Interesant

Îmi place cum brandurile din România ascultă de consumatori – azi Chio Chips

Îmi place cum brandurile din România ascultă de consumatori - azi Chio Chips

Îmi amintesc că prin 2008 s-a anunțat prin toată presa că s-a inventat pizza nouă, specifică României. Era cu sarmale. Pizza care acum nu se mai comercializează, nu se mai găsește, dar care la vremea aceea a făcut valuri și mie și multora le-a rămas în cap. Era o “invenție” neașteptată, crezută până atunci aproape imposibilă. Dar acoperea o “nevoie”. O combinație de pizza cu ceva tradițional românesc.

Deși reacția inițială a fost: “Ceee?! Pizza cu sarmale?! Cine ar mânca așa ceva?!” – campania de marketing/advertising pentru pizzeria aceea a fost un succes clar.

Și ceea ce apreciez eu la un brand este faptul că își ascultă clienții.

Nu sunt șocat de faptul că Chio Chips a lansat de curând două gusturi noi: Chips-uri cu gust de shaorma și cu gust de aripioare picante.

“Ceee?! Chipsuri cu gust de shaorma?! Cine ar mânca așa ceva?!” țipă ipocriții acuma!

Păi … shaorma și aripioarele picante sunt cele mai consumate mâncăruri de tip “urban” din România. Și asta n-o zic eu, de la mine, ci o zic consumatorii:

“După un dialog deschis cu consumatorii și urmare a unor studii aprofundate ale pieței, a fost identificată dorința consumatorilor de a avea condimente de shaorma și aripioare picante și pe chipsurile preferate.” – sursă

Carevasăzică publicul a țipat: “Noi mâncăm shaorma și vrem și chipsuri cu gust de shaorma!” – și Chio a ascultat – ceea ce mi se pare minunat pentru imaginea unui brand.

Și chiar dacă acum, ca pe vremea pizzei cu sarmale, există guri rele care condamnă această “invenție”, din punctul meu de vedere aceste guri rele îs doar o dovadă de ipocrizie.

Nu-s eu cel mai mare mâncător de shaorme, dar … nici nu-s abstinent.

Nici cel mai mare consumator de chipsuri nu sunt… dar uneori așa bine intră o pungă de chipsuri picante… sau cu wasabi (alt gust care a șocat la lansare).

Și oricum… Când ai poftă de o shaormă sau de niște aripioare data viitoare poți, în loc să-ți iei adevăratul produs, să iei cea mai mică pungă de chipsuri cu gustul aferent și să scapi mai ieftin – atât financiar, cât și din punct de vedere al “calității” celor halite.

Nu zic – nici shaorma, nici aripioarele picante și nici chipsurile nu-s cele mai sănătoase – dar cu siguranță lansarea celor două gusturi servește unui anume public și tind să cred că un cartof aromat și tăiat în felioare, băgat în ulei, face mai puțin rău organismului decât o shaoarma cu de toate.

Dar, în fond, n-am scris rândurile astea pentru a promova o mâncare, ci pentru a promova comunicarea dintre brand și consumator.

Îmi place ceea ce a făcut Chio. A știut să asculte și să ofere publicului ceea ce a cerut. Kudos for that!

Ba mai mult, chiar vă invit să gustați chipsurile cu aromă de shaorma.

Aroma-i incredibilă. La modul serios – eu nu puteam să-mi cred papilele gustative. Imită super-bine adevărata aromă de shaormă, dristoricească sau nu.

Aștept cu interes lansarea următoarelor gusturi: chipsuri cu gust de sarmale, chipsuri cu gust de bere și chipsuri cu gust de ciocolată (îmi plac lucrurile care-s sărate și dulci totodată).

Totodată vreau 1% din profit pentru fiecare gust pe care-l lansați, dragi Chio, la recomandarea mea. Sunt sigur că toate 3 vor prinde chiar mai bine decât gustul de sharoma. :)

Alte idei de viitoare arome Chio avem?


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

4 comentarii

 • Reply
  krieger
  12/02/2013 at 18:44

  E teapa. Mai erau acum cateva zile niste poze asemanatoare, dar cu sarmale si ciorba de burta.

  • Reply
   Ariel
   12/02/2013 at 18:51

   Nu e țeapă. E pe bune. Gustul de shaorma și aripioare picante e în magazine.

   Alea cu sarmale și ciorbă de burtă îs photoshopate.

 • Reply
  Cosmin
  13/02/2013 at 16:38

  În ce magazine, că la Mega n-am găsit :D

 • Reply
  demo
  15/02/2013 at 10:07

  Nici eu n-am fost socata de noile arome. Dar si eu astept cu nerabdare chipsurile cu sarmale, cu sorici, cu piftie si varinatele dulci: cum ziceai, cu ciocolata, dar de ce nu si cu aroma de cozonac si pasca (avand in vedere ca danone deja are iaurt cu aroma de alba ca zapada-prajitura that is).

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează