Interesant

Încerc cinci zile de mâncare mai sănătoasă. Ajutor!

Încerc cinci zile de mâncare mai sănătoasă. Ajutor!

Zilele trecute eram cu Corina în supermarket (că dacă tot ne-am mutat împreună facem cumpărăturile împreună, la supermarket, ca-n familie) și îi ziceam că mă gândesc serios să renunț la carne, să fiu mult mai atent la ce mănânc.

A început să râdă isteric de mine, știind că eu sunt un sclifosit și oricum nu prea mănânc: “Păi și ce-o să mănânci? Că oricum nu-ți place nimic…”

N-am cumpărat nicio cărnăraie în ziua aia din supermarket și l-am sunat pe Bogdan să-l întreb care-i faza cu vegetarienii, ce să mănânc.

Bogdan mi-a zis: “Regula numărul unu este următoarea: dacă vrei să cumperi ceva te uiți să vezi dacă are etichetă. Dacă are, atunci nu cumperi.”

Inițial nu avea sens ce-mi zicea, dar apoi mi-a explicat că trebuie să merg să-mi iau lucruri din piață, unde în teorie totul e mai sănătos decât la supermarket. Și în piață nu vezi etichete. :)

Mai târziu în ziua aceea am ajuns la cafeneaua din care lucrez adesea. În fine, puțin zis cafenea, căci au o bucătărie demențială acolo. Sunt prieten cu chelnerii – vin aproape zilnic la ei, mai glumim, măi lăsăm un bacșiș

M-am așezat la masa mea preferată și chelnerul, instant, mi-a adus narghileaua de mentă și o sticlă de Cola. Nici Bună ziua nu apucasem să dau.

Mi-era teamă că așa se va întâmpla totul – repede – fără să apuc să-i zic că vreau să-mi schimb dieta.

Stai, stai, stai, nu deschide Cola aia!” i-am zis.

“Cum, nu mai doriți Cola?”, răspunde chelnerul ironic.

Vreau să încep să fiu mai sănătos, măcar puțin…“, îi zic.

Pufnește-n râs.

“Păi și ce vă aduc de băut? Narghileaua n-o vreți sau o considerăm sănătoasă?”, continuă plin de ironie.

La narghilea nu renunț. Nu de azi. Iar de băut … pfff… cafea nu vreau, ceai nu vreau … știu, LIMONADĂ!

“Limonadă să fie … Iar de mâncat? Tot cartofi prăjiți cu piept de pui?”

Nu, nu! Aveți niște ciuperci cu brânză… sunt bune? Cred că d-alea vreau. Alături de cartofi fierți.

A râs chelnerul de mine cât am mâncat. “E bun, e mai sănătos?” zicea. Mi-a adus și câteva feliuțe de morcov feliat lângă ciuperci, cică pentru că e sănătos.

Încerc să fac o schimbare care să nu fie super-radicală și super-bruscă. Încerc să beau apă – căci eu-s obișnuit să nu beau altceva în afară de suc. Încerc să mănânc tot mai puțină “pâine” sau derivate și să nu mă ating de carne prea des. Și oricum, la categoria carne mănânc doar piept de pui sau pește.

Aseară mi-am gătit calamari cu paste. În loc să apelez la o șaorma de la colț.

Săptămâna asta, culmea, fără să fi știut în prealabil de dorința mea de a fi mai sănătos, foodpanda mă provoacă să mănânc la prânz cât mai “echilibrat” și “sănătos” prin restaurantele cu care lucrează ei. Așa că zilnic o să pun pe Facebook ceea ce am mâncat, ca să fiu judecat. Și ajutat.

Am nevoie de ajutor pentru că, fiind foarte sclifosit de fel, mereu am probleme cu alegerea mâncării. Iar mâncarea “sănătoasă” nu este mereu si cea mai gustoasă. Sau poate așa-i “preconcepția”.

La finalul săptămânii voi alege doi oameni care m-au ajutat și care vor să ducă provocarea mai departe. Îi voi premia cu vouchere pentru cinci zile ca să încerce și ei ce-am făcut eu. :)

Deci … urmează să încerc cinci zile de mâncare mai sănătoasă. Ajutor!


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

29 comentarii

  • Reply
    Kev
    02/02/2015 at 13:30

    da-mi 3 exemple din ceeace tu consideri mâncare sănătoasă dar care nu e gustoasă. E posibil ca problema să fie la tine (va trebui să te desclifosești învățând să gătești bine, one way or the other)

    • Reply
      Ariel
      02/02/2015 at 13:32

      spanac. în general ce este în zona de legume gătite nu mi se pare prea gustos sau “plăcut”. :)

      • Reply
        Mădălina
        02/02/2015 at 17:48

        Încearcă spanacul alături de cartofi dulci la cuptor și un sos alb aromat cu multe ierburi delicioase. Dacă-mi permiți un link, rețeta asta e cea mai gustoasă chestie pe care am gătit-o vreodată și e foarte simplu de făcut: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1089637/sweet-potato-and-spinach-bake#

      • Reply
        Narcisa - Maria
        03/02/2015 at 15:41

        Salata de spanac cu leurda e dementiala, dar mai ai de asteptat putin pana da verdeata afara. :)

        • Reply
          matei denisa
          06/02/2015 at 23:25

          ai incercat vreodata ciorba de spanac/urzici/stevie/loboda (sunt asemanatoare)? nebunie

  • Reply
    Maria
    02/02/2015 at 13:45

    În general e perfect normal ca mâncarea fără aditivi şi grăsimi din belşug să ţi se pară fără gust. Papilele gustative ni se obişnuiesc cu ce le dăm în mod frecvent. Dacă ai o dietă bazată mai mult pe fast food, s-ar putea ca salata sau legumele la grătar să ţi se pară pământ. Dar cinci zile e perioada perfectă să-ţi creezi noi obiceiuri.
    Zona de legume gătite, cum îi zici tu, poate fi făcută curcubeu pe cerul gurii cu ajutorul condimentelor.

    • Reply
      Ariel
      02/02/2015 at 13:47

      Eu sunt genul care nu prea pune condimente în nimic. Corina își pune sare și piper și alte ierburi cu grămada. Eu nici sare nu-mi pun în mâncare. … Dar hai să vedem – mi-a plăcut asta cu curcubeul din cerul gurii. Will try. :)

  • Reply
    Madalina Rascarache
    02/02/2015 at 13:45

    Ariel, cred că intenția este cel mai important pas în demersul tău. Referitor la carne, acum 2 ani jumate când m-am lasat nu am crezut că va fi o decizie radicală, însă m-a ajutat enorm o tâmpenie de dietă care spunea, printre altele, să mănânci 3 zile numai piept de pui, ouă fierte sau brânză fără gust. Și cam 2 zile mi-au trebuit să nu mă mai tenteze carnea nici până acum. Dupa a urmat filmul Earth Links, Gras Bolnav si aproape mort, și o perioadă de veganism de aproape 5 luni (în care am realizat că nu am gustat nici măcar 20% din mâncărurile care puteau să existe pe Planeta – gustoase, vreau să punctez). Ulterior am introdus în alimentație peștele și fructele de mare (de gurmandă ce sunt) și din când în când ouă și brănzeturi de capră. De doi ani o țin tot așa și sunt extrem de mulțumită, din toate punctele de vedere, dar mai ales din perspectiva gustului. Așa cum punctai și tu, e important să mânănci și gustos, nu doar sănătos…că altfel nu se va transpune lucrul asta într-un stil de viață, ci o încercare nereușită de câteva luni, săptămâni, zile. Îți recomand să iei totul treptat, să eviți pe cât se poate (spre total) făina albă, zahărul alb, uleiul de floarea soarelui. prăjelile și grăsimile de origine animală și să îi înlocuiești cu îndulcitori naturali (miere de albine, extract de ștevia, sirop de agave), su uleiuri nerafinate de bună calitate, să iei micul dejun permanent (dacă încă nu ai acest obicei), și să mânănci în preponderență fructe alcaline (care să îți și placă) sau diverse combinații de smoothiuri colorate. De asemenea, dacă gătiți acasă folosiți mai mult cuptorul, încercați să vă distrați prin weekenduri încercând dulciuri raw-vegane (am rămas mai mult decât surprinsă când le-am descoperit și am realizat ce e ala un dulce gustos), mergeți la piață cel puțin o dată pe săptămână. În rest, mai trageți cu ochiul pe la bloguri vegane/ vegetariene și testați (când aveți timp) ce vi se pare gustos și vă urez mult succes! Își las în privat și un ghid cu măncăruri vegane pentru o săptămână, dacă te tentează să încerci ceva de pe acolo.

  • Reply
    Olivian
    02/02/2015 at 13:46

    O decizie înțeleaptă, Ariel!

    Eu unul am renunțat la mâncarea ”nesănătoasă” (și aici fac referire la mai tot ce tinde spre fast-food) când am realizat că lenea mea de a găti mă costă la buzunar. Un meniu azi, nu stiu ce mâine, nu mâncam eficient economic :)).

    Și m-am apucat să gătesc și mi-a plăcut și-mi place mult.

    Nu trebuie să-ți schimbi obiceiurile dintr-o dată (dacă poți, go for it). E de ajuns să mergi treptat, mănânci mai rar fast-food, mai fără zahăr, mai puțină carne, etc. Încetișor renunți la obiceiuri nesănătoase.

    Pentru legume, ce zici de dovlecei ? Mie unul imi plac mult :)) și e de ajuns să-i tai felii, pui într-o tigaie (care nu se lipește, eu am dat tefalul pe ceramică și e super, altă discuție aici), fără ulei, cu puțină sare și ierburi.

    La fel, pentru legume, ca să meargă mai bine, dacă le faci la cuptor (brocolli, cartofi, etc) merge să pui niște cașcaval (sau mai mult) peste și prind gust mai bun. Sosuri, la fel, mai schimbă din gustul lor ca să zic așa :)).

    P.S asiaticii au o bucătărie foarte faină și sănătoasă, poți găsi multe idei delicioase pe la ei

  • Reply
    cristina
    02/02/2015 at 14:06

    1. Condimente “sanatoase” si “gustoase”: busuioc, oregano, patrunjel, curry, usturoi – adauga in loc de sare si piper, pentru un pic de flavour.
    2. Legume cu branzeturi, solutia pentru cand nu ai chef sa iti gatesti ceva [pentru ca sigur nu o sa ai chef sa iti gatesti mereu].
    3. Supe creme simple – din legume fierte si date prin blender, alaturi de cateva condimente de la punctul 1.
    4. Salate, salate, salate.
    5. Mai putin pui, mai multa vita.
    6. Inlocuieste painea cu lipie sau wraps, eventual cu paine wassa care e un dreptunghi plat din cereale, foarte healthy.
    7. Un ou pe zi – fiert / fiert direct in apa. Poate omleta, dar nu prajit.
    8. Multe fructe, multe legume.
    9. Avocado cu ceapa in loc de salata de vinete – pentru omega 3.
    10. Orez cu legume fierte, un ceva care iti tine de foame mai mult timp.

    Si eu trec printr-o perioada de revenire, mancam foarte sanatos candva, pana cand stresul si munca m-au impins spre dark side… Apoi m-am imbolnavit, acum am un sistem imunitar ca un balon de sapun, de abia astept sa imi revin, sa fiu puternica si sanatoasa din nou!

    • Reply
      Olivian
      02/02/2015 at 14:23

      De ce mai puțin pui și mai multă vită? Carne albă> carne roșie :)

      • Reply
        cristina
        02/02/2015 at 14:25

        a, nu de asta, ci pentru ca tot ce e standardizat e plin de hormoni si antibiotice. deci puiul, vita e mai protejata pentru ca nu e atat de populara. iar puiul, daca ar fi de tara, da, ar fi bun, dar altfel… nu prea.

  • Reply
    Alexandra CK
    02/02/2015 at 14:44

    1: Mananca ceva inainte sa te duci la piata, cumparaturile pe stomacul gol pot fi dezastruase.

    2: Planificati cu o zi in avans ce vreti sa mancat/gatiti ca sa va puteti organiza ok. Cautati pe net retete si puneti-va de acord. Recomand lintea, e leguminoasa care fierbe cel mai repede, nu necesita hidratare in prealabil, e f gustoasa si hranitoare. Cand aveti chef de rontait la film, puteti face o farfurie cu legume si fructe taiate frumos.

    Si uite aici cadou:

    Pentru vegetarienii fara inspiratie – https://www.facebook.com/notes/alexandra-ck/pentru-vegetarienii-fara-inspiratie/227467070617396

    Retete pentru vegetarieni cu timp – https://www.facebook.com/notes/alexandra-ck/retete-pentru-vegetarieni-cu-timp/227834823913954

  • Reply
    Alexandra+CK
    02/02/2015 at 14:51

    Si iti recomand supele astea:

    Supa crema de dovleac placintar

    Ingrediente:

    Dovleac placintar
    2 morcovi
    salvie uscata sau proaspata
    ulei de floarea soarelui
    ulei de masline
    O ceapa mare
    2 catei usturoi
    sare
    piper

    Se caleste ceapa si usturoiul in putin ulei de floarea soarelui direct in oala pentru supa apoi se aduga dovleacul si morcovii taiati cubulete si apa. Dupa ce s-au fiert, se adauga salvia, sare si piper dupa gust, se lasa la racit, se adauga doua linguri de ulei de masline si se da in blender. Se serveste cu crutoane pe care le poti stropi cu ulei de masline, sare si salvie.

    Supa crema de mazare cu menta

    ingrediente
    mazare
    menta
    2 cepe
    5 catei usturoi
    1-2 morcovi
    1 cartof mare
    patrunjel
    sare
    piper
    ulei

    Supa crema de linte cu chimen

    Linte
    chimen
    ceapa
    mocovi
    albitura
    ardei
    patrunjel
    ulei
    sare
    piper

    Supa crema de morcovi cu ghimbir

    Ceapa
    Morcovi
    ghimbir
    albitura
    patrunjel
    ulei
    sare
    piper

  • Reply
    joie
    02/02/2015 at 14:56

    Ia-ti de la Chinese. Te saturi aproape dintr-o cutiuta de orez.

  • Reply
    Robert Lazar
    02/02/2015 at 15:37

    Am avut si eu o perioada pe care cred ca o sa o mai reiau in curand. Nu am urmat diete speciale si “healthy” food. Am renuntat sa beau bere zilnic ci doar in weekend, n-am mai mancat zilnic inghetata si dulciuri (mai ales ciocolata, snickers, kinder, etc.), am renuntat la chipsuri (orice inseamna cipsuri, pufuleti, rontzanele) si la zaharul din cafea (adica am folosit indulcitor; acum asta folosesc si acasa). In rest mi-am propus sa mananc cat mai multa mancare gatita si putin prajita, la munca imi luam tot mancare de acasa si nu am mai mancat fast food. Daca “trebuia” sa mananc fast food, imi luam salate de la srping/KFC sau shaorma de pui fara cartofi prajiti.

    Nu am simtit-o ca pe o dieta si nevoia aia de “dulce” a disparut dupa o perioada. Am mancat si prajeli, si carne de porc si de pui, dar atunci cand mancam chestii grase (prajit/porc) mancam mai putin (ex. de Craciun la masa de Craciun am mancat doar 3 sarmale, fara friptura si salata de boeuf, fara mezeluri). Nu stiu daca a fost healthy, dar am ajuns de la 96kg pe la vreo 82kg si m-am simtit mai bine.

    Intre timp, n-am mai respectat tot ce imi propusesem dar unele au ramas (acasa nu imi pun zahar in cafea, evit sa beau bere in cursul saptamanii). Am inceput sa mananc multe prostii McDonalds, KFC si ciocolata si chipsuri si asta se simte si am ajuns la 86-87kg si trebuie sa iau actiune.

    Bonus, mai am un obicei pe care mi l-am facut. Primul lucru pe care-l fac de dimineata este sa beau 1-2 pahare de apa. Iar pentru foame incerc sa ma tin pe fructe, banane, mere, portocale (ce gasesc) pana cand mananc de pranz. Daca mi-e foame rau, mai bag seminte decojite, nebunii de genul.

    Acum, stiu ca nu vrei sa slabesti, dar maybe it is useful. Am descoperit ca nu o dieta, renuntarea la anumite mancaruri si alimente este solutia. Am gasit solutia prin renuntarea la excese, caci na viata e frumoasa, suntem pofticiosi si ne place sa gustam din multe.

    Si acum, gandeste-te ca o comparatie, daca cineva ti-ar spune ca faci prea mult sex si ca e nesanatos si ar trebui sa o lasi mai moale, ce crezi ca e atat mai placut cat si sanatos, abstinenta sau renuntarea la sexul in exces spre unul moderat si placut :) ? Si daca alegi abstinenta, cat o sa rezisti, si apoi incerci sa recuperezi ce ai pierdut. So, try to keep it moderate :)

  • Reply
    Raluca
    02/02/2015 at 17:07

    Mancare sanatoasa nu inseamna neaparat fara carne Ariel! :d Ci un stil de a gati si de a manca. Putem povesti pe tema asta daca vrei :d

  • Reply
    Sandy
    02/02/2015 at 21:43

    A trecut un an si jumatate de cand locuiesc cu Doru si am trecut la inceput printr-o perioada in care el s-a ingrasat 20 kg si eu 10 kg. El zice ca gatesc prea bine(ce-i drept la inceput gateam mai des si cam ii faceam toate poftele) si a mancat mai mult de pofta… eh… nu prea stiu… cert este ca din punctul meu de vedere s-a vazut lipsa de timp si mancatul pe fuga, la shaorma sau mancare comandata in prag de seara…s-au vazut stilele de cola baute noaptea pt a scrie la disertatie…pe vremea aia…

    Vazand ca nu mai incap in pantalonii mei super fancy de masura 36(uneori si 34…ca eram supla) si paltonul ma strange la maneci si parca plezneste pe mine, am intrat in disperare si am dat iama la nutritionist si mi-am luat pedometru. Cu cel din urma nu e mare chestie. Imi zice cati pasi am facut si cate calorii am ars si ma incurajeaza sa ating zilnic minunatul prag de 10 000 pasi.

    Cu mancarea, insa, a fost si este cel mai greu. Nutritionistul nu m-a dat o dieta efectiva, ci mi-a dat cateva repere in alimentatie menite sa ma ajute sa mananc mai sanatos. In primul rand, mi-a spus ca este foarte important sa mananc cu sfiintenie 5 mese pe zi: mic dejun – ora 7-8, gustare- 10-11, pranz 12-13, gustare 15-16 si cina 18-19.
    La cele doua gustari erau recomandate fructe, insa nu prea multe, iaurt, 15 sticsuri( pe numarate si cat mai simple) cativa biscuitei DITA(sunt bunicei).

    Ca sandwichuri am voie 3 felii de paine integrala, cas (nu branza grasa sau sarata), muschi file( nu salam sau orice alt gen de carne procesata, tocata- deci nu chiftele si nici sarmale- etc). Am voie pui (insa nu prajit si sunt de evitat in general orice fel de prajeli), cartofii piure sau la cuptor si nu mai mult de 3 linguri. Aceleasi 3 linguri am voie si orez. Legumele sunt recomandate atat proaspete cat si gatite( eu sunt destul de pretentioasa, dar am mai facut cate un spancel, legume la aburi cu condimente, frgarui, etc). Se recomanda salatele (fara sosuri… iar maioneza e exclusa la max) si supa sau ciorba la pranz( cel mult de pui…de preferat legume – dar tot fara excese si fara smantana in ea) E recomandat si peste…dar din cel care e usor….gen ton. Oua de 2 ori pe sapt, carne de 3 ori pe sapt. Prajituri nu prea e voie,

    Am voie si shaorma!!! Insa regula ei e simpla…. fara sosuri si cu pui pe gratar si cartofi natur). Ah da! Am voie si o sticla de 0,5 de Cola….dar zero.

    Hmm…. cam astea sunt pe scurt regulile pe care le-am implementat. Am slabit 3 kg de atunci (slabisem 5 initial, dar a fost Craciunul).

    Cel mai greu a fost sa ma invat sa mananc mai putin si mai des. Abia astept sa se crape de primavara si sa ies la mai multa miscare.

    • Reply
      rozina
      03/02/2015 at 16:39

      asta e dieta la diabet. usor si simplu

  • Reply
    Dragos
    03/02/2015 at 14:54

    O salatica de branza cu rosii, o fripturica, cu masura, oua, fructe dimineata, asa pentru primele cateva zile. Vezi tu dupa aceea daca te tine.

  • Reply
    Alice
    03/02/2015 at 15:13

    FruFru-au destule combinatii, e 100% sanatos si e mai mult decat “la indemana” avand in vedere ca principalul canal de distributie este Mega Image.
    Secretul consta in faptul ca te poti inspira din retetele lor si sa gasesti propriile combinatii, cu minim de efort si timp.

    Bafta!

  • Reply
    rozina
    03/02/2015 at 16:38

    incearca o dieta a la diabet. e cea mai adecvata si pentru slabit si pentru mancat sanatos. pe langa carne multa ar trebui sa renunti un pic la dulciuri. mananca fructe. bea apa fara acid. si ceai verde.

    • Reply
      Ariel
      03/02/2015 at 16:41

      nu bag dulciuri. apa deja beau. banane incep sa bag. sunt pe drumul cel bun.

  • Reply
    ley
    04/02/2015 at 23:40

    Tot nu mananci rosii? :)) eu sincer zic sa te bagi pe supe crema ca sunt bune si sanatoase, salate, hummus ca doar e baza, eu nu recomand sa renunti la carne ca oricum mananci numai carne slaba si iei proteine bune de acolo, oua, banane pt potasiu, legume mai mult ca si fructele au zahar. Bea apa!!!! Nu e ok doar cu sucuri. Take it from an almost doctor. Oricum GG pt initiativa. Si eu tot incerc sa mananc mai sanatos… e greu ca stau mult pe la spital si mancare sanatoasa mai greu. Plus ca iubesc pastele si branza prea mult. E greu sa ceri recomandari pt ca toti ii zic de pe unde au mai citit sau ce fac ei sau ce au auzit. Eu sugerez sa faci un set de analize si sa vezi daca ai nevoie de anumite vitamine sau minerale si sa ajustezi in functie de asta regimul. E cel mai sigur si stii de unde pleci si unde vrei sa ajungi. Mai ales daca intentia este sanatatea si nu slabitul. Oricum bafta mare :)

    • Reply
      Ariel
      05/02/2015 at 09:38

      yup, tot nu mananc rosii. :)

      supa crema rosii, insa, mananc. salate nu prea. hummus check. carne tot mai putina – doar piept de pui. oua check, banane check, legume incerc sa trag de mine. apa tot mai des check. sucuri spre deloc mai nou.

      nu-mi plac analizele. ultima data cand mi le-am facut am fost nevoit sa fac injectii dureroase. :))

      dar inteleg “gandirea” de medic. si clar nu este vorba de slabit – e vorba de “a fi putin mai contient” de ce bag in gura, caci tot mai des ajungeam la fast fooduri and it felt bad.

      thanks!

  • Reply
    Simona
    05/02/2015 at 16:57

    Nu am rabdare sa citesc toate comentariile de mai sus. Ce stiu eu despre mancatul sanatos:
    Legume, de preferat preparate si vezi daca ai ceva “reactii adverse” de la ele. Stiu oameni care nu se inteleg prea bine cu legumele pentru ca provoaca balonare, uneori nu sunt digerate bine, etc.

    Ce m-a invatat antrenorul personal: 3 mese principale si neaparat 2 gustari intre.
    2 gustari inseamna un fruct sau marte un sfert de pumn de alune (tot din categoria asta: alune, caju, etc).

    E bine sa nu mananci prea tarziu seara, cu cel putin 2-3 ore inainte de culcare astfel incat organismul sa termine de digerat si sa nu stea sa digere in loc sa se odihneasca.
    Apa – nu stiu daca sa cred povestea cu minimul de 2 l, mai ales ca iti mai iei necesarul de apa si de prin alimente, insa e important sa bei.
    Vinul rosu si cafeaua sunt chiar sanatoase si recomandate (in cazul meu cel putin pentru ca am tensiunea mica).
    Ma mai gandesc. Treaba e ca si eu incerc sa mananc sanatos. Incerc… dar e mai complicat pusul in practica. In principiu la munca mananc sanatos si nu prea imi cumpar prostii de rontait si incerc sa si rezist tentatiilor colegilor: caramele, ciocolata, etc.
    Cred totusi ca tu scapi si de problema asta – cu colegii de munca cei plini de tentatii.
    Bafta! Sa ne spui cum a decurs experimentul la final: daca te-ai simtit mai bine, mai vesel, etc.

  • Reply
    Lucian
    06/02/2015 at 17:23

    Si unde te ajutam, aici?

    Si eu incerc mereu sa mananc mai sanatos. Nu prea imi iese, dar sunt si zile in care chiar pot zice cu mandrie ce am mancat.

    Ca sfat pentru concursul tau, eu mai fac zile pe care le numesc „no meat day” si atunci incerc sa mananc cat mai sanatos. Da, e un fel de post crestineste doar ca eu nu renunt la lactate. De ce as face asta? Sunt foarte bune.
    De exemplu, saptamana asta in „no meat day” am comandat mamaliga cu branza si smantana de la o chestie de pe strada Coltea. A fost foarte buna si pretul e foarte ok!

  • Reply
    Burgeri "sănătoși" făcuți acasă - Ariel Constantinof Blog
    09/02/2015 at 20:01

    […] am primit foarte multe sfaturi despre cum și ce să mănânc mai sănătos. Am primit chiar și niște rețete faine în comentarii aici. Vi le […]

  • Reply
    Diana
    14/08/2017 at 21:03

    Cum mai merge? Ai renuntat la carne? :)

  • Vezi alte comentarii:

    Comentează