Biciclete

Despre un om care ar trebui să fie-n pușcărie și ce-a făcut el, cronologic.

Despre un om care ar trebui să fie-n pușcărie și ce-a făcut el, cronologic.

Iată un domn care ar trebui să fie-n pușcărie…

Ieri, 21 septembrie 2013, am fost un simplu participant la cel mai mare marș-protest pentru pistele de biciclete din București. Se estimează că au fost peste 5 mii de oameni.

A fost totodată cel mai marș-protest din toate cele de anii trecuți. S-a scandat împotriva primarului. S-au făcut revendicări. N-a fost doar o plimbare, ca-n alte dăți, ci a fost, cu adevărat, un protest. Bicicliștii sunt, și ei, furioși.

Și asta s-a văzut ieri, când un șofer, protejat de caroseria BMW-ului său, chiar la finalul protestului, a hotărât să facă singur legea, deși marșul-ciclist era “protejat” foarte bine de poliția locală, poliția rutieră și chiar și jandarmerie.

Am fost foarte aproape de incidentul de ieri, însă destul de departe cât să nu fiu rănit. Deși am niște urme de sânge pe tricou. Nu-s ale mele.

Am încerat să reconstruiesc cât de mult am putut, mai jos, cronologic, ceea ce a făcut șoferul și cum au reacționat bicicliștii, autoritățile și presa.

Alexandru Dinu – “Am fost la 20 m de locul faptei. În clipa în care am început să urmăresc scena, şoferul era în mijlocul unui grup mai numeros de biciclişti care se manifestau ostil. Am bănuit că nu mai avea răbdare. Locaţia: str Lânăriei colţ cu Cantemir.

Despre un om care ar trebui să fie-n pușcărie

Tipul venea dinspre Timpuri Noi şi urma să facă dreapta pe Cantemir. La un moment dat, cicliştii s-au dat brusc la o parte, şoferul a făcut dreapta în forţă, a jonglat cu 40 la oră printre cei aflaţi mai în faţă, vizibil nervos după manevrele maşinii, a mers cam 100 m şi a făcut stânga brusc, în forţă, printre cicliştii de pe sensul contrar, peste linie continuă dacă nu mă înşel. Un anumit număr de ciclişti s-au luat după el, şi scena a dispărut din vederea mea.”

Despre un om care ar trebui să fie-n pușcărie și ce-a făcut el, cronologic.

Despre un om care ar trebui să fie-n pușcărie

Marius Gorgan (textul său netrunchiat aici): “Ma pun usor in miscare sa revin in pluton si spre sfarsitul bulevardului Dimitrie Cantemir, vis a vis de Sincai, un automobil (BMW), fara sa mai aiba rabdare, incepe sa isi croiasca drumul, foarte suparat, printre plutonul de biciclisti dispresati pe cele 6 benzi ale bulevardului. […] In calea sa acroseaza usor o femeie cu un copil pe bicicleta, moment in care spiritele se incing si mai tare si toti [biciclistii] il injura. Enervat, incepe sa accelereze periculos in multime. Cei care realizeaza se dau la o parte, curajosii vor o bucatica din el. Vor sa ii loveasca masina cu piciorul, fara success insa.

Individul dispare pe o straduta laturalnica, nu inainte de a trece razant pe langa 4-5 copii pe bicicleta si mamele lor care nu puteau tine pasul cu plutonul. In momentul asta am vazut ca biciclistii se duceau sa il urmareasca. I-am strigat sa le spun ca strada se infunda si nu are, practic, unde sa se duca. Nu era nimeni pornit pe el (cred) ca sa se ajunga unde s-a ajuns. Eu unul as fi vrut sa ii spun in fata ca e un dobitoc si sa il raportez politiei. Eram in jur de 10 biciclisti in momentul in care l-am gasit in masina si cu fata masinii indreptata spre noi. [șoferul deja întorsese mașina pe strada înfundată] Eu am pedalat usor pe langa gard si nu in mijlocul strazii pentru ca ma gandeam ca daca a avut intentia sa omoare atatia oameni eu nu mai contam absolut deloc. In spatele meu erau cam 5 biciclisti. Imediat a pornit motorul si a acelerat puternic spre ei. Fara nici un pic de remuscare a trecut prin ei ca niste popice si dorea sa isi continue drumul, insa cei din spate, in tot acest timp, au anuntat jandarmeria si politia locala care se vede in filmare ca a raspuns prima.”

Despre un om care ar trebui să fie-n pușcărie și ce-a făcut el, cronologic.

Fizic, BMW-ul se oprește atunci când în calea sa apare o mașină a poliției locale în care erau doi polițiști.

Am întrebat ACEI doi polițiști dacă au cameră de filmat pe mașină. Răspunsul a fost: “Avem, dar … nu funcționează.”

În următoarele minute, după ce BMW-ul a fost oprit, bicicliștii accidentați care l-au urmărit, și nu numai, furioși, au vrut să-l scoată din mașină, dar individul s-a baricadat.

Despre un om care ar trebui să fie-n pușcărie și ce-a făcut el, cronologic.

Despre un om care ar trebui să fie-n pușcărie și ce-a făcut el, cronologic.

Atunci s-a declanșat ceva cel putin interesant – s-a început distrugerea mașinii. Cei doi polițiști de la fața locului au făcut tot posibilul ca să-l protejeze pe cel ce cu câteva secunde înainte era, pur și simplu, un criminal, accelerând în 5 bicicliști, frontal.

Din acest moment totul este filmat și ajung chiar și eu la fața locului.

Primul care începe să filmeze este acest domn, care a și asistat la urmărire, dar a uitat să filmeze de la bun început, însă, la scurt timp după oprirea mașinii pornește camera. Pe filmare se văd cei doi polițiști care cer întăriri și apără șoferul-ucigaș:

Ulterior vin mai multi polițiști de la poliția locală.

Nici urmă de: SMURD, poliție rutieră sau altcineva.

După ce ajung mai multe echipaje de poliție locală, care îndepărtează bicicliștii furioși de lângă mașină, apele se liniștesc.

În tot acest timp – SMURD-ul nu apare.

În schimb, destul de repede, apar câțiva oameni ciudați, pe care-i observ.

Erau prieteni de-ai șoferului, au venit la bătaie.

În filmarea de mai jos, minutul 3:41, partea dreaptă a filmării, se văd doi dintre indivizii care sosesc la chemarea șoferului. Sunt agresivi. Sar la bătaie cu unul dintre bicicliștii care deja fusese rănit.

Poliția îi imobilizează repede pe cei doi. Apare și un al treilea individ. Un dulap de om. E mai calm.

Iar în acest video, la 0:17, se vede cum unul dintre cei doi smardoi, deși cumva “reținuți” de poliție, reactionează iar violent.

I se pun cătușele și e dus la secție.

Aici încătușatul:

Ulterior este dus și dulapul în mașina poliției ca să nu cauzeze și el probleme.

Despre un om care ar trebui să fie-n pușcărie și ce-a făcut el, cronologic.

Trece aproape o oră în care șoferul este baricadat în mașină, bicicliștii stau în jurul mașinii, poliția apără șoferul și… nimic nu se întâmplă cu adevărat.

La un moment dat, după incidentul cu prietenii șoferului, apare jandarmeria, care dă mulțimea la o parte, pe cât poate.

La scurt timp după apare și un domn de la poliția rutieră. Dar pleacă, invocând că “nu este un accident rutier”.

Îi spunem că este.

“Unde este SMURD-ul dacă-i accident rutier?”.

Cineva amintește de etilotest. Dar, de ce să vorbim despre etilotest dacă șoferul este, încă, în mașină, păzit atât de autorități, cât și de “badigarzii” lui personali?

Trece peste o oră de când mașina e oprită. Apare PROTV-ul. Bicicliștii accidentați sunt la o discuție cu mai mulți polițiști. Restul sunt îndepărtați ușor-ușor de jandarmi, descurajați să rămână la fată locului.

Lângă mașină mai sunt doar polițiști și prieteni de-ai șoferului, bătăușii amintiți mai sus, într-un număr destul de mare.

Presa (PROTV-ul) relatează o aberație, total falsă. Face și un live.

După foarte mult timp ajunge un echipaj SMURD. Bicicliștii răniți (într-adevăr, mai mult juliți) și șoferul care spunea că are “dureri de cap” sunt … “tratați”, să zicem.

Despre un om care ar trebui să fie-n pușcărie și ce-a făcut el, cronologic.

Despre un om care ar trebui să fie-n pușcărie și ce-a făcut el, cronologic.

Despre un om care ar trebui să fie-n pușcărie și ce-a făcut el, cronologic.

După extrem de mult timp, șoferul e scos din mașină, plimbat vreo 50 de metri prin fața celor rămași la fața locului, și i se pune fiola-n gură.

Zero.

I se pune iar.

Zero. Apare fix atunci RTV (a doua televiziune) care ajunge la fața locului.

Reporterița întreabă: “De ce ați lovit bicicliștii?”

Șoferul nu răspunde. Nici eu n-aș fi răspuns la așa o întrebare cretină. Mai trag două cadre proaste și pleacă.

Despre un om care ar trebui să fie-n pușcărie și ce-a făcut el, cronologic.

Din punctul meu de vedere este mai mult decât clar faptul că omul ăsta se face vinovat de mai multe treburi:

1. n-a respectat coloana de bicicliștii – care, repet, era protejat de poliție.

2. a lovit mai mulți bicicliștii – pe unii intenționat, când fugea de la “locul incidentului”, i-a lovit frontal.

3. a încercat să fugă de la fața locului.

4. și-a chemat amici care, culmea, să bată. uite mentalitate…

Acum va trebui să urmărim cazul, să ținem legătura cu cei mai implicați, cei răniți, și să ne asigurăm că omul ajunge după gratii.

Comentariile de genul: “Nu o să pățească nimic.” mă enervează și le voi șterge cu mână mea. :)

Acesta este un om care ar trebui să fie în pușcărie. Punct.

Surse poze: Cristian Vasile, Mihai Trandafir, Mihail Nanciu, Mediafax, Ciprian Muntele

Mai multe filmări:

http://www.dailymotion.com/video/x14zkvm_mvi-0723_auto

http://www.dailymotion.com/video/x14zkw0_mvi-0724_auto

http://www.dailymotion.com/video/x14zkwb_mvi-0729_auto


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

108 comentarii

 • Reply
  boris
  23/09/2013 at 20:35

  posteaza o poza cu el unde se vede calumea fata lui si poate faci si rost de numele lui, o rusine de om !sper sa nu fie cetatean al atestei tari

  • Reply
   George
   24/09/2013 at 01:12

   STEFAN ADRIAN MARIUS CNP 1840620420036

 • Reply
  yo
  24/09/2013 at 14:38

  deci solutia este asa IML, certif medico legal, apoi plangere penala cati mai multi cu atat mai bine. poze, video, orice plus cat mai multi martori.
  taranii trebuie sa plateasca smardoii trebuie sa merga la inchisoare

 • Reply
  Scurtissime – 25 Septembrie 2013 | Diverse | Robintel
  25/09/2013 at 07:00

  […] Maramureș. Și-ntr-o parte stâncos și plin de hell hounds: orașele infestate de maidanezi și grobieni. Ca idee, dacă vrei să filmezi un fantasy, în România ai cadrul natural perfect: duci 5,000 de […]

 • Reply
  Irelevant
  25/09/2013 at 11:43

  “4. și-a chemat amici care, culmea, să bată. uite mentalitate…”
  Vinovat sau nevinovat nu am de unde sa stiu, dar sincer acum, masina i-a fost distrusa. De asta nu se mai zice nimic? Ce mentalitate mai e si asta??
  Si soferul a fost un dobitoc (nimic surprinzator doar e de etnie RRoma) insa si biciclistii s-au comportat ca niste maimute in calduri.
  Ce atatea urmariri daca vezi ca ai de-a face cu un nebun? Din punctul meu de vedere trebuia anuntata politia inca de la inceput, fara sa se distruga o masina. Asa se evita lovirea biciclistilor si nici gorilele nu mai apareau. Dar romanul in gloata se simte puternic, vrea sa dovedeasca ca are mot. Mentalitate de turma si la puscarie trebuie sa ajunga si biciclistii inplicati in distrugere si dobitocu’ de la volan!

  • Reply
   Radu
   27/09/2013 at 13:43

   Cred că e dificil să te controlezi când vezi cum e cineva la 2 pași să te omoare intenționat. Ai trecut vreodată printr-o situație din asta? De exemplu să ai un tir care trece cu cabina de tine, apoi trage dreapta de volan și te scoate de pe drum. Cum ar fi să mai fii și cu copilul în mașină?

   Crezi că dacă imediat după aia vezi șoferul care mai devreme încerca să te omoare te vei stăpâni prea tine?

   Îți zic eu ce mentalitate e aia: mentalitate de șoc.

   Nu cred că îți dai seama ce s-a întâmplat. Șoferul a intrat într-o coloană de oameni, a lovit câțiva, apoi a călcat-o printre ei, apoi a fugit. Faptul că n-a călcat mai mulți este mai mult noroc că au apucat să se dea la o parte. A intrat pe o stradă blocată, apoi când să întoarcă i s-au pus niște bicicliști în față, pentru a-l ține acolo. El a accelerat și i-a măturat ca pe niște popice. Cu bună știință, inenționat. Mă uit la tine, eu sunt în mașină iar tu pe jos, accelerez și dau peste tine.

   Sunt curios cum ai fi reacționat tu.

  • Reply
   Marton
   29/09/2013 at 15:33

   Bai tu esti dus cu capul daca in asemenea cazuri incerci sa mai faci apel la comportament civilizat. Cocalarul merita din plin ce a patit . Sa fie multumit ca nu a fost linsat.

 • Reply
  neregula
  26/09/2013 at 09:25

  Pentru ca sa circule pe sosea, bicicletele ar trebui sa aiba numere ca si moped-urile, sa poata fi identificate pe camere in caz de conducere iresponsabila.

 • Reply
  Daniel
  27/09/2013 at 18:15

  Daca (,) coloana de biciclisti era protejata de jandarmerie si politie cum de nici un insotitor nu a intervenit sau s-a constituit martor? De ce a trebuit chemata telefonic politia cand reprezentantii legii erau deja la fata locului?
  Eu unul, made in Romania, parinti romani; l-as fi batut si pe sofer si pe militianul ala stupid care il proteja. Adica atata timp cat siguranta mea personala a fost periclitata a stat cu capul sub basca de la primarie iar cand siguranta unui golan a fost afectata si-a pus pielea de justitiar si a dat impresia ca isi face datoria.
  Pai de asta se apuca lumea sa isi faca singura dreptate ca vine un repetent in uniforma sa spuna cetateanului atacat sa vorbeasca pe ton jos si sa isi pastreze calmul. Pai fredonati-as cantece de dor si jale, eu mai sunt calm dupa ce individul de il ti la adapost a incercat sa treaca cu masina peste mine?
  Sa aprinda lumanari la biserica si sa pupe talpisoarele alora de au facut imposibila prezenta mea acolo, ca acum zambea cu dintii de la angrenaj si statea drept cu furca pe cocoasa.
  Merita dati in judecata cei care trebuiau sa protejeze manifestantii, asta ca mi-au trecut nervi. Pai daca tot trebuie sa ceri aprobari peste aprobari ca sa faci un protest, daca e musai sa ai organe de ordine ca sa fi protejat, pai de ce sa nu dai in judecata institutia care a lasat ca un protest sa se constituie in adunare de carne vie pentru rotile unui descreierat?!?!
  CINE RASPUNDE PENTRU INCIDENT ?

 • Reply
  Cata
  12/12/2014 at 11:20

  Dar bicicliestii de ce blocau drumul? M-am saturat de creaturile astea prin oras… Nu sunt in stare sa isi dea seama de culorile semaforului, ce sa mai spun de prioritate de dreapta si alte reguli mai complexe. As fi de acord cu biciclistii in trafic daca si ei ar da examen cel putin teoretic.

 • Reply
  A2
  23/02/2015 at 14:27

  Raluca , eu ca biciclist sunt civilizat, nu simt nici o frustrare in fata unor taranoi care conduc o masina ( de multe ori mai ieftina decat bicicleta mea ;) ), si asta pentru ca eu nu vin de la tara , sunt obisnuit cu asfaltul si nici nu mananc eugenii ca sa platesc rate la prima masina din neamu’ meu. Din ‘vocea ‘ta parca razbate o urma de manea, parca-ti sar niste seminte de dovleac dintre dinti si-ti canta inca greierii in portofel….esti o proasta :).

 • Reply
  Veveroiu
  05/08/2015 at 04:21

  Salut Ariel…
  De curiozitate, ce s-a mai intamplat cu cei implicati???

  • Reply
   Ariel
   05/08/2015 at 11:56

   din pacate nu sunt la curent. :(

 • Reply
  aida
  17/03/2017 at 13:30

  https://politialocala3.wordpress.com

  La ce va asteptati?

 • Reply
  E.O.
  02/06/2018 at 20:37

  Dar, cand biciclistii circula pe unde nu trebuie, claxoneaza pietonii, nu respecta culoarea verde a semaforului si altele similare, biciclistii tot furiosi sunt? Sau trebuie iertati si intelesi?

 • Reply
  Scurtissime - 25 Septembrie 2013 | Robintel
  04/04/2020 at 07:14

  […] Maramureș. Și-ntr-o parte stâncos și plin de hell hounds: orașele infestate de maidanezi și grobieni. Ca idee, dacă vrei să filmezi un fantasy, în România ai cadrul natural perfect: duci 5,000 de […]

 • Vezi alte comentarii: 1 2

  Comentează