Biciclete

Vă zic sigur, 2015 este anul bicicletei în București…

Vă zic sigur, 2015 este anul bicicletei în București...

Sunt 100% sigur că anul 2015 este anul bicicletei în București… Prea se întâmplă toate deodată, așa. Uite câte s-au întâmplat în ultima perioadă:

S-a deschis ceea ce se numește “Atelier Pinion” – o combinație între service de biciclete, do it yourself și loc de băut o cafea sau o bere cu prietenii dedicată 100% bicicliștilor.

Prin vestul Europei există multe astfel de cafenele. La noi abia s-a deschis primul.

Atelier Pinion e pe Bulevardul Dacia nr. 23, central, lângă Piața Romană, într-o curte faină (vezi poza de mai sus). Recomand cafeaua făcută de bărbosul Tranda și pe domnu’ Ene Nae, meșterul.

Vă zic sigur, 2015 este anul bicicletei în București...

BițaColor a împlini TREI ani de vopsit biciclete și s-au mutat într-un atelier super drăguț chiar ieri. În tot acești trei ani au făcut diverse campanii și mini-proiecțele faine legate de biciclete – o școală de mecanică biciclistică pentru cei mici, au strâns donații și au dat în dar o bicicletă desenată de cunoscutul Perjovschi, acum lansează un set fain de stickere biciclistice (stickere de perete carevasăzică).

Vă zic sigur, 2015 este anul bicicletei în București...

Uleiosul (și asta e breaking news, că încă nu s-a dat oficial), după un an și 10 luni de când a demarat proiectul a primit o finanțăre ce-i va permite lui Marian să-și vadă visul împlinit la nivelul la care visează. Finanțarea e de niște zeci de mii de euro și vine din afară. Nu de la Uniunea Europeană, dar p-acolo.

Cred că-i o premieră să aud de un proiect în care cred 100% și pe-al cărui fondator îl cunosc personal care ia o finanțare externă (și asta fără pile și mișmașuri).

Marian, te-am felicitat și face2face, dar o fac și aici, public – tot respectul. Keep it up!

Vă zic sigur, 2015 este anul bicicletei în București...

Protestul de zilele trecute (sau, hai să nu-i zicem protest – ci marș de biciclete) a fost cel mai mare de până acum. A adunat peste 7 mii de oameni. Ceea ce este enorm.

În 2011-2012, când organizam BikeWalk-uri … eram bucuros când atingeam 300 de participanți. Felicitări echipei Comunitatea Bicicliștilor din București și OPTAR.

Și dacă nu era destul … magazinul La Vita E Velo “renaște” ca o pasăre phoenix avându-i în spate pe frații Șolot. Urmează să mă vedeți scriind despre cum este să te dai cu un Brompton prin București datorită lor. Keep it up, guys! :)

Sunt aproape sigur că 2015 era anul pe care-l tot așteptam. Pista de biciclete de pe Calea Victoriei este deja un simbol al “victoriei bicicliștilor”. Urmează să cucerim orașul și să atingem în următoarea perioadă o masă critică de “adepți”. De acolo totul devine mult mai ușor.

În încheiere…

Vă zic sigur, 2015 este anul bicicletei în București...


Dă mai departe dacă ți-a plăcut și abonează-te prin e-mail dacă vrei să fii la curent cu tot ce scriu pe viitor:

S-ar putea să te intereseze

10 comentarii

 • Reply
  Florin R
  29/04/2015 at 09:47

  Ce zici daca ai face ceva publicitate unui atelier/magazin de biciclete la preturi accesibile?eu mi-as lua una
  .. Cobycicle o mai exista?

  • Reply
   Ariel
   29/04/2015 at 09:51

   Depinde ce inseamna “accesibil” pentru tine. Eu de 5 ani am aceeasi bicicleta luata de pe okazii.ro. Am fost in Sibiu s-o ridic personal. Promovez oamenii si proiecte si magazinele pe care le cunosc si-mi sunt dragi. Din pacate nu stiu ce este Cobicycle.

 • Reply
  Dragos
  29/04/2015 at 10:10

  Ar fi fain macar sa putem copia si cultiva “cultul” olandezilor pentru biciclete, chiar daca considerentele sunt altele.

 • Reply
  Nelu
  30/04/2015 at 08:20

  Orice progres este binevenit, daca este constructiv. In schimb, maltratarea, pocirea limbii romane cu cuvinte si expresii din alte limbi, atat timp cat avem si in limba noastra cuvinte si expresii similare, mi se pare un REGRES. Copiem, copiem, dar adaptam la specificul nostru, altfel ne pierdem identitatea.

 • Reply
  Samoila
  30/04/2015 at 16:22

  Scuza-ma Nelu dar simt ca trebuie sa ii iau apararea autorului desi in principiu sunt in intregime de acord cu tine.

  Singurele sale scapari sunt: face2face, do it yourself, keep it up, bike walk, breaking news si sticker. Acum poate putem trece cu vederea 6 expresii imprumutate, nu?

  Unele expresii cad mult mai bine in engleza, asa cum acum 130 de ani, alte expresii sunau mult mai bine in franceza. Atunci s-au folosit ceva timp pana cand s-au pierdut sau au fost asimilate de limba romana.

  Daca asta e o regresie sau o evolutie normala a limbii, e o parere pur personala desi aproape toti lingvistii sunt de acord ca o limba nu regreseaza niciodata, doar evolueaza. Un exemplu de regresie ar fi fost daca autorul ar fi scris exact cum vorbea Stefan cel Mare la vremea lui.

  Nu te supara pe mine, vroiam doar sa clarific ideea de regresie si strictetea criticii. Si ca sa inchei putin provocator:

  “Let’s not be a grammar nazi”

  “Grammar nazi: (slang, idiomatic) A person who habitually corrects or criticizes the language usage of others.”
  http://en.m.wiktionary.org/wiki/grammar_Nazi

  Noi sa fim sanatosi si pe biciclete!

 • Reply
  Narcis@Waldo
  30/04/2015 at 20:18

  Salut,

  Ai dreptate, 2015 este anul bicicletei. Și anul în care începe lupta serioasă împotriva hoților de biciclete. Cum? Cu ajutorul lui Waldo, primul sistem de alarmă inteligent, românesc pentru cicliști urbani.

  P.S. Aceasta nu este reclamă mascată, ci directă. :)

 • Reply
  miau-pis
  06/05/2015 at 08:29

  Asa este. Am vasut in ultima perioada de timp aparitia mai multor magazine de specialitate (pentru biciclisti). Asta inseamna un singur lucru: oamenii au inceput sa foloseasca si alte mijloace de transport, altul decat masina personala. Nice!

 • Reply
  Bicicletă. Atelier. Pinion. Bere. Prieteni | City We Bike
  21/05/2015 at 23:04

  […] A trecut ceva vreme de când am scris ultimul articol, o perioadă destul de aglomerată chiar. Tot de ceva vreme îmi propun să scriu câte ceva despre un loc fain, care-mi place și care îmi dă o stare de bine ori de câte ori ajung pe acolo. Atelier Pinion, despre el vorbesc. Nu știu mare lucru despre cum a apărut el și cum a luat ființă, nici despre Alex nu știu prea multe, doar așa ce s-a mai scris pe ici pe colo. […]

 • Reply
  Cu bicicleta la școală - Ariel Constantinof Blog
  25/05/2015 at 12:26

  […] Vă zic, 2015 este anul bicicletei în București. […]

 • Reply
  Un rastel plin de biciclete. În București. Da, pe bune... - Ariel Constantinof Blog
  08/07/2015 at 22:41

  […] Precum ziceam… 2015 pare a fi anul bicicletei în București. […]

 • Vezi alte comentarii:

  Comentează