09:34

   Wow, Corina, ce fain! Merci mult!

  Vezi alte comentarii:

  Comentează