Interesant

Gay Pride în Colegiul Național “George Coșbuc”

Gay Pride în Colegiul Național George Coșbuc

Cei mai faini oameni pe care-i cunosc au de foarte multe ori ceva în comun. Și anume liceul pe care l-au făcut în București – Coșbucul.

Coșbucul în care, oricât de mult mi-am dorit să mă duc atunci când am fost exma, n-am putut. Căci existau oameni “comuni” între liceul din care am fost dat afară și cel în care voiam să merg.

Nu zic, știu oameni super-faini care nu au făcut liceul în București … Dar sunt mulți care au Coșbucul în comun. Și am observat asta acum ceva ani.

Și totodată am observat că Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc” are adesea probleme cu presa. Anual TREBUIE să se întâmple ceva ce aduce acest liceu în centrul atenției.

La începutul acestui an aflăm că o profă de engleză – Roxana Marin – a încurajat elevii să participe la discuții și workshopuri pe teme LGBT (lesbian, gay, bisexual and transgender).

Ba mai mult, se spune că pe unii elevi chiar i-a încurajat să participe la Marșul Gay ce are loc anual în București. Se spune, căci nu știu ce dovezi există.

Ce crimă! Oribilă profesoară. Cer să fie arsă pe rug. Alături de toți homosexualii și țiganii și evreii din țara asta. Propaganda homosexuală n-are ce căuta în licee!

Glumesc. Eu aș premia Coșbucul pentru deschiderea de care dă dovadă. Și pentru mulțimea de elevi super-faini pe care-i scoate.

Faptul că liceul are foarte des probleme este doar dovada că este mai presus decât restul. Restul liceelor care au probleme gigantice de comunicare cu elevii. Ca exemplu recent: am fost în Colegiul Național Mihai Viteazu (unul dintre cele mai prestigioase licee din București?) cu un proiect fain, marca Orange, despre colectare selectivă.

Pentru a pune niște afise despre reciclare și a muta un tomberon de gunoi dintr-o parte a liceului în alta a trebuit să vorbesc cu directorul. Sau ceva director adjunct. Nu-mi amintesc. Iar omul nu înțelegea de ce să mutăm coșul de gunoi. Deși argumentele mele erau foarte valide. Nu-i păsa. El era șeful. Am avut impresia că mă lupt cu morile de vânt și am hotărât că n-are sens să peird vremea încercând să-l conving – așa că am dus proiectul mai departe cum am putut cu elevii din liceu.

Și în mare parte, prin orice liceu am vrut să duc Fițuica, am avut probleme mari de comunicare cu conducerea. Doar cu conducerea din Coșbuc totul a mers perfect.

Ca să nu mai avem o multitudine de tâmpiți în țara asta, n-ar fi oare mai bine să explicăm oamenilor încă de când sunt tineri că homosexualitatea nu-i rea?

N-ar fi mai bine, oare, să promovăm drepturile egale în licee? Ca să nu ne trezim cu oameni la vârste de 40-50 de ani șocați când văd un sărut între doi masculi feroce?

Salut inițiativele profei de engleză și susținerea foștilor elevi ai Coșbucului. Keep it up!

Be so good they can’t ignore you! – Steve Martin

Aici materialul care a lansat scandalul (TVR fiind singurii care l-au băgat pe supăratul părinte în seamă):

TVR – televiziune de stat – nu susține LGBT/drepturi egale. Funny. Dar în fond, nici Băsescu n-a zis că ar susține.

Câteva detalii la România Liberă.


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

11 comentarii

 • Reply
  ina
  12/02/2013 at 01:57

  Intr-adevar, liceul Cosbuc creeaza elite, iar dintre profesorii sai, Roxana Marin se numara printre cei mai dedicati, mai pedagogi, mai deschisi si mai amuzanti. Si ca sa largesc un pic subiectul, intregul staff de engleza este EX-CEP-TIO-NAL! Nu imi vine sa cred ca in 2013, predarea drepturilor omului intr-un liceu, dupa o programa ministeriala (culmea), mai poate sa provoace astfel de mizerii din partea presei.

 • Reply
  Stefania
  15/02/2013 at 16:43

  Draga mea,
  Pentru actiuni in care sunt implicati minorii de regula se cere consimtamantul parintilor, cel putin asta e o chestie de bun simt in multe cazuri, daca nu vrei sa ajungi in penal.
  Eu personal nu am nimic cu minoritatile sexuale, INSA, nu poti promova anormalitatea ca pe ceva normal.
  A accepta este un fapt, a considera normal este alta poveste.
  Iar in ceea ce priveste copilul ca parinte consider ca educatia este responsabilitatea mea, scoala poate interveni in masura acordului meu.
  Cat priveste dna. Marin, @Ina ti-a fost profesor? Baiatului meu da, din pacate si am sfarsit prin a sesiza conducerea scolii privind modul suburban al dnei profesor de a se adresa elevilor. Copilul meu nu merge la scoala pentru a fi jignit de absolut NIMENI, cu atat mai mult de un profesor platit din banii publici si cu atat mai mult un copil foarte bun care nu ridica probleme. Dna. Marin are probleme grave de comportament, ca profesor, restul nu ma intereseaza viata dansei.

  • Reply
   Ariel
   16/02/2013 at 19:11

   Hai să începem să definim normalitatea și anormalitatea. :) Draga ta.

  • Reply
   Toader Claudiu Nicolae
   20/02/2013 at 23:26

   Doamna Roxana Marin este un profesor extraordinar din toate punctele de vedere. Sa ne gandim putin la cati olimpici ne da Cosbucul, sa ne gandim putin ca femeia aia e poate cea mai dedicata profesoara pe care am vazut-o vreodata: pana acum cativa ani ea se ocupa de clubul de dezbateri, acum se ocupa cu clubul de oratorie, a fost implicata in cel putin 3 proiecte anul acesta pe teme ecologice si lista poate continua. Pe langa asta, doamna Marin, cu toate ca poate are un limbaj mai ”colorat”, nu a jignit niciodata un elev.

  • Reply
   Toader Claudiu Nicolae
   20/02/2013 at 23:30

   Pe langa asta, educatia plodului nu e numai treaba dumneavoastra. Nu traim in America, traim in Romania, unde invatamantul este obligatoriu si home-schooling nu exista. Si spuneti astfel de ineptii de genul ”a fi homosexual e anormal”, cu sinceritate va spun ma bucur ca este astfel, caci eu nu as vrea sa vad tineretul de astazi ”educat” astfel.

 • Reply
  no name
  20/02/2013 at 20:29

  “un copil foarte bun care nu ridica probleme” acum, poate sa ridice la un moment dat. sa nu va mirati ce va ajunge mai tarziu pentru ca il dadaciti. cred ca nici el nu-si doreste acest lucru, iar in cazul in care isi doreste astfel de dadaceala, sigur nu va aprecia pe masura cand isi va lua zborul.

 • Reply
  ciprian
  20/02/2013 at 21:09

  Ariel, normal ca tu n-ai o problema. Esti si gay si evreu.

  • Reply
   Ariel
   21/02/2013 at 00:13

   ești penibil, Ciprian. vezi că sunt și mulatru.

   • Reply
    yme
    29/10/2013 at 20:27

    ai uitat să spui că ești și mason și anarhist :)) … și biciclist

 • Reply
  Manda Raluca
  20/02/2013 at 21:56

  eu sunt eleva in clasa a 10 a in colegiul national bilingv george cosbuc si pot spune ca sunt mandra de activitatea doamnei roxana marin. aceste reactii la activitatea sa sunt de-a dreptul jalnice dupa parerea mea deoarece nu mi se pare a fi un lucru rau ci din contra, un lucru foarte bun.in privinta homosexualilor, fiecare om are dreptul de a face ce crede si ce simte si nu ar trebui judecat sau aratat cu degetul pentru acest lucru. si repet eu sunt mandra de doamna profesoara ca a avut aceasta initiativa!!!

 • Reply
  Maria
  02/10/2015 at 01:11

  Parintii elevilor de a VIII-a care au sesizat TVR au reclamat faptul ca aceasta Roxana Marin si nu doar ea nu isi face orele pentru ca ,,nu are chef”.
  Elevii de clasa a VIII-a au de dat examene la engleza pentru intensiv, iar in loc sa faca la scoala materia deveneau clientii meditatiilor.

  Mai mult acesti elevi de clasa a VIII-a au fost scosi de la ore fara voia lor sau a parintilor sa faca ,,activism” pentru cauza doamnei Roxana.

  Homosexualitatea a devenit un scut si un pretext pentru orice. Se reclama lipsa sistematica de la ore inseamna ca ai ceva cu homosexualii.

  Nu ne-am trimis copiii la scoala de dragul nici a homosexualitatii si nici a homofobiei. Problemele acestea trebuie sa si le rezolve in timpul liber. Faptul ca in manualul de clasa a 10-a exista o discutie la o singura lectie despre egalitatea de sanse nu iti da dreptul sa schimbi programa scolara si sa faci de la gimnaziu la liceu numai drepturile homosexualilor.

  Exista eleve care acum 3 ani au fost fortate sa plece din liceu sau au plecat nemultumite ca in loc sa face ore de engleza primesc sfaturi de genul ,,sa nu veniti virgine din vacanta”.
  Un exemplu este Laura Huica, eleva care s-a mutat in alt liceu din cauza unei campanii de ura dezlantuita de grupul lesbienelor din acest liceu.
  Acesti sustinatori ai homosexualitatii se prezinta ca mari ,,democrati”, sustinatori ai diversitatii de opinie, insa cand cineva are alta parere decat ei sunt in stare de orice.

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează